Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 126 z 393 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    z tego wynika, że obecne 100-400 kosztowało kiedyś 3500 $ ..
    ejże..
    Jeszcze dzisiaj można znaleźć oferty za blisko 7 kPLN ( http://www.fotoexpert.pl/aparaty-cyf...odukt-500.html ) A kosztował nawet ponad 8 kPLN

Oczywiście w USA zawsze było o 1/3-1/4 taniej...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Strach pomyśleć jak canon nie przedstawi następcy 5D!
    Już widzę: konferencje prasowe producenta, dystrybutorów, przedstawicieli władz zarządu, demonstracje fotografów, protesty antyglobalistów, echa w krajach islamskich i prawdopodobną serię ataków terrorystycznych w Japonii i diabli wiedzą co jeszcze...:evil:
    W Japonii zbiorowe sepuku wszystkich pracowników zakładów Canon

Śledzę sobie ten wątek i zastanawiam się co zyskali Ci którzy czekali/czekają na nową "piątkę"? Kupiłem sobie ją pół roku temu i mam masę zdjęć z niej. Pewnie jak wejdzie nowa to będę na nią chorował, ale póki co wystarcza ta którą mam.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Jeszcze dzisiaj można znaleźć oferty za blisko 7 kPLN ( http://www.fotoexpert.pl/aparaty-cyf...odukt-500.html ) A kosztował nawet ponad 8 kPLN

Oczywiście w USA zawsze było o 1/3-1/4 taniej...
    nie no jazda.. Ceny w $ są ważne dla USA - taka oczywista oczywistość wydawać by sie mogło. Dobrze, że nikt jeszcze nie przeliczał list price z jenów i obecnych cen w Polsce na Allegro z przemytu..

Podawanie cen w $ ma sens tylko kiedy mówimy o rynku amerykańskim. Dlatego nie przeliczamy tylko podajemy: obecny 100-400 kosztuje w USA 1400$, a nowy lepszy ma kosztować 2000$. Widać więc, że jest droższy. Podobnie było z 85/1.2 mk1 vs mk2.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

2000$ ma sens. Jeśli jakość optyczna będzie przyzwoita to będzie to hit.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli będzie kosztował do 5kPLN to zdecydowanie wymieniam.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niech zrobią jakieś 100-400/4 IS, a nie tylko poprawkę stabilizatora w tym ciemnym słoiku ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Niech zrobią jakieś 100-400/4 IS, a nie tylko poprawkę stabilizatora w tym ciemnym słoiku ;-)
    Ale ten ciemny niech też zrobią. Nie każdy jest Pudzianem i nie każdy ma worek pieniędzy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ten ciemny niech też zrobią. Nie każdy jest Pudzianem i nie każdy ma worek pieniędzy .
    Z 400/4 miałby pewnie ze 13cm średnicy. Ale uszczelnią może...?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Światło dla mnie może pozostać takie samo. Ale niechby pompkę zmienili na pierścień i mniejszy zakres ruchu czołówki obiektywu. Teraz przejście ze 100 mm na 400 zasysa do body litry powietrza wraz z pyłem.

Uzależniony

Domyślnie

I jeszcze dali dwie wersje, czarną i białą

Strona 126 z 393 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów