Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 27 z 393 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A to ten nastepca bedzie super hiper duper niesamowity bardziej od 5D, ze bedziesz musial sprzedac 5D?
    Tego za bardzo nie rozumiem, albo ja moze nie zauwazylem wiesci co sie szykuje w nastepcy 5D
    Cytuję Kuchatka

"Nie tylko inna puszka z FF moze mu zagrozic. Wystarczy Canona przycisnac do wypuszczenia dobrego 40D i 5D bedzie musialo byc uaktualnione co najmniej do poziomu jaki prezentuje klasa nizej."

Jednak liczę na to, że w następcy 5D będzie trochę poprawionych rzeczy, jak chociażby AF, nie to żebym narzekał na ten w 5D, ale może coś nowszego ? (w końcu 1DmkIII ma całkiem nowy). Może nadzieja na ISO 6400 (w 12800 wątpię ) i jeszcze kilka "nowości" , pole do popisu jest ... zostaje tylko nadzieja...

P.S. Decyzja podjęta, będzie 5D a w razie nowej puszki (o ile będzie coś warta a nie tak jak upgrade 20D->30D) 5D pójdzie pod młotek.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja sobie myślę tak, że jak konkurencja nie przyciśnie zbyt mocno to pewnikiem następca 5D będzie (gdzieś do pół roku z kawałkiem) ale zmian druzgocących bym się nie spodziewał.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Juz dwa lata. Ta puszka powinna byc teraz. Najdalej na wiosne. Chyba ze FF maja byc od 1ds'a mkII poczawszy aktualizowane co 3 lata. Wtedy przyjdzie nam czekac jeszcze rok.

Zmiany zaleza od tego co konkurencja nam pokaze w roznych segmentach. Jak nie bedzie nic ciekawego to Canon przekreci numerek i dalej bedzie zbijal baki
    ...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Juz dwa lata. Ta puszka powinna byc teraz. Najdalej na wiosne. [...]
    Wystarczy sobie postawić pytanie,
    - kiedy należy rozpocząć działania marketingowe, aby nowe zabawki sprzedawały się przed 06.08.2008?
    Nie sądzę aby Canon zapomniał o tym, ze rok 2008 jest rokiem olimpijskim.
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez sandr ; 27-07-2007 o 07:57

Domyślnie

witam

Cytat Zamieszczone przez sandr Zobacz posta
    Wystarczy sobie postawić pytanie,
    Nie sądzę aby Canon zapomniał o tym, ze rok 2008 jest rokiem olimpijskim.
    Pozdr.
    juz nie zapomnial.. przeciez jest 1dmk3 (nie sadze aby ktokolwiek mial robic czyms innym). no chyba ze chodzi o nowe szkla.. sadze ze jak na jesieni wprowadzi to do olimpiady zdazy ich troche sprzedac. natomiast problem ma nikon i sony, chociaz jeszcze troche czasu zostalo..

po przeczytaniu wszystkich watkow wrozbiarskich(5d i co nowego, nastepca 40d, jakies nowosci (forum nikon) itd. ) sadze ze powinno zadac sie kilka pytan aby wylowic to czego oczekujemy nowych od aparatow:

1. co lubie w moim aparacie (co nie zmieniac).
    2. co mnie wkurza w moim aparacie ( co powinni natychmias poprawic).
    3. co chcialbym w moim aparacie (co mi jest potrzebne, moze jakies nowe pomysly?)
    4. ile musialby kosztowac nowy aparat aby mnie przekonac do jego kupna.

po tych wszystkich pytaniach moze wykrystalizuje nam sie jako taki obraz
    "the dream camera"...

pozdr, wain

ps. nie wiem czy zakladac nowy watek bo temat zblizony. jesli mod uzna ze nadaje sie na nowy to prosze powiadomic (albo zalozyc ).

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    juz nie zapomnial.. przeciez jest 1dmk3 (nie sadze aby ktokolwiek mial robic czyms innym). no chyba ze chodzi o nowe szkla.. sadze ze jak na jesieni wprowadzi to do olimpiady zdazy ich troche sprzedac. natomiast problem ma nikon i sony, chociaz jeszcze troche czasu zostalo..
    ja tam problemu nie widze tym bardziej ze premiera NIKONa d3x szykuje sie lada chwila _ na dniach _ glosno mowi sie takze o d300 _ no sony wypuszcza dobra alternatywe do 40D _ juz na jesien _ a prawie FF za rok _ taka jest umowa podpisana z NIKONem

a co bym chcial w moim aparacie to

ergonomie z Minolty 7D _ FF _ i 12mpx _ no i odkurzacz _ i klaskal bym uszami

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    a co bym chcial w moim aparacie to

ergonomie z Minolty 7D _ FF _ i 12mpx _ no i odkurzacz _ i klaskal bym uszami
    Ostatnio na sesji pewien miły człowiek dał mi sie dłużej pobawić swoją D7 (w zamian za zabawę 5D z 35L). Wcześniej tą minoltą długo bawiłem się u Tadzika. I wiesz co? Wolałbym już chyba S3pro zdjęcia robić. Ta ergonomia to jakaś dziwna legenda. Uchwyt za płytki, spust i reszta guzików w dziwnym miejscu, grip też zbyt płytki i niewygodny.
    Ja wiem, że ergonomia i wygoda to sprawa osobista, ale ciągłe powielanie tej legendy to już drobne przegięcie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no dokładnie - ergonomia to sprawa osobista i osobiście nie cierpię ergonomii nikona. robiłem dużo d100 i mi strasznie nie leży. analogi ze średniej i niższej półki też mi nie leżą.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    j.... tym bardziej ze premiera NIKONa d3x szykuje sie lada chwila _ na dniach _ glosno mowi sie takze o d300 _ no sony wypuszcza dobra alternatywe do 40D _ juz na jesien _ a prawie FF za rok _ taka jest umowa podpisana z NIKONem...
    Przepraszam za szczerość - ale posty grzanki od dłuższego już czasu zalatują skrajnym mitomaństwem i onanizmem sprzętowym - co chwile pojawiają się jego pobożne życzenia (jak powyżej) typu: "głośno mówi się","za chwilę premiera..." i tak bez końca :-?
    [Żeby było śmieszniej - przed jakimś miesiącem grzanka przyjmował gratulacje z powodu kupna 5D... odnoszę wrażenie, że chyba przedwczesne... - posty wykasowane przez Viteza - bo jednego ze starych forumowiczów trochę poniosło w reakcji na jeden z takich mitomańskich postów]
    Jaki jest sens umieszczania takich plotek - z taką częstotliwością

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Jaki jest sens umieszczania takich plotek - z taką częstotliwością
    Juz raz na tym forum przytaczalem ten cytat 8)

"The only worse thing than being talked about is... not being talked about."

Strona 27 z 393 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów