Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 51 z 393 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    A jak z ostrością w podglądzie ? W 10D jest taki motyw, że obraz wyostrza się po jakiejś sekundzie. Niby nic ale jest to denerwująca przypadłość. Uporali się z tym w 5D ?
    10D (bez obrazy to bardzo fajny aparat) ale muł jakich mało. 5D przy nim to rakieta - nie ma żadnych zauważalnych opóźnień - używałem sporadycznie ale na to bym zwrócił uwagę, bo takie rzeczy mnie strasznie denerwują.
    Ja bym wziął głęboki oddech jeszcze raza puszkę do ręki i sprawdził. Może format karty coś pomoże?

Monii - po ostatnim teście na forum Nikona - 5D stał się niemal relikwią dlatego jakakolwiek krytyka tego zabytku może się spotkać z ostrą reakcją także musisz Nam wybaczyć - nie masz wyjścia .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-12-2007 o 15:08
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja radzę nie przypalać przed studiem.Wiem, że to dla weny, ale czas strasznie spowalnia..

Tak powaznie to po raz którys porównuje sie amatorskie lustro 5D do profi D3 (na innym forum mi sie kiedyś już dostało za nazywanie 5D aparatem profesjonalnym )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    10D (bez obrazy to bardzo fajny aparat) ale muł jakich mało. 5D przy nim to rakieta - nie ma żadnych zauważalnych opóźnień - używałem sporadycznie ale na to bym zwrócił uwagę, bo takie rzeczy mnie strasznie denerwują.
    Ja bym wziął głęboki oddech jeszcze raza puszkę do ręki i sprawdził. Może format karty coś pomoże?
    To mnie uspokoiłeś Przypadłość "dziesiątki" w tym temacie wynikała z jego konstrukcji a nie karty. Poruszaliśmy tą kwestię dawno temu. Ale widzisz nie wszystkie mankamenty Canon poprawia. Weźmy kolejną sprawę. Wyświetlanie ISO w wizjerze. Tej funkcji nie było w następcach 10D i z tego co wiem to i w 5D sprawę skopali. Niby jest, ale tylko w momencie włączania. Dlaczego nie może być wyświetlana na stałe. Jest to bardzo pomocna informacja i nie powinna być chowana gdzieś w menu.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Niby jest, ale tylko w momencie włączania. Dlaczego nie może być wyświetlana na stałe. Jest to bardzo pomocna informacja i nie powinna być chowana gdzieś w menu.
    oszczędność baterii...??

w 30D jest, ale też na przycisk...

oj przydałoby sie na stałę...

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Witam
    Przed chwilą spotkałem się ze zdjęciem najprawdopodobniej z aparatu 5D.
    5340 - 3810 (20 Mpix) . czy jest to możliwe??
    (w exifie ma jak byk 5D , a w galerii było jeszcze kilka zdjęć , z 5D już o poprawnej rozdzielczości)

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Makudonarudo Zobacz posta
    Witam
    Przed chwilą spotkałem się ze zdjęciem najprawdopodobniej z aparatu 5D.
    5340 - 3810 (20 Mpix) . czy jest to możliwe??
    (w exifie ma jak byk 5D , a w galerii było jeszcze kilka zdjęć , z 5D już o poprawnej rozdzielczości)
    Pewnie interpolowane

Uzależniony

Domyślnie

Witam, wlasnie dolaczylem do grupy podwyzszonego ryzyka - cisnienie zakupu. Chce kupic 5D. I teraz czy to wlasciwy moment? Mk II pewnie bedzie poza zasiegiem cenowym dla mnie. Teraz 5D z cashbackiem jest do wziecia za 5500 zl. Teraz pytanie czy po Nowym Roku cena bedzie znacznie nizsza? Brac teraz czy czekac?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Witam, wlasnie dolaczylem do grupy podwyzszonego ryzyka - cisnienie zakupu. Chce kupic 5D. I teraz czy to wlasciwy moment? Mk II pewnie bedzie poza zasiegiem cenowym dla mnie. Teraz 5D z cashbackiem jest do wziecia za 5500 zl. Teraz pytanie czy po Nowym Roku cena bedzie znacznie nizsza? Brac teraz czy czekac?
    Brać. Mój 5D jest właśnie "w drodze" Tzn prawie, bo w czwartek DHL paki nie chciał przyjąć No ale, przed 2008 bedzie

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Nie sądzę - 5 tys to minimum. 5DII znowu pewnie poszybuje w okolice cenowe D300+
    Ja tam sie nie będę onanizował, wejdzie następca 5D, będzie czas na kupno. Ale dla ciebie decyzja jest już prosta - to co najważniejsze masz.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Weźmy kolejną sprawę. Wyświetlanie ISO w wizjerze. Tej funkcji nie było w następcach 10D i z tego co wiem to i w 5D sprawę skopali. Niby jest, ale tylko w momencie włączania.
    Jest w 30D. Pojawia się w tym samym miejscu gdzie czas.
    Ja tego nie uważam za jakąś wadę, jak chcesz zobaczyć w wizjerze jakie jest ISO to wciskasz środkowy przycisk ale nie kręcisz kółkiem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak wyjdzie następca to jeszcze cena zleci. Zobacz jak było z 30D. Też był cashback i cena była ok 3500zł a po wyjściu 40D spadła prawie od razu do ok 3000zł.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 22-12-2007 o 01:04 Powód: Automerged Doublepost

Strona 51 z 393 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów