Ja tez troche tam rozumiem snowboarder'a, choc jestem amator, ktory zdjecia robi dla przyjemnosci i te problemy ktore opisales, nie urastaja do rangi takie problemu, ze trzeba system zmianiac. Jedynki nigdy w reku nie mialem, wiec nie bede sie wypowiadal na temat ergonomii.
Tyle ze On jest w goracej wodzie kapany, i bardziej mi odpowiada Twoje podejscie, zeby poczekac do konca roku na to "3d". Bo zmiana systemu to zmiana przyzwyczajen i duze koszty.
Moze za rok znowu Canon bedzie gora. Moim zdaniem, w tej chwili Cwanon przyspal, i solidnie traci w kazdym segmencie od entry po profi.Dostaje od Nikona, a teraz i od Sony (IMHO patrz A350). Zobaczymy czy wyciagna z tego jakies wniski. Bo na olewanie klienta mogli sobie pozwolic, gdy byli niezagrozonym liderem.
A AF daja ciala na maksa. Fakt. Kazda puszka, no moze poza entry level powinna miec tej samej czulosci i dokladnosci czujnik. Roznic sie powinny iloscia punktow, zakresem dzialania (do 5.6 czy 8), konfigurowalnoscia, rozmieszczeniem. Kogo by zabolalo, jakby 450D mialo 3 albo 5 szybkich i dokladnych punktow.
Pozyjemy, zobaczymy
Marcin