Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 136 z 393 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Póki co należy założyć, że LCD jest do oglądania histogramu i innych parametrów, a nie zdjęć. W ten sposób unika się niepotrzebnych stresów
    Tak to jest bardzo dobre zastosowanie dla tego czegoś co jest przyczepione do pleców 40D. Natomiast nazywanie tej dużej płaskiej powierzchnii wyświetlaczem jest grubym nadużyciem IMHO .

Co do następcy 5D - sensu stricte raczej nie będzie.

Ale "patien, patient my Friends HE will come....soon" .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    bo zwyklym to co najwyzej u cioci
    na imieninach kotlety mozna pstrykac, byle ich publicznie nie
    pokazywac
    No to pasuje idealnie w moją motywację zakupu 5D :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Kolekcjoner skubany widać już cosik wie
    Pewnie Corwin'a katował na privie

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Aparat pokazuje histogram jpeg'a spsutego przez soft wewnętrzny, a DPP taki jak ustawisz RAW'a.
    W puszce mam tylko ustawione RAW-y... no ale zalozmy, ze aparat dla swoich potrzeb bierze jak to nazwales parametry "jpg-a spsutego przez soft wewnetrzny".. niemniej ja ustawiam w dpp identyczne te parametry, zatem wydaje mi sie, ze powinno byc tak samo.
    Nie zmienia to tez faktu, ze wolalbym bardziej czytelniejszy ten ekranik... w koncu jest on po cos, bo tak wystarczy rowniez dac zwykly mono gdzie za pomoca cegielek tez bedzie ten histogram
    Ostatnio edytowane przez BelYaal ; 03-07-2008 o 16:02
    Aparat mam i ja

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale "patien, patient my Friends HE will come....soon" .
    Wszystkie plotki mowia ze nie HE a THEY

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    No bo ja zakładam, że tylko Ten Jeden będzie tu budził prawdziwe zainteresowanie 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-07-2008 o 16:14
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    No więc będzie JEDEN, ale w TRZECH postaciach

PS
    Tak się wrednie cieszę, że mnie ta gorączka (tym razem) omija
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Nie każdy jest już w systemie canona. niektórzy dopiero planowali zakup Canona własnie z pojawieniem sie 5dII a jak wiemy C wystawia ich na wyjątkowo cieżka i długą próbę. Myśłe że w wielu przypadkach na zbyt długą. nikt nie bedzie czekał kolejnych kilka miesiecy az Canon wreszcie może coś wystruga i pokaże jeśłi na połkach bedzie stał dostępny od reki d700.
    ja tylko jednej rzeczy nie łapię. D700 to sprzęt profesjonalny. Ilość funkcji, parametry, cena - wszystko dla doświadczonego świadomego użytkownika. Jakim cudem maja na niego czekać ludzie, którzy nie są w systemie Canona? Jedyne co mi do głowy przychodzi, to że aktualnie są w Nikonie i zamierzali sie przenieść. Nie jest to więc utrata klienta Canona, a raczej odwrócenie ucieczki klientów z Nikona. Sprawa może i przykra, ale naturalna i na pewno drugorzędna w skali działalności firmy. Do tego 5D - kastrat. wydmuszka itd - właśnie sprawia, że dzięki cenie ludzie z Nikona dalej się na niego przerzucają. Kwestii jasnych stałek nawet nie poruszam

ot takie moje spostrzeżenia z punktu widzenia niedoszłego Canoniera bo w moim przypadku czekanie kolejnych klika miesiecy na 5DII w rachubę nie wchodzi.
    myślę, że C się zbytnio nie zmartwi, pozostaje jednak życzyć ci, żebyś swojego D700 dostał wcześniej niż pojawi się np 3D. Różnie to bywało.

Cytat Zamieszczone przez Tequil Zobacz posta
    Niech do cholery wyrzucą te śmieszne, nieprzydatne, tandetne LCD - jak wzialem do reki D3 przegladając foty na LCD dostalem ciśnienia jak i wpadlem w kompleksy :/
    no proszę, zaskakujące jak nieskomplikowane bywają podstawy ludzkich tragedii

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No więc będzie JEDEN, ale w TRZECH postaciach
    AMEN

a idac dalej tropem Boskim, to będzie Ojciec, Syn i to mi gra, ale co z Duchem?
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 03-07-2008 o 16:28 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    AMEN

a idac dalej tropem Boskim, to będzie Ojciec, Syn i to mi gra, ale co z Duchem?
    Ojciec już jest - i to otoczony oficjalnym kultem!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ojciec już jest - i to otoczony oficjalnym kultem!
    Brrr... jakieś ciarki mi po plecach przeszły . W takim razie wolę już ducha .
    Kapitan Wagner

Strona 136 z 393 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów