Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 15 z 393 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

co do 30D _ to moga sie pospieszyc _ bo konkurecja siedzi na plecach _ nie jakos uciazliwie _ ale jest _ cos mi sie zdaje tak jak pisal Janusz ze pod choinke nie doczekamy sie nowego 5D _ jak by ktos mial jakies przecieki _ z gory dzieki za podzielenie sie z nimi _ prosze o te troche bardziej niz sprawdzone :P

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/po...r=hhiziiiwhxii
    --- odnoszę wrażenie, że ten użytkownik dpreview ( tsiphoto ) to jedyne w sieci źródło "kontrolowanych" przecieków canona
    --- jest przy tym cholernie lakoniczny
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 04-06-2007 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/po...r=hhiziiiwhxii
    --- odnoszę wrażenie, że ten użytkownik dpreview ( tsiphoto ) to jedyne w sieci źródło "kontrolowanych" przecieków canona
    --- jest przy tym cholernie lakoniczny
    Tak wygląda na to, że chłopina ma info z pierwszej ręki . Póki co to w ogóle dość cicho się zrobiło. Przed wakacjami chyba już nikt nic nie pokaże. Co do 5-tki to jedyne co by mogło zmusić Canona do jakiegoś poważniejszego ruchu to wypuszczenie przez któregoś z konkurentów body z FF-em. Bo teraz to nawet jak będzie następca to nie spodziewałbym się rewolucji . Podejrzewam wrecz coś podobnego a'la 20D->30D. Może jak Sony pokaże wreszcie tego prawie FF-a (1.1) to coś się ruszy. Checa by była gdyby Canon pokazał jakąś nową puszkę nie będącą następcą niczego co obecnie produkuje, a słuchy po sieci o czymś takim chodzą.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-06-2007 o 03:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ktoś pisał że 5D z ofcjanlej dystrybucji jest już po 8000PLN dla końcowego klienta. To raczej może oznaczać czyszczenie magazynów przed nowym modelem.
    Nie. W USD to prawie tyle samo co przed rokiem - dolar poleciał w dół dość mocno a złotówka poszła w górę co może stwarzać wrażenie, że tanieje

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To prawda tylko że waluta w stosunku do złotówki osłabła już dość dawno temu.
    Może Canon Polska poszedł po rozum do głowy i zauważył jak mu klienci umykają (zakupy w UE) i obniżył swoją marżę. A pierwszy krok zrobił z 5D.
    Nie...sam nie wierzę w to co napisałem. :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    [....]
    Nie...sam nie wierzę w to co napisałem. :-)
    To bardzo prawdopodobne . Choć ja też nie wierzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

No to jest nas już dwóch. Chociaż pewnie na takim podejściu zyskalibyśmy i my - użytkownicy i CP.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

na poczatku tego watku ktos twierdzil ze nawet jak wyjdzie nastepca _ to sam 5D potanieje o ok. wartosc aktualnego cashbacka _ cos mi sie to wydaje za nie realne _ zeby 5D mial az tak silna pozycje _ tym bardziej ze 20D potanial o wspomniane niedawno ok. 30%

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    na poczatku tego watku ktos twierdzil ze nawet jak wyjdzie nastepca _ to sam 5D potanieje o ok. wartosc aktualnego cashbacka _ cos mi sie to wydaje za nie realne _ zeby 5D mial az tak silna pozycje _ tym bardziej ze 20D potanial o wspomniane niedawno ok. 30%
    20D miał na rynku konkurencję. 5D nie bardzo.
    Jarek

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    20D miał na rynku konkurencję. 5D nie bardzo.
    Dlatego jakiekolwiek analogie w przypadku 5D się mogą nie sprawdzić. Ciężko coś wróżyć.
    Kapitan Wagner

Strona 15 z 393 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów