Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Zauważcie, że obecnie wszyscy porównują D3 z 5D, bo to 12mpx i FF, a jak ktoś porównuje z 1Ds, to pojawia się uwaga, ze co prawda obraz smarka jest dużo lepszy ale cena dużo wyższa. A 5d nie jest przypadkiem dwa razy tańszy od D3 ??? To jest puszka dla pasjonata, nic więcej.
    Nie zgodzę się. 5D to mimo jej wad dla mnie najlepsza puszka canona. Jedynki są szybsze i maja więcej MP. Ale 1D ma cropa 1,3, jest bardzo szybki - ale obraz słabszy od 5D, 1Ds ma więcej MPx, ale nie ma aż takiego zysku na szczegółach, a jest strata szumów na wysokich ISO. Jedynki maja niepodważalnie lepsze body i AF, ale obrazek - 5D jest najlepszym kompromisem jakości, ilości szczegółów, małej ilości szumu. Może dlatego nikon tez zrobił w D3 też 12 MPx ?

A tak w temacie następcy 5D powiem wam, że cięzko trafić i firma was na pewno zaskoczy. Dlaczego? Przez analogie. Nkt nie trafił jaki będzie nikon D3. To lista rzeczy których się absolutnie! nie spodziewano
    - tylko 12 MPx jak D2X ? wszyscy mysleli, że będzie więcej
    - FF - w szybkim reporterskim body?
    - sklejenie linii X i H
    - tak dobre wysokie ISO
    zaskoczyli nas nieźle. I kolejne zaskoczenie, że wypuscili równolegle D300, z taka sama ilością MP, z takim samym AF i prawie identyczną szybkostrzelnością.

Ja się nie podejmuje już prorokowac co będzie. Mogę najwyżej pisać co bym chciał by było.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 11-12-2007 o 23:04
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów