Tak
Nie
Panowie... o Sony dyskutujcie sobie w wątku obokhttp://canon-board.info/showthread.php?t=25539
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
...hmmm, to ja mam "głupie" pytanie, bo wkrótce wątek ten osiągnie tysiąc wpisów, a temat kompletnie się rozmydlił: czy canon planuje ostatecznie wypuścić następcę 5D i kiedy, miał być w sierpniu, potem w lutym, a teraz ...?
A teraz znowu w sierpniu...![]()
... jeżeli to nie żart, to canon staje sie niepoważną firmą, albo na odwrót: zrozumieli w końcu, że dorabianie w nowych modelach jedynie czyścidełka do matrycy jest inowacją na poziomie imebecyla i że w końcu należy zrobić nowe porządne body, oby nie skończyło się to na mini wycieraczce do monitorka uruchamianej "specjalnym joystickiem"...![]()
To prawda. Czekałem długo na PMA (bo na prezentację nowego 5D w sierpniu 2007 nie liczyłem) no i się nie doczekałem. Nie wiem czy wytrzymam do sierpnia, czy wcześniej nie kupię "starego" 5D - w końcu ile można czekać. No ale cena coraz niższa...
Nie do końca to tak jest ale może kiedyś będzie wątek, w którym będziemy mogli to rozwinąć.
Po za tym największa firma, która działa w branży foto - jej potencjał jest większy niż wszystkich innych firm foto razem wziętych - mowa o GE - robi póki co kompakty. Także ten potencjał jest IMO stosunkowo mało ważny (w granicach rozsądku oczywiście). Raczej to jak się go wykorzystuje. Canon ma wystraczający żeby być numerem jeden w fotografii ale póki co dość kiepsko ten potencjał wykorzystuje.
Być może to że nie ma nowej piątki jest dobrym prognostykiem. Być może jest to linia body, w której chcą wyprzedzać resztę o epokę. I być może następca będzie tak samo jak poprzednik korpusem nie na jeden sezon ale czymś co konkurencja będzie próbowała tylko gonić.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Aparaty z segmentu 5d mają u canona 3 letni okres przydatnosci do spozycia takze premiera nastepcy bedzie na 100% w sierpniu...mi sie wydaje ze warto poczekać...tym bardziej jesli ktos ma czym pstrykać![]()