"...nie wierz nigdy kobiecie...",
monii bez urazy...![]()
Tak
Nie
"...nie wierz nigdy kobiecie...",
monii bez urazy...![]()
Ja powiem tak:
na problemy z szybkością polecam 300D.
Potem już każdy aparat działa wystarczająco szybko - sprawdzone na własnej skórze :-)
Nie wiem jak to jest w 5D, w moim malutkim 400D, po zrobieniu serii zdjęć, gdy aparat jeszcze zapisuje na karte, podglad pojawia sie dość wolno (oczywiście chodzi o zdjęcia, które już są zapisane). Monii robiłaś zdjęcia serią?
Nie robiliśmy zdjęć seryjnych .Zwykła sesyjka modeli w studio..oczywiście kilka fotek pod rząd ..ale bez seryjnych
Puszkę testowaliśmy na zmiane. Obojgu nam podgląd zdjęć wydawał się spowolniony (napewno wolniejszy niż w 350D i pentaxie) ... w czym tkwi problem nie wiem.
Całe szczęście koledze tez się tak wydawało bo gdybym napisala ze sesja robiona tylko przez baby ... to by się dopiero dyskusja zaczęła)
A jak z ostrością w podglądzie ? W 10D jest taki motyw, że obraz wyostrza się po jakiejś sekundzie. Niby nic ale jest to denerwująca przypadłość. Uporali się z tym w 5D ?
Najpierw wytknęłaś tę "panienkę", teraz to.. Kompleksiki wyłażą?![]()
A do rzeczy: 5D nie ma żadnych opóźnień w wyświetlaniu obrazu na ekraniku. Jeśli było coś, co powodowało jakiekolwiek opóźnienia, to było to Waszą winą. Większość możliwych przyczyn opóźnień masz wypisane wyżej. Zawsze mogliście też naknocić coś w ustawieniach CFów, mogły być jakieś problemy z dostępem do karty, cholera wie, co jeszcze. Czasem są to jakieś pierdoły, które objawiają się w dziwnych momentach.
Ale osobiście obstawiam brak praktyki użyszkodnika.
Jak ja zaczynam fotografować innymi aparatami, to dopiero są problemy i przeszkody, żal pisać![]()
Jarek
należe do tych dziwaków co nie maja kompleksówale jesli ktoś pisze "panienko" (czy jakkolwiek podobnie) to powinien miec pewnosc ze mowi do Panny
...dlatego czasem irytują mnie niektóre wypowiedzi
Co do naszej winy...może i jakaś byla nie twierdzę że nie
Tylko widzisz kolega nie do końca jest laikiem w dziedzinie fotografii...i nie powinno się od razu zakładać sie ze to nasze zwidy itd ani oburzać gdy ktoś napisał że super 5D ma jakąś wade![]()
A ja robilam zdjecia 300, 350D, 40D i nikosiem i uwierz problemu z wolniejszym podgladem nie mialam![]()
Może to jakaś wada tego konkretnego egzemplarza, karty (niesądze), a może gdy robi się kilka zdjęć pod rząd i chce się podejrzeć fotke to aparat wolniej sobie z tym radzi
pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez monii ; 20-12-2007 o 15:02