Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 83 z 393 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    MMM - nic nie działa wbrew prawom fizyki, a spadek szumów mozna osiągnąć nie tylko przez odszumianie w sofcie.

To wątek o 5D i jesli dalej nie ciągnę polemiki, to nie dlatego, że nie mam kontrargumentów, ale dlatego, by nie wchodzić w totalny OT i nie zarobić na warna.
    To jest wątek 5D i co dalej - na upartego można pisać o wszystkim, co wyprodukowano na świecie po 2005
    Natomiast przyczyna owego spadku poziomu szumów pozostaje co najmniej zagadkowa...
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Natomiast przyczyna owego spadku poziomu szumów pozostaje co najmniej zagadkowa...
    zagadka mi sie kojarzy z czyms, co wymaga troche wysilku intelektualnego
    a tutaj, jak patrze na spadek szumow i rownoczesny spadek szczegolowosci, to naprawde nie trzeba sie dlugo modlic, zeby wykminic co sie dzieje. i jeden pies gdzie to sie dzieje, bo tu nie o zycie wewnetrzne chodzi, tylko o ten plik zapisany na karcie pamieci i to co z nim mozna zrobic
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    swiat panow noszacych zolte okulary jeszcze rok czy dwa lata temu zgodnie ewangelizowal innych, ze CMOS to syf, bo CCD daje ladne "filmowe" "ziarno", a szumy powyzej ISO 400 to pikus, bo i tak nikt tego nie uzywa...

sorki, nie moglem sie powstrzymac :-D
    Ja ostatnio wyczytałem w wątku o D300, że Cmos jest "de best" . Jak to się jednak zmienia punkt widzenia .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja ostatnio wyczytałem w wątku o D300, że Cmos jest "de best" . Jak to się jednak zmienia punkt widzenia .
    "klatka pelna pikseli" tez jest de best. i co ciekawe, szerokie szkla nawet juz nie mydla w rogach i nie winietuja
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zagadka mi sie kojarzy z czyms, co wymaga troche wysilku intelektualnego
    a tutaj, jak patrze na spadek szumow i rownoczesny spadek szczegolowosci, to naprawde nie trzeba sie dlugo modlic, zeby wykminic co sie dzieje.
    Oki-doki. Zagadką pozostaje jednakże (dla mnie) dlaczego taki kaczan zostawili w środku ISO?
    Poprawią w nowym firmware?...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Spójrzmy na to z pozycji doświadczonego, dobrotliwego nauczyciela, którego krnąbrny, acz zdolny, uczeń przyznał (choć jeszcze nie otwarcie), że szedł w zaparte...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

A taka sytuacja:
    Koles ma sporo kasy i chce kupic dobry aparat, rozpatruje 40D i 5D, kwestie kosztow zostawmy na boku, co tak naprawde zyskuje w 5D, robiac zdjecia dziecku, na wakacjach, czasem ślub koledze pstryknac? Nie chodzi mi o techniczne parametry, tylko o faktyczne plusy dla tego typu fotografii, a moze jednak 40D???
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sitek Zobacz posta
    A taka sytuacja:
    Koles ma sporo kasy i chce kupic dobry aparat, rozpatruje 40D i 5D, kwestie kosztow zostawmy na boku, co tak naprawde zyskuje w 5D, robiac zdjecia dziecku, na wakacjach, czasem ślub koledze pstryknac? Nie chodzi mi o techniczne parametry, tylko o faktyczne plusy dla tego typu fotografii, a moze jednak 40D???
    Na temat porownania 40D i 5D (sensownego czy tez nie) bylo sporo watkow, wystarczy poszukac ;-) Z tego co pamietam jeden watek to byl tasiemiec z udzialem Canika.
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W przypadku następcy 5D liczę na skąpstwo Canona w ulepszaniu puszek które zaowocuje matrycą o tej samej rozdzielczości 12mpix co 5D ale z przetwornikiem 14bit. Albo niech zrobią jak sony dwa modele rózniące się tylko rozdzielczością np. 12 i 16mpix.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

A ja liczę na to, że nie zmieni się dużo w stosunku do pierwszej piątki, i że będzie b. drogi.

Żeby nie żałować właśnie kupowanego pierwszegomodelu 5tki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W przypadku następcy 5D liczę na skąpstwo Canona w ulepszaniu puszek które zaowocuje matrycą o tej samej rozdzielczości 12mpix co 5D ale z przetwornikiem 14bit. Albo niech zrobią jak sony dwa modele rózniące się tylko rozdzielczością np. 12 i 16mpix.
    dokładnie,

dość ciekawa może byc tez konkurencja... Sony ma matryce FF 24mpix (chwali się już nią) i chyba nie może się chwalić matryca D3 (FF 12mpix), może też wyda 2 modele?

tu porównanie szacunkowe do a700
    http://theonlinephotographer.typepad...-mastah-p.html
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    for me teraz

5dmk2
    - AF z 40D, i punkty boczne bardziej rozłożone a nie w centrum
    - 14bit
    - autoiso
    - i LCD chociaż jak w mega tanim Sony A100... to aż tak wiele nie kosztuje
    - wygodniejszy ten fiutek/dżojstik
    - 1-2 programowane przyciski na obudowie
    - a jak juz będą robić nowy grip (może nie bedzie im się chciało) to mogłi by bardziej profilować a nie taką cegłę nieociosaną ...
    Ostatnio edytowane przez slouON ; 01-04-2008 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Strona 83 z 393 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów