Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 57 z 393 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

moje oczekiwania: cena 5D za 5K, nowka, europejska gwarancja. tyle w temacie.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    moje oczekiwania: cena 5D za 5K, nowka, europejska gwarancja. tyle w temacie.
    W tym momencie cena to ok 5350 zł Oczywiście po cash-backu. Co nie zmienia faktu, że jest niezwykle atrakcyjna

Coś już napisał

Domyślnie

Kod html:
    Kubaman
     czytać po prostu nie mogę, chyba napiję się zaliczkowo na Sylwestra.
    Przyznaję że trochę się rozmarzyłem ale czy to zabronione na C.B

Sprzedałem tydzień temu aparat a od miesiąca wybieram nowy ....
    Aparat który sprzedałem był hybrydą nie lustrem nie kupiłem do tej pory lustra gdyż świadom tego że bez doskonałego szkła niczego mi nie narysuje choćbym się zesrał i nie wiem jak chciał.
    Posiadanie lustra dla szpanu nie wchodziło w grę - dla szpanu mam .....
    Dlatego teraz kiedy nastały czasy o których pisze Kuba ...
    Kod html:
    Polska widać coraz bogatszy kraj, bo tysiące amatorów chcą kupować puszki za 10 tysiaków
    Wiec i ja korzystając z dobrej koniunktury postanowiłem w końcu kupić pierwsze cyfrowe lustro ...
    I mam obawy taki jakie każdy z was kiedyś zapewne miewał ...
    co ma do wyboru
    - Nie fotografuję masowo Gwiazd wiec nikon odpada
    Zostaje canon ....
    a jeśli Canon to jaki ?
    Po ok miesiącu czytania oglądania zdjąć i rozmów z bardziej doświadczonymi
    na polu boju pozostały dwa body
    40D Vs 5D
    ------------------------------------------------------
    40D Tańszy , nowszy technologicznie bardzo szybki /dłuższe ogniskowe/jak trzeba cichy / Live obraz / czyszczenie itd...jednym słowem bardzo dobra półka zaawansowanego amatora z niezłym obrazem / Brak efektu opadania szczęki ...
    ----------------------------------------------------
    5D Droższy ,Staruszek ,wolniejszy ,bardziej omylny AF /długie zoomy to finansowa porażka Jak dla mnie doskonale obrazuje , zdjęcia z 5D powodują u mnie opisywany wcześniej efekt opadania szczęki znany z Dmarków...
    ------------------------------------------------------------
    Co wybrałem ?
    CO jest dla mnie priorytetem ? OBRAZ
    Najważniejsze dla mnie jest to jakie końcowe obrazy będą w moim albumie..
    Za dwadzieścia lat nie będzie ważne ile klatek na sekundę miał aparat jaki miał bufor oraz jak gubił się w ciemnościach ale istotne będzie to jaki dobry obraz będę miał w albumie
    Tą konkurencje wygrał 5D

I teraz na temat :smile:
    Skoro doszedłem do wniosku że aparat który będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem to 5D
    nadszedł więc czas na zakupy ...Ale...
    Właśnie minęły święta i idzie nowy rok więc jak wiedzą nawet idioci z Media M. ceny aparatów spadną i to bez względu na to czy będzie nowy 5D czy nie tak już jest że ceny zwłaszcza elektroniki w styczniu są niższe niż w roku poprzednim to norma decyduje o tym popyt który w styczniu jest zdecydowanie mniejszy ... wiec fakt że poczekam z zakupem kilka tygodni chyba jest rozsądnym rozwiązaniem. Druga sprawa to oczekiwanie na następcę 5D jeśli będzie w styczniu i będzie miał nie gorszy obraz niż staruszek a do tego nowości z 40D (głownie AF) oraz rozsądną cenę dla mnie max 7500 zł to go pewnie kupię jeśli nie to będę w styczniu szczęśliwym posiadaczem 5D ...
    Dla mnie to wszystko wydaje się rozsądne ale jeśli kogoś (w nieumyślny sposób) te moje przemyślenia zachęcają do chlania to cóż mogę powiedzieć ...na zdrowie
    Kuba jeśli ten post spowoduje u ciebie chęć sięgnięcia po całą flaszkę i po jej wypiciu zobaczysz białe myszki proponuję zrobić im foto 17-40/4 powinno być dosyć szeroko aby nie uciekły z kadru nawet na cropie
    Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu w nowym roku ...:-D :-D :-D

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    BTW, dzięki wnikliwej analizie rynku dokonywanej w tym wątku wyszło mi, że jak poczekam trzy lata to 5D dostanę za darmo, a za 4 lata mi do niego doplacą.
    Kuba.... muszę stwierdzić, że niestety wyciągnąłeś złe wnioski z tej analizy
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Może i nie...?
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26210120

(tłumaczenie automatyczne, więc nie ma co rozbierać na nice)

"We will launch powerful products. A new version of the middle range 5D will be launched with more pixels and enhanced reliability in the market. This will be the best of the DSLRs in the same price"

(...)
    Problem w tym, że jak to zwykle bywa z tego wywiadu można wyciągnąć praktycznie każde wnioski. Trzeba przyznać, że chłopcy nieźle kręcą, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że przecież ta puszka już istnieje i wiadomo dokładnie jak będzie wyglądać .

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Wprost przeciwnie - bardzo trafne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Problem w tym, że jak to zwykle bywa z tego wywiadu można wyciągnąć praktycznie każde wnioski. Trzeba przyznać, że chłopcy nieźle kręcą, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że przecież ta puszka już istnieje i wiadomo dokładnie jak będzie wyglądać .
    I pewnie dlatego wywiad jest na chińskiej stronie - bo nikt tego za Chiny nie przetłumaczy precyzyjnie... Choć rynek chiński rośnie, a i olimpiada...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Wprost przeciwnie - bardzo trafne .
    A tu pozwolę się nie zgodzić - aparat otoczony takim nimbem wyjątkowości jak 5D będzie miał z pewnością wartość, hmmm, kolekcjonerską!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

cisza przed burzą

mam nadzieje dni sa juz policzone
    dla rozmarzonych listopadowy news po raz enty
    http://www.swiatobrazu.pl/index.php?s=14869
    10, 9, 8...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    A tu pozwolę się nie zgodzić - aparat otoczony takim nimbem wyjątkowości jak 5D będzie miał z pewnością wartość, hmmm, kolekcjonerską!
    Wartość kolekcjonerską z nimbem wyjatkowosci to ma na pewno Exakta z twojej stopki (i to pewnie bardziej Kine z okrągłym wizjerem, a nie dość popularna IIa) lub jakiś Contax S, a 5D za parę lat bedzie traktowany jak 10D dzisiaj. A to dobre body jest i jesli ktoś świadomie może sie pogodzic z jego pewnymi wadami to nie warto czekać na następcę - a co jak sie okaże, że AF jest owszem lepszy, ale wieksza matryca nie przekłada sie za bardzo na jakośc obrazu a tylko wiecej szumi? Nic, tylko zapłakac i ...... czekać na nastepcę następcy
    PS. A ja mam 5D i do szczęscia potrzebuję tylko 35L, a mk.2 kupię i tak pewnie za rok-dwa.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    Wartość kolekcjonerską z nimbem wyjatkowosci to ma na pewno Exakta z twojej stopki (i to pewnie bardziej Kine z okrągłym wizjerem, a nie dość popularna IIa)
    Takie nimby jakie czasy
    A Exactę IIa dostałem (w spadku), ale "za to bez" pryzmatu - takie LiveView

Nic, tylko zapłakac i ...... czekać na nastepcę następcy
    A to chyba dobra reguła - jak już to kupować, żeby dostrzec różnicę, to co drugi model w serii - albo z serii wyżej .

PS. A ja mam 5D i do szczęscia potrzebuję tylko 35L, a mk.2 kupię i tak pewnie za rok-dwa.
    A ja już nic nie potrzebuję - na razie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Następca 5D bedzie niezłą puszką, ale wzbudzi wiele kontrowercji i zawiedzie oczekiwania wielu potencjalnych użytkowników (jak 1Ds MkIII :-D ). Canon za bardzo nie ma gdzie umieścić (wypozycjonować) tej puszki.
    Wini

Strona 57 z 393 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów