Tak
Nie
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Gdyby człowiek myślał podobnymi kategoriami - postęp techniczny ległby bardzo szybko w gruzach. Albo nawet wogóle nie pojawiłby się. Bo po co cokolwiek nowego wymyślać, po co wykłądać kasę na development skoro i tak nikt tego nie kupi, bo za parę miesięcy powinno być tańsze (paradoks oczywiście, bo nikt do takiego wniosku nie miałby szansy dojść). Myślę, że ci co już mają 5D i wydali na niego sporo większą kasę niż obecnie, są zadowoleni. Choćby z tego faktu, że mają radochę od wielu miesięcy. Także fakt, że tacy jak my wzdychają do ich body jest swego rodzaju "nagrodą" za wydaną wcześniej kasę.
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami
Walnales troche ze tak powiem jak lysy grzanka o parapet ;-)
Nie stekaj, tylko kup ten 5D, pokaz jakies fajne zdjecia i bedzie
ci lepiej. Ja moj mam bodajze od ponad poltora roku i jesli mam
czegos zalowac, to tylko ze czasu mi brakuje by wiecej zdjec nim
wyprodukowac...
Poza tym Canon z uporem nie chce moich $ i nowego 1Ds MkIII
nie wypuszcza
5D to najlepszy aparat na rynku, z paroma dobrymi szklami
nie bedziesz potrzebowal niczego lepszego... pewnie nigdy...
Kupilem swoja "5" miesiac temu. Wlasnie wrocilem z pleneru i moge powiedziec tylko jedno - radocha z samego faktu zakupu takiego aparatu jest niczym w porownaniu z tym co on sam daje fotografujacemu. Mialem przed zakupem podobne dylematy "a co bedzie jak wyjdzie upgrade'owy model"? I teraz wiem jedno - a niech sobie wychodzi. Ja mam ogromna satysfakcje z obcowaniem z tym sprzetem. Jesli kogos jest stac na taka puszke to niech kupuje i nie zastanawia sie co bedzie pozniej. Wszelkie dywagacje na ten temat nie maja zadnego sensu. Po prostu 5D to fajna zabawka i tyle![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
tylko ze zyskuje sie te 'pewnosc i spokoj'
kosztem okrojenia sobie mozliwosci teraz...
szkoda czasu, szkoda zdjec, ktore moga przeleciec kolo nosa,
bo czeka sie na cos lepszego,
co ma sie pojawic nie wiadomo kiedy
dlatego bardzo mi sie spodobalo, co napisal krecio:
dokladnie!![]()