Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 65 z 393 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    moze zamiast d3 trzeba kupic nowe sony FF
    chyba tak. 24 MP FF jeszcze w tym roku. Nikon musi sie spieszyć. Canon z nastepca 5D też, bo za chwile na rynku ciężko będzie zrobić wrażenie nawet sporymi modyfikacjami.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Generalnie to proste. Zobacz ilu nas jest, głodnych coraz lepszego sprzętu.. Dla wielu z nas nawet wtedy gdy wyjdzie 5D mkII, czy inaczej zwany następca, to 5D będzie dalej marzeniem i celem... Dlatego piszę, że to proste.
    Jeśli wiesz że dzisiaj dla Ciebie to jest to...to bierz, ciesz się każdą fotką a potem sprzedasz i przesiądziesz się na coś innego..Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a myślisz, że gdybym uważał, że d3 jest lepszy, to bym nie zamienił mareczka? :-) 1d mk III to najlepsza lustrzanka jaką miałem, a miałem już różne wynalazki (i żaden d3 tego nie zmieni).
    Ja myślę, że to jednak bardzo porównywalne aparaty i o wyborze decydują obiektywy i inne względy.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z dnia na dzień ten 5D coraz gorszy się robi, niedługo to będzie obciach. Chyba sobie kupię nową wersję LOMO dla szpanu a 5D do żyda ;-)
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6883

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A "nasz KR" napisał w relacji z PMA:
    "The 5D is long overdue for replacement, but since my 5D gives sharper results than my Nikon D3; I love it. "

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja też uważam, że trzeba znaleźć to najlepsze narzędzie. Znaleźć i dać spokój tym którzy zostają w swoim ciemnogrodzie i są zadowoleni z tego co mają .
    Przy czym dobrze sobie zdawać sprawę, że już pod koniec tego roku (tak gdzieś na jesieni) obecne rozwiązania, które niektórzy uważają tu za cud świata będą z lekka przestarzałe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też uważam, że trzeba znaleźć to najlepsze narzędzie. Znaleźć i dać spokój tym którzy zostają w swoim ciemnogrodzie i są zadowoleni z tego co mają .
    Przy czym dobrze sobie zdawać sprawę, że już pod koniec tego roku (tak gdzieś na jesieni) obecne rozwiązania, które niektórzy uważają tu za cud świata będą z lekka przestarzałe.
    A co byście powiedzieli na "one-pixel-camera"?
    To jest dopiero kosmos!
    Wojsko i inne instytucje pokojowe już zacierają ręce...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak BTW: teraz to ja wcale nie byłbym taki pewien tego FX-a 24 Mpx u Nikona. To technologia Sony, a nie wspólna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW: teraz to ja wcale nie byłbym taki pewien tego FX-a 24 Mpx u Nikona. To technologia Sony, a nie wspólna.
    dokładnie:-) i zamiast d3x mamy Alfe 900

Dopiero zaczyna

Domyślnie

moze to dobrze ze canon tak zwleka z nastepca a sony naciera...bo nagle wszyscy uzytkownicy przypomnieli sobie o wadach 5d choć wczesniej byli jakby mniej obiektywni shame on u

Strona 65 z 393 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów