Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 72 z 393 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwanonno1 Zobacz posta
    Aparaty z segmentu 5d mają u canona 3 letni okres przydatnosci do spozycia takze premiera nastepcy bedzie na 100% w sierpniu...mi sie wydaje ze warto poczekać...tym bardziej jesli ktos ma czym pstrykać
    Przed Tobą byli tu już inni równie wszechwiedzący, którzy twierdzili, że premiera będzie na 100% w sierpniu ubiegłego roku
    Na Waszym miejscu, to ja bym odstawił te %, dla dobra ogółu.
    Jarek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Być może to że nie ma nowej piątki jest dobrym prognostykiem. Być może jest to linia body, w której chcą wyprzedzać resztę o epokę. I być może następca będzie tak samo jak poprzednik korpusem nie na jeden sezon ale czymś co konkurencja będzie próbowała tylko gonić.
    Gdyby mieli taką technologię to właśnie byśmy ją zobaczyli w nowych jedynkach. Chcieli dać nędzny upgrade ale się w ostatniej chwili wycofali.
    Sensowne wydawały się spekulacje że mogą podzielić FF na dwa modele, jeden w stylu 40D z matrycą FF a drugi to jakieś 3D. Ale gdyby tak było to ten prostszy model mogliśmy zobaczyć już dziś na PMA, a nie ma nic. Obawiam się że oni naprawdę nie mają żadnej lepszej technologii matryc i teraz będą tak jak jeszcze do niedawna Nikon nadrabiać ilością guziczków w body, AF'em i ceną.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Gdyby mieli taką technologię to właśnie byśmy ją zobaczyli w nowych jedynkach. Chcieli dać nędzny upgrade ale się w ostatniej chwili wycofali.
    Sensowne wydawały się spekulacje że mogą podzielić FF na dwa modele, jeden w stylu 40D z matrycą FF a drugi to jakieś 3D. Ale gdyby tak było to ten prostszy model mogliśmy zobaczyć już dziś na PMA, a nie ma nic. Obawiam się że oni naprawdę nie mają żadnej lepszej technologii matryc i teraz będą tak jak jeszcze do niedawna Nikon nadrabiać ilością guziczków w body, AF'em i ceną.
    Absolutnie zgadzam sie z kazdym slowem.
    Co do tych super technologii, to przyklad AF fiasco z 1D MkIII raczej
    dowodzi, ze to mit. Zreszta dzis Canon podal swoim glownym klientom
    wiadomosc, ze wreszcie sie dokopali do zrodla bledow i sa absolutnie
    pewni, ze wiedza co i jak. Beda poprawiac znowu...

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9264

Na prosta logike oznacza to, ze 1Ds MkIII jest tez do poprawki.
    Moze to bedzie pretekstem, zeby szybko wypuscic modele N obu aparatow,
    a "przy okazji" nieco je poprawic, chocby dodajac hirez LCD.
    Wcale bym sie nie zdziwil, jesli tak zdecyduja sie zrobic...
    Ostatnio edytowane przez snowboarder ; 03-02-2008 o 21:27

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jeśli prawdą jest, że Canon został zaskoczony premierami Nikona to właśnie zmiany mogły być kosmetyczne i jedynki właśnie na to były przygotowane. Po co pchać nowe technologie i się wystrzelać jak się jest numerem jeden na rynku, a konkurencja śpi? Także niekoniecznie musi być tak, że już jest tragedia i włosy z głowy trzeba rwać. Po za tym jak któraś firma za to samo daje więcej to droga wolna .
    Co do nowych matryc to raczej była mowa o roku 2009 więc bardzo możliwe, że nie są gotowi. Po za tym fab się dopiero stawia, a rozruch ma być w połowie tego roku więc raczej cudów nie należy się spodziewać.

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Absolutnie zgadzam sie z kazdym slowem.
    Co do tych super technologii, to przyklad AF fiasco z 1D MkIII raczej
    dowodzi, ze to mit. Zreszta dzis Canon podal swoim glownym klientom
    wiadomosc, ze wreszcie sie dokopali do zrodla bledow i sa absolutnie
    pewni, ze wiedza co i jak. Beda poprawiac znowu...

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...8740-9068-9264

Na prosta logike oznacza to, ze 1Ds MkIII jest tez do poprawki.
    Moze to bedzie pretekstem, zeby szybko wypuscic modele N obu aparatow,
    a "przy okazji" nieco je poprawic, chocby dodajac hirez LCD.
    Wcale bym sie nie zdziwil, jesli tak zdecyduja sie zrobic...
    Co do LCD to nie wiem czy to szybko nastąpi, bo dopiero zawiązali spółkę z Panasonic'iem i Hitachi w tej materii więc to pewnie trochę potrwa. Wykupili też spólkę która ma patenty na OLED-y. To wszystko zejdzie zanim można to będzie wprowadzić do produkcji.

Dla Canona poprzedni rok był bardzo dobry - przychód w porównaniu z poprzednim wzósł o ponad 7% do niemal 40 mld$. Także pieniądze mają. Czy coś z tego pójdzie na dział dslr - pewnie tak ale czy to będzie dużo? Biorąc pod uwagę, że mają mnóstwo innych priorytetów jak np. najbardziej rosnący rynek peryferiów komputerowych (wzrost sprzedaży 20% w zeszłym roku) to może być różnie. Do tego zapewne nie ucieszy Was fakt, że 400D sprzedawał się świetnie, a 40D to już w ogóle fantastycznie. Co doprowadziło do zwiększenia sprzedaży obiektywów. Przy czym dla nich segment biznesowy i komputerowy jest bardziej dochodowy i bardziej rentowny. A prognozy co do rynku aparatów cyfrowych na najbliższe lata są takie, że jednak zacznie się wychamowywanie.

Najlepsze że o takich rzeczach jak jedynki to oni w ogóle w rocznych wynikach finansowych nawet się nie zająkną. Dla nich to poprostu zupełny margines. Prawdopodobnie sprawa bardziej prestiżu niż zysków.

Także my się możemy tu pozabijać, a oni pewnie tam czasem o tym wspomną, że coś nie tak i trzeba może coś z tym zrobić ale i tak drukarki są najważniejsze .

Wnioski sobie każdy sam wyciągnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-02-2008 o 00:10
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

drukarki?co ty pleciesz

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.news.com/8301-13580_3-986...l?tag=nefd.top - wywiad kontrolowany z Chuckiem Westfallem.
    Nowa piątka z OLED-ami? Znaczy nie będzie hirez LCD?

Dla tych, którzy żyją nadzieją:
    "We're trying to upgrade the entire camera. The megapixels rating is only one thing. When upgrading, you have to look at more aspects. We're not going to go backwards."
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.news.com/8301-13580_3-986...l?tag=nefd.top - wywiad kontrolowany z Chuckiem Westfallem.
    Nowa piątka z OLED-ami? Znaczy nie będzie hirez LCD?

Dla tych, którzy żyją nadzieją:
    "We're trying to upgrade the entire camera. The megapixels rating is only one thing. When upgrading, you have to look at more aspects. We're not going to go backwards."
    Wygląda na to, że mogą chcieć pchnąć APS-H segment niżej.
    Druga ciekawa rzecz, która z tego wywiadu wynika to to, że jako najgroźniejszego konkurenta postrzegają Sony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

mnie to juz zaczyna wq... i to mocno ... żeby osłodzić sobie oczekiwania na mityczną piątkę mk II kupiłem sobie 24-70 i znowu wywaliłem kasę w ten system ... eh... naprawde lubie te paskudne, body, jestem do C przywiazany sentymentalnie i bede jak kapitan, do ostatniej chwili ... a potem moze znaczki albo cos?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wygląda na to, że mogą chcieć pchnąć APS-H segment niżej.
    To raczej sentyment, bo trudno znaleźć lukę, w którą mieliby ją wcisnąć. Między xD a xxD? Chyba, że z dałoby się pogodzić APS-H z EF-S.

Druga ciekawa rzecz, która z tego wywiadu wynika to to, że jako najgroźniejszego konkurenta postrzegają Sony.
    Bo jak dowodził swego czasu Kuchatek, obie firmy od dawna konkurują "na odcinku TV"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    To raczej sentyment, bo trudno znaleźć lukę, w którą mieliby ją wcisnąć. Między xD a xxD? Chyba, że z dałoby się pogodzić APS-H z EF-S.
    (....)
    Jeśli prawdą jest to co mówił jakiś czas temu w wywiadzie przedstawiciel działu obrazowania Canona i mają zamiar rozszerzać lineup lusterek to nie będzie problemu. Nie jest wykluczone, że strategia Canona pójdzie trochę inną drogą niż Sony i nie będą mnożyć podobnych lustrzanek w poszczególnych segmentach. Tylko będzie po prostu gęstrze stopniowanie. W tym układzie premiera 450D jako modelu pomiędzy 400D i 40D jest jak najbardziej konsekwentna i tak samo może być z modelem powyżej 40D. Wtedy byłoby gdzie wepchać tego APS-H i EF-S-y nie są tu żadną przeszkodą.
    Z tego co pisze Westfall kariera APS-H nie jest jeszcze zakończona?? Cokolwiek ma to oznaczać.
    Kapitan Wagner

Strona 72 z 393 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów