Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 67 z 393 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A ceny 5d wciąż stoją....
    Cena po zakończeniu cashbacku zawsze spada do jego poziomu. Tak było ostatnio z 30D, choć też trzeba przyznać że nowy 40D nieźle w tym namieszał. Następca już musi być jesienią więc cena zleci na 100%. Ja też nie wytrzymałem i ostatnio wymieniłem 30D na 5D i powiem ci że o ile do 30D byłem przyzwyczajony i nic mi tam nie przeszkadzało, to po wyjęciu 5D z pudełka pomyślałem "boszzz... ale staroć, tyle kasy za taki prymitywny aparat" :-). Włączyłem serię.... klap........ klap.......... klap........ i normalnie prędkość 3fps mnie oszołomiła :-).
    Jeśli dasz radę wytrzymać to jeszcze czekaj, tyle że to będzie z rok, bo nowość na jesieni będzie droga i gdzieś dopiero koło wiosny cena będzie dla zjadacza chleba przyzwoita.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O ile nie zacznie z pułapu 10-12 tys. bo wówczas na "sensowną" cenę przyjdzie poczekać znacznie dłużej - mam na myśli zwykłego zjadacza chleba :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

a jak sie komuś wyświetlacz w D3 podoba to niech kupi ... Sony A700 :hihi: to samo, a taniej
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    O ile nie zacznie z pułapu 10-12 tys. bo wówczas na "sensowną" cenę przyjdzie poczekać znacznie dłużej - mam na myśli zwykłego zjadacza chleba :-)
    Raczej bardzo mało prawdopodobne żeby tak "zaczynał". To już nie te czasy .

Co do "prymitywizmu" 5D w stosunku do 30D to jakoś trudno mi to dostrzec po za tą serią - ale może za słabo oglądałem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cena za 5d bedzie na pewno ponizej 10,000...kto wie czy na starcie nie bedzie to 8,000...no chyba ze wymysla nie wiadomo co a na to raczej bym nie liczył...to tylko będzie odswiezona linia 5d z dużą matrycą

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwanonno1 Zobacz posta
    (...)...to tylko będzie odswiezona linia 5d z dużą matrycą
    Raczej nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    ostatnio wymieniłem 30D na 5D
    i widzisz różnicę w jakości zdjęć?
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

To jest ciekawe, bo ankieta z tytulu dotyczy w zasadzie wyboru miedzy
    jesienia 2007 a PMA, o ile wielu watpilo w 2007, to PMA do niedawna
    byl pewniakiem. Pierwsze sluchy o tym, ze 5D sie odsuwa to 2-3 tygodnie
    przed PMA... Teraz jesien 2008 to pewniak. A wszyscy sie wypowiadaja
    jakby zawsze wiedzieli, ze 5D na PMA nie bedzie... Dosc zabawne.
    Wszyscy tez zakladaja, ze OCZYWISCIE to bedzie o wiele wiecej niz
    40D z FF sensorem. Ja moze was odesle do Kuchatka, niech wam powie
    ile czeka na oslawione 3D... Wedlug mnie cale to gadanie to puste slowa,
    moge sie zalozyc, ze po tych latach oczekiwan 5D bedzie dokladnie tym,
    40D z FF sensorem, moze LCD bedzie nowej generacji i to wszystko.
    A widzac ile kosztuje 1Ds MkIII nie chce mi sie wierzyc, zeby nowe
    16MP 5D bylo znowu takie tanie... Canon ma kompletnie przekichane,
    w momencie premiery 5D II zjedza go zywcem, zobaczycie...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    i widzisz różnicę w jakości zdjęć?
    Oczywiście że widzę, wszystkie obiektywy stały się ostrzejsze, szczególnie to widać na pełnych otworach. Szum 'per pixel' też jest trochę niższy a po uwzględnieniu wyższej rozdzielczości 5D to różnica w szumach jest wyraźna.
    Zdjęcia z 5D są trochę mniej kontrastowe niż z trzydziestki, nie wiem z czego to wynika, może z większej rozdzielczości matrycy.

Ale nie znaczy to że 30D to o wiele gorszy aparat, bo z dobrymi obiektywami też dawał bardzo ostre i ładne obrazki. Pisząc o 'prymitywnym' 5D mam na myśli to że po dwóch latach zmieniłem aparat na nowy a posiada on wiele tych samych wad co poprzedni. Te same niekrzyżowe punkty AF oprócz centralnego, w dodatku jeszcze bliżej środka klatki. Ten sam nieostry podgląd zdjęcia na wyświetlaczu, brak AF-ON (używam gwiazdki), brak informacji o trybie pomiaru światła w wizjerze, zakres korekty tylko +-2EV, brak AutoISO. Na plus wreszcie normalny wizjer (choć chyba lekko ciemnawy), tryb 'C' i lepszy i dokładniejszy AF na centralnym punkcie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

snowboarder - a nie przesadzasz troche?

przeciez Canon tez ma swiadomosc, ze grono jego uzytkownikow bedzie mialo z czasem silne parcie na wydanie zielonych papierkow i nalezy to parcie zaspokoic wypuszczajac ciekawy sprzet. a ze od segmentu semi-pro uzytkownicy sa raczej swiadomi i krytyczni, to na wypuszczenie go* sobie nie pozwoli.

a to, ze niedawne premiery Nikona czy ostatnie Sony podkopuja Canona po jajach, to moze nam tylko na dobre wyjsc. nie dzisiaj, to jutro.

to jest za duza firma i za duzy rynek. natura nie znosi prozni.

kup sobie D3 i popracuj, ale klamoty Canona zostaw. nastepca 5D bedzie i nie mam watpliwosci, ze w praktyce bedzie rozsadnym aparatem.

a poza tym, to tak mysle, ze dawno porzadnie nie fociles i Ci glupoty po glowie chodza. za duzo myslisz...
    www albo tez flickr

Strona 67 z 393 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117167 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów