Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    No właśnie, na moje zdjęcia to spokojnie wystarczy 350D ale jak uzbieram więcej grosików... mam nadzieję, że do tego czasu FF stanieje...
    kazdy ma takie marzenia _ a Ci co juz maja 5D za bardzo z tego nie beda zadowoleni _ mam nadzieje ze w tym tygodniu decyzja zostanie podjeta

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    hmmm Janusz sie robi sarkastyczny?
    ja tam nie miałem 5D to nie wiem czego mi w nim brakuje ale mysle ze uszczelki mogli by do niego załozyc a 100% czyszczenia matrycy nie da sie wg mnie zrobic, choc mozna to rozwiazac inaczej bo w sumie brudzi sie nie matryca tylko filtr przed nia dlatego mozna ten filtr chyba zrobic "trzęsący sie" a matryce na sztywno i jakieszszczelne połaczenie elastyczne pomiedzy choc jesli mam byc szczery to nie wierze w takie czyszczenie
    Bardzo dobry pomysł i właśnie tak jest to rozwiązane w 400D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    kazdy ma takie marzenia _ a Ci co juz maja 5D za bardzo z tego nie beda zadowoleni _ mam nadzieje ze w tym tygodniu decyzja zostanie podjeta
    Gdyby człowiek myślał podobnymi kategoriami - postęp techniczny ległby bardzo szybko w gruzach. Albo nawet wogóle nie pojawiłby się. Bo po co cokolwiek nowego wymyślać, po co wykłądać kasę na development skoro i tak nikt tego nie kupi, bo za parę miesięcy powinno być tańsze (paradoks oczywiście, bo nikt do takiego wniosku nie miałby szansy dojść). Myślę, że ci co już mają 5D i wydali na niego sporo większą kasę niż obecnie, są zadowoleni. Choćby z tego faktu, że mają radochę od wielu miesięcy. Także fakt, że tacy jak my wzdychają do ich body jest swego rodzaju "nagrodą" za wydaną wcześniej kasę.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Walnales troche ze tak powiem jak lysy grzanka o parapet ;-)
    Nie stekaj, tylko kup ten 5D, pokaz jakies fajne zdjecia i bedzie
    ci lepiej. Ja moj mam bodajze od ponad poltora roku i jesli mam
    czegos zalowac, to tylko ze czasu mi brakuje by wiecej zdjec nim
    wyprodukowac...
    Poza tym Canon z uporem nie chce moich $ i nowego 1Ds MkIII
    nie wypuszcza
    5D to najlepszy aparat na rynku, z paroma dobrymi szklami
    nie bedziesz potrzebowal niczego lepszego... pewnie nigdy...

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Kupilem swoja "5" miesiac temu. Wlasnie wrocilem z pleneru i moge powiedziec tylko jedno - radocha z samego faktu zakupu takiego aparatu jest niczym w porownaniu z tym co on sam daje fotografujacemu. Mialem przed zakupem podobne dylematy "a co bedzie jak wyjdzie upgrade'owy model"? I teraz wiem jedno - a niech sobie wychodzi. Ja mam ogromna satysfakcje z obcowaniem z tym sprzetem. Jesli kogos jest stac na taka puszke to niech kupuje i nie zastanawia sie co bedzie pozniej. Wszelkie dywagacje na ten temat nie maja zadnego sensu. Po prostu 5D to fajna zabawka i tyle
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

odnoszac sie do 3 ostatnich postow _ chcial bym zaznaczyc _ jest roznica kupujac puche za raz po premierze _ albo pol roku po niej _ masz pewnosc i spokoj przez jakies 2 lata ze pucha bedzie aktualna _ a nie ze za 3 miesiace ma wyjsc cos fajnego _ moze lepiej uszczelnionego _ i moze z odkurzaczem _ i moze z wiekszym displayem
    tylko ze zyskuje sie te 'pewnosc i spokoj'
    kosztem okrojenia sobie mozliwosci teraz...

szkoda czasu, szkoda zdjec, ktore moga przeleciec kolo nosa,
    bo czeka sie na cos lepszego,
    co ma sie pojawic nie wiadomo kiedy

dlatego bardzo mi sie spodobalo, co napisal krecio:

Cytat Zamieszczone przez krecio Zobacz posta
    Mialem przed zakupem podobne dylematy "a co bedzie jak wyjdzie upgrade'owy model"? I teraz wiem jedno - a niech sobie wychodzi.
    Jesli kogos jest stac na taka puszke to niech kupuje i nie zastanawia sie co bedzie pozniej.
    dokladnie!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów