Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 141 z 393 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hasło no noise należy czytać - nic podobnego w tym temacie nie widziałeś. Matryca ma mieć zdecydowanie mniejszy pobór prądu, wzmocnienie i szumy mają być odpowiednio niższe. Proste. Pierwsze informacje na ten temat pojawiły się jesienią zeszłego roku, po prezentacjach Nikona Canon chyba postanowił na serio wyciągnąć to co przez lata rozwijał. Pytanie tylko - jak pisałem ileś tam postów wyżej - czy uzna, że to już ten moment.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no i gdzie robić te nowe matryce, jak nie w nowej fabryce ?

http://www.canon.com/news/2008/jul07e.html
    Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 07-07-2008 o 15:59
    lepsze jutro było wczoraj

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    no i gdzie robic te nowe matryce, jak nie w nowej fabryce ?

http://www.canon.com/news/2008/jul07e.html
    Czyli dopiero od 2010 r.
    pozdrawiam Krzysiek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Mnie chodzi o tych klientów którzy stali przed wyborem C czy N no i C nie bardzo ma im co zaoferować poza wyprzedaża 5D z ceną wcale nie taką niską jak na body o kilkuletniej juz historii. Pamietajmy że kupując teraz 5D kupujemy body które bedzie przez wielu userów w najbliższym czasie masowo wyprzedawane./z powodu przesiadki na 5dII które pewnie w ciągu poł roku sie pojawi/

Dziwi mnie ten mityczny obraz ludzi "stojących przed wyborem" C czy N. Przecież przed takim wyborem stają w marketach ci którzy wymyślili sobie ze kupią lustrzankę cyfrową i trudno ich posądzać o pełną ocenę użyteczności systemów. Kupują mniej lub bardziej nieświadomie i 5D II czy D700 nie mają dla nich wielkiego znaczenia.
    Podobnie jest z tymi którzy mają 400D albo d80 i trzy szkła po 400 zł sztuka. Nie mówimy tu o zmianie systemu a o kaprysie raczej aby wyprzedać graty ze stratą i kupić innej tej samej jakości z innym logo.
    Dla ludzie mających sprzęt za 10 - 20 tysięcy zmiana systemu to już wielka wymierna strata finansowa i wielki kłopot. Dla mających więcej, możliwy do zrealizowania eksperyment.
    Poza tym wybieranie systemy dla jednej puszki? Nawet tak świetnej jak 5D czy D700? Z mojego punktu widzenia system wybieramy po szkłach i, tak czy inaczej,niezbyt świadomie.
    Nie jestem bardzo dobrym fotografem choć w dużej mierze żyję ze zdjęć ale jednego jestem pewien: puszka to rzecz przejściowa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    hasło no noise należy czytać - nic podobnego w tym temacie nie widziałeś. Matryca ma mieć zdecydowanie mniejszy pobór prądu, wzmocnienie i szumy mają być odpowiednio niższe. Proste. Pierwsze informacje na ten temat pojawiły się jesienią zeszłego roku, po prezentacjach Nikona Canon chyba postanowił na serio wyciągnąć to co przez lata rozwijał. Pytanie tylko - jak pisałem ileś tam postów wyżej - czy uzna, że to już ten moment.
    Dokładnie. Informacje o testowej wersji marka z 10 mln FF-em krążyły już jakiś czas temu. Co wcale nie musi oznaczać, że taki aparat wejdzie w użycie albo, że ta matryca będzie w takim korpusie.
    Co do niskonapięciowych cmos-ów to też wiadomo było o tym dość dawno zresztą w którymś z wywiadów oficjel z Canona potwiedził, że prace nad takim czymś od dawna trwają.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 07-07-2008 o 16:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    da sie i to doskonale, trzeba tylko edukowac klienta, chocby 5d mial i 10 sezonow to nie jest zly, obecnie jak patrze na dawne zdjecia z 10d to sie lezka kreci.
    Mi edukacja wystarczyła, ale wkurza mnie wolny bufor i 3fps, nie to zebym narzekal, na nastepce juz by mnie nie było stac. Mi sie lezka w oku nie kreci jak mi sie przypomna zabawy trabantem Wole wlozyc rolke PAN-a do 600tki.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że to ile ma lat 5D nie za bardzo się przekłada na sprzedaż A200 etc. Do tego Canon ma w tej chwili bardzo mocną ofertę w entry level. Nie wiem czy nie najmocniejszą.
    Spoko zobaczymy jak w tym roku zamkna sprzedaż obie firmy
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 07-07-2008 o 20:53
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    hasło no noise należy czytać - nic podobnego w tym temacie nie widziałeś. Matryca ma mieć zdecydowanie mniejszy pobór prądu, wzmocnienie i szumy mają być odpowiednio niższe.
    Nawet jakby zrobili matrycę z zerowym szumem to przecież i tak od razu by jej nie dali, ale tak jak zwykle czyli przez następne 10 lat po kawałku małymi upgrade'ami :-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nawet jakby zrobili matrycę z zerowym szumem to przecież i tak od razu by jej nie dali, ale tak jak zwykle czyli przez następne 10 lat po kawałku małymi upgrade'ami :-)
    MMM ale załóżmy żeby tę matrycę dali to by się też zaraz znaleźli i tacy, którzyby narzekali. Myślę że powodów nie będę podsuwał .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dlaczego nie dali, taka jest wlasnie polityka canona
    Jak wybieralem system mowilem sobie ze wole dobra matryce niz milion funkcji.
    Jak Nikon wyrownal poziom, przy okazji przebijajac funkcjonalnoscia to canon znowu zrobi to samo, super matryca i marne funkcje

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Dlaczego nie dali, taka jest wlasnie polityka canona
    Jak wybieralem system mowilem sobie ze wole dobra matryce niz milion funkcji.
    Jak Nikon wyrownal poziom, przy okazji przebijajac funkcjonalnoscia to canon znowu zrobi to samo, super matryca i marne funkcje
    No bo oni się funkcjami brzydzą . Preferują twórczą ascezę .
    Kapitan Wagner

Strona 141 z 393 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów