Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 109 z 393 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Kiedys w to nie wierzylem ale chyba faktycznie canon obnizy polke na ktorej pojawia sie FF i nastepca 40D juz FF bedzie.
    Ale to przecież na szkodę producentowi by wyszło. Zawsze lepiej aby klient miał trzy kroki do szczęśliwości, a nie tylko dwa
    pozdrawiam

Domyślnie

Będzie na pewno, na Sierpień/Wrzesień br:
    1. 1000D.
    2. uzupełnienie serii o aparat będący pomostem pomiędzy 40D a 5D a który będzie konkurencją Nikon-a D300.
    3. Następca 5D. Na 99 % w tym samym korpusie ale z większą liczbą pikseli i na 100 % z ponoć "powalającą czułością ISO".

Tak więc na przełomie Sierpnia/Września nasze oczy ujrzą 3 nowe cyfrowe lustrzanki Canona. Pierwsze co zrobię jak zobaczę je na półce - sprawdzę czy mają fabrycznie brudne matryce .. /które później serwis na Żytniej będzie z łaską i w dodatku niedokładnie - czyścił - w ramach "jednokrotnego" gwarancyjnego bezpłatnego czyszczenia / ...

W najwyższej półce - zmian na razie ma nie być ....
    Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 19-05-2008 o 20:25

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

o rany, Panowie, nie macie żadnego kredytu zaufania. Stwierdzenia kategoryczne powtarzające to samo co wcześniej powiedział gość testujący puszki C jest laniem wody, miejcież litość.

Ja się natomiast na wypowiedź Corwin'a pierwszy raz od dawna podjarałem. Coś się święci, i to już niedługo - tego jestem teraz pewien.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

zobaczymy na przełomie Sierania/Września..... Pracuję w branży i mam pewnie informacje.... Jeśli nie sprawdzą się - pierwszy je odszczekam ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pewnie że sprawdzą
    ale my to już wiemy od naszej forumowej wróżki
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Będzie na pewno, na Sierpień/Wrzesień br:
    1. 1000D.
    2. uzupełnienie serii o aparat będący pomostem pomiędzy 40D a 5D a który będzie konkurencją Nikon-a D300.
    3. Następca 5D. Na 99 % w tym samym korpusie ale z większą liczbą pikseli i na 100 % z ponoć "powalającą czułością ISO".
    No to fajnie. Powiedz jeszcze tylko czy ten "pomost pomiedzy 40D a 5D" bedzie mial pelna klatke?

Uzależniony

Domyślnie

Kubaman, psujesz ludziom całą radość

Coś już napisał

Domyślnie

Z wypowiedzi Waszych w tym watku wynika , że napewno będzie w miarę szybko nastepca 5D lub jakieś inne tanie body FF, to może lepiej przeczekać ten czas na jakimś kropkowanym body z optyką w ręku która potem bedzie do 6D
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    pewnie że sprawdzą
    ale my to już wiemy od naszej forumowej wróżki
    Prawda to, ale już Mojżesz nauczał, że:
    "Na podstawie zeznania dwóch świadków lub trzech świadków skazuje się na śmierć. Nie skazuje się na śmierć na podstawie zeznania jednego świadka."
    A Tomasz Bradwardine z Oxfordu dodał jeszcze:
    "I podobnie jak lina spleciona potrójnie jest trudna do zerwania, tak i ta konkluzja dowiedziona trzema sposobami nie będzie łatwa do obalenia."

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    No to fajnie. Powiedz jeszcze tylko czy ten "pomost pomiedzy 40D a 5D" bedzie mial pelna klatke?
    Myślę, że można się tego bezpiecznie spodziewać - D300 "ma wszystko" oprócz FF, a Canon - jak piszą Koledzy wyżej - ma za to obcykaną technologię FF.
    No chyba, że "pomost" to będzie 1.3x
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-05-2008 o 23:03 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W mojej szklanej kuli zobaczyłem, że któryś z tych wynalazków będzie kosztował ok. 10 kzł .

W kwestii trzech świadków - a co jeśli byli nasłani ?

W każdym razie na www.dpreview.com - 5D jest już w sekcji "discontinued" . Chyba trzeba będzie jakąś stypę wyprawić z tej okazji .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-05-2008 o 04:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 109 z 393 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119159209 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów