Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Nowy 5D wyjdzie 17 wrzesnia.
    Miales nikomu tego nie mowic

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Tak jak napisałem, wiem, że nikt nie potrafi wróżyć z fusów... Jednak śledzicie trochę rynek aparatów foto, widzicie jakie posunięcia robi Canon i może choć troszkę potraficie go przewidzieć ?

Chyba każdy się domyśla o co mi chodzi... Potrzebuję FF i mogę teraz kupić 5D ale co będzie jak niedługo wyjdzie następca ? Sprzedawanie 5D wtedy mnie sporo wyniesie... Jednak postanowiłem zaryzykować i zobaczyć wynik na sondzie, jeśli wygra, że "nie" to kupię teraz 5D i najwyżej go sprzedam, trochę straty będzie, ale i fotki z 5D (z tego okresu) będą.

P.S. Wrrr wyszukiwarka się mocno tnie ;/ a szukam sampli z 24-70 L i 5D , w którym dziale tego szukać ? (może ktoś pamięta taki wątek?)
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 26-07-2007 o 10:27
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Potrzebuję FF i mogę teraz kupić 5D ale co będzie jak niedługo wyjdzie następca ? Sprzedawanie 5D wtedy mnie sporo wyniesie... Jednak postanowiłem zaryzykować i zobaczyć wynik na sondzie, jeśli wygra, że "nie" to kupię teraz 5D i najwyżej go sprzedam, trochę straty będzie, ale i fotki z 5D (z tego okresu) będą.
    A to ten nastepca bedzie super hiper duper niesamowity bardziej od 5D, ze bedziesz musial sprzedac 5D?
    Tego za bardzo nie rozumiem, albo ja moze nie zauwazylem wiesci co sie szykuje w nastepcy 5D

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A to ten nastepca bedzie super hiper duper niesamowity bardziej od 5D, ze bedziesz musial sprzedac 5D?
    Tego za bardzo nie rozumiem, albo ja moze nie zauwazylem wiesci co sie szykuje w nastepcy 5D
    Cytuję Kuchatka

"Nie tylko inna puszka z FF moze mu zagrozic. Wystarczy Canona przycisnac do wypuszczenia dobrego 40D i 5D bedzie musialo byc uaktualnione co najmniej do poziomu jaki prezentuje klasa nizej."

Jednak liczę na to, że w następcy 5D będzie trochę poprawionych rzeczy, jak chociażby AF, nie to żebym narzekał na ten w 5D, ale może coś nowszego ? (w końcu 1DmkIII ma całkiem nowy). Może nadzieja na ISO 6400 (w 12800 wątpię ) i jeszcze kilka "nowości" , pole do popisu jest ... zostaje tylko nadzieja...

P.S. Decyzja podjęta, będzie 5D a w razie nowej puszki (o ile będzie coś warta a nie tak jak upgrade 20D->30D) 5D pójdzie pod młotek.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów