Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 80 z 393 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Jedyną rzeczą, ktora mi przeszkadza robic zdjecia, to aparat. Nie ma znaczenia - 5D, 1D, miliard-D ..
    u mnie jest to glowa. i jej ograniczenia braku wyobrazni lub po prostu wytrwalosci tam, gdzie jest ona potrzebna.

aparat, kiedy juz sie osiagnie pewna bieglosc warsztatowa, to jest cos tak nieskonczenie niewaznego, ze niewartego uwagi w calym tym procesie. do **** jest tylko ten komp, ktory przetwarza to co widzi i nie umie w tym znalezc wartosciowego obrazu

rzeklem. howgh
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie sposob sie z Toba nie zgodzic, ale glowa to osobny temat Czesto widzisz jakis kadr, ujecie ktore jest swietne, ale nie da sie go uchwycic aparatem .. a w myslach pozostaje na dlugo Zatem problem nie lezy w glowie tylko w sprzecie, ktory uniemozliwia wykonanie tego co widzimy.

PS. Gdyby jeszcze nie bylo trzeba obrabiac zdjec...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    muszą coś zacząć robić wcześniej przed Photokiną, bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pokażą na niej 5 nowych aparatów.
    5x DSLR?!?!?! Coś czuję, że chcesz mi "pogorszyć" aparat...

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wg mnie kompletnie bezsensownie.
    Jakoś to przeżyję

Z 2giej strony odpada winietowanie oraz slabe brzegi kadru. Crop 1.3 to "prawie jak tc 1.4" Teoretycznie tez wieksza gestosc pixeli daje wiecej szczegolow na zdjeciu. Mysle ze dlugo mozna by wymieniac zalety crop'a 1.3.. tak samo jak i wady.
    W gruncie rzeczy, to rozmiar na waflu (czyli cena) i gotowa linia produkcyjna (czyli też cena) i... D300 (też w tej cenie)
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

1.3 ma o tyle sens, że może mocno dokopać segmentowi semipro (D300) przy zachowaniu większej ilości pikseli, lepszej jakości niż crop, niższej ceny i naturalnego pozycjonowania produktu. Przy tym to doskonały sposób na wyjście "z twarzą" z cropem z jedynek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Zapomnielismy tez o "A900", ktora ma sie pojawic w tym roku. Przy wypuszczaniu nastepcy 5D Canon musi brac pod uwage nowy "gatunek" ze stajnii Sony.. o ile ten nie bedzie kosztowal tyle co 1Ds

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zapomnielismy tez o "A900", ktora ma sie pojawic w tym roku. Przy wypuszczaniu nastepcy 5D Canon musi brac pod uwage nowy "gatunek" ze stajnii Sony.. o ile ten nie bedzie kosztowal tyle co 1Ds
    Tu raczej Sony nie może tak zaszaleć z ceną jak C jeśli nie chce się skazać na jakąś kompletną niszę rynkową.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam!

Wg mnie rewolucją w S i N będzie przejscie na matryce CMOS...Wiele osób wybiera system Canona oprócz tego że jest wspaniałe zaplecze obiektywów, to jeszcze dla faktu wyższości CMOS nad CCD.
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tu raczej Sony nie może tak zaszaleć z ceną jak C jeśli nie chce się skazać na jakąś kompletną niszę rynkową.
    W działce tele jakoś się tym drobiazgiem nie przejmują (300/2.8G)

Uzależniony

Domyślnie

Chyba trudno oczekiwac, ze Sony nagle dzieki 24mpx stanie glownym graczem na rynku. Taki aparat bedzie mial bardziej znaczenie marketingowe, dzialajace na ludzi na zasadzie 'a moze kiedys przejde na FF', tak jak to z pewnoscia do niedawna bylo jedna z zalet canona

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    Wg mnie rewolucją w S i N będzie przejscie na matryce CMOS.
    Przeciez juz je stosuja. Od paru miesiecy na rynku dla zaawansowanych amatorow obecne sa lustrzanki z takimi wlasnie matrycami (A700,D300).

Strona 80 z 393 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów