Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak mi sie to nie klei z 5D w korpusie EOS-a 3. jest to pojscie poniekad w bezposrednia konfrontacje z D700/D3 (tam naprawde nie bardzo jest co wlozyc pomiedzy) a olanie duzego grona juz zdobytych odbiorcow.
    wiesz, cały czas się mówi o dwóch "następcach" piątki.

5D in EOS 3 to byłby wg mnie ten górny model, natomiast naprawdopodobniej będzie też dolny (czyli coś w stylu 40D FF).

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kurcze, panowie z Canona... dajcie mi solidne 16Mpix, natywne ISO 50, uszczelnione body, guzior MLU, kurtynke na celownik i duzy, czytelny telewizorek z tylu. zostawcie sobie wbudowane lampy, bog wie ile fps-ow (mnie i 1fps starczy, bo nigdy nie robie zdjec w trybie ciaglym), nadmiar punktow AF... 1800€ wam za to dam i wszystko na ten temat.
    Guzior MLU mozna załatwić programowalnym "Direct Print" - pewnie Wasia jakby usiadł to by dał rade :-)

natomiast zapomniałeś dodać, żeby wreszcie puszki Canona zaczęły bezprzewodowo wyzwalać lampy :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Obniżanie czułości matrycy jednak nie leży w interesie większości użytkowników, gdyż siłą rzeczy powodowałoby marnowanie światła i konieczność mocniejszego wzmacniania sygnału dla czułości > ISO 50, a to by się prawie nikomu nie uśmiechało :-)
    nie wiem jak to wyglada technicznie. ale jesli matryca moze pracowac tak samo przy ISO 50 jak przy ISO 100 to mnie to wystarcza. byle nie odbywalo sie kosztem rozpietosci tonalnej i szumow.

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    Twoje oczekiwania to zdecydowanie zbyt mały segment rynku, by Canon się nim interesował.
    niestety, zapewne tak jest.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    wiesz, cały czas się mówi o dwóch "następcach" piątki.

5D in EOS 3 to byłby wg mnie ten górny model, natomiast naprawdopodobniej będzie też dolny (czyli coś w stylu 40D FF).
    no to ja taki 40D FF poprosze.

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    natomiast zapomniałeś dodać, żeby wreszcie puszki Canona zaczęły bezprzewodowo wyzwalać lampy :-)
    to mi akurat dynda i powiewa, bo lampy praktycznie nie uzywam. wbudowana mam uszkodzona (nie narzekam - aparat plywal w morzu, wiec to poniekad i tak niska cena za wlasna glupote) a zewnetrznej mi sie nie chce nosic ze soba

zapomnialem, na pewno, napisac o drabince ekspozycji szerszej niz +/- 2EV. i moze nawet zaznaczaniu granic tonalnej na takiej drabince. ale to wymagaloby kreatywnego ruszenia glowa przez fotografow, a takich Canon chyba nie zatrudnia, bo by chleb inzynierom zjadali
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów