Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 99 z 393 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

Akustyk widać wstał dziś lewą nogą
    Bez fusów ten wątek by już dawno umarł

amator nalewek babuni
    Guest

Domyślnie

Witam, jak sadzicie nowa 5-eczka bedzie porownywalna pod wzgledem szumow do D3, czy wypadnie lepiej ? Rozdzielczosc bedzie wieksza oraz zdolnosc przekazu detali raczej tez, ale chodzi mi o obraz przed, badz bez odszumiania Nie bedzie latwo bo sensor ten sam FFa a pixeli ponoc bedzie wiecej. Pytam bo czesto robie fotki na ISO 3200, a mazy mi sie czyste 6400. Narazie pomagam sobie pluginem Dfine 2.0 nie jest zle ale to juz zawsze albo detale albo szumiki.

Bywalec

Domyślnie

A czy w ogóle jest sens czekać na nową piątkę. Myślicie, że będzie tańsza niż 12 kPLN? Tymczasem za zbliżone pieniądze można dostać Ds mk2. (używka, wiadomo). Jakoś szans na wizjer 100% i AF klasy jedynek w nowej piątce nie widzę, a czy szumy będą trochę lepsze to wielka niewiadoma.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amator nalewek babuni Zobacz posta
    Witam, jak sadzicie nowa 5-eczka bedzie porownywalna pod wzgledem szumow do D3, czy wypadnie lepiej ?
    5D jest porównywalne.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    A czy w ogóle jest sens czekać na nową piątkę. Myślicie, że będzie tańsza niż 12 kPLN? Tymczasem za zbliżone pieniądze można dostać Ds mk2. (używka, wiadomo). Jakoś szans na wizjer 100% i AF klasy jedynek w nowej piątce nie widzę, a czy szumy będą trochę lepsze to wielka niewiadoma.
    Musieliby sie cofnąć w rozwoju, żeby szumy im wyszły gorsze niż w 1DsII.
    Jarek

amator nalewek babuni
    Guest

Domyślnie

Ciekawy link... Co moze stara kadra

http://jasonhollister.com/blog/?p=44

a tu nowa vs stara

http://www.kenrockwell.com/nikon/d3/vs-5d-180mm.htm
    Ostatnio edytowane przez amator nalewek babuni ; 07-05-2008 o 17:03

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    9D. Wygrałem!
    10d przebijam

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photogambler Zobacz posta
    10d przebijam
    10d już było, nie liczy się
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amator nalewek babuni Zobacz posta
    Witam, jak sadzicie nowa 5-eczka bedzie porownywalna pod wzgledem szumow do D3, czy wypadnie lepiej ? Rozdzielczosc bedzie wieksza oraz zdolnosc przekazu detali raczej tez, ale chodzi mi o obraz przed, badz bez odszumiania Nie bedzie latwo bo sensor ten sam FFa a pixeli ponoc bedzie wiecej. Pytam bo czesto robie fotki na ISO 3200, a mazy mi sie czyste 6400. Narazie pomagam sobie pluginem Dfine 2.0 nie jest zle ale to juz zawsze albo detale albo szumiki.
    Biorąc pod uwagę fakt, że staruszek 5D nawiązuje całkiem równą walkę z D3 pod względem jakości obrazu to jeśli technologicznie się posunęli przez te trzy lata - w nowym 5D powinno być istotnie lepiej.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Musieliby sie cofnąć w rozwoju, żeby szumy im wyszły gorsze niż w 1DsII.
    A czy ja twierdzę, że będzie gorzej? Może będzie tak samo, może ciut lepiej. Rodzi się pytanie czy inne cechy Ds'a nie są warte postawienia na niego właśnie. W każdym razie ja sobie tej odpowiedzi udzieliłem w sposób twierdzący.

Strona 99 z 393 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149199 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów