Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 368 z 393 PierwszyPierwszy ... 268318358366367368369370378 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 671 do 3 680 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    Ale i tak Canon ma coś jeszcze lepszego... co prawda nie będzie tego cuda w sprzedaży niestety.... Ale powiem wam, że naprawdę fotografia zmieni się w ciągu najbliższych 2 lat fundamentalnie....
    Czyli będzie jak na targach samochodowych: pokażą super - hiper prototyp, a my się będziemy modlić, żeby za 2-3 lata choć część z tych zapowiedzi zrealizowali w produkcji seryjnej?
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Corwin, czyli to co pisałeś, ze leży u ciebie na biurku się nie pokaże..?

Powiedz przynajmniej w odpowiedzi na moje stare pytanie: czy D700 zyska teraz godnego konkurenta od Canona (nie w sensie bandingu i słabej sprzedaży ) ?
    U mnie na biurku leżą dwie rzeczy jedna z nich to prawdopodobnie to co się teraz pokaże ale druga to technologia jutra i to na pewno się nie pokaże. Raczej za jakiś czas pojawi się coś a'la 1Dx które będzie miało technologie zaimplementowane w tym prototypie.

Ale nawet ta pierwsza puszka ucieszy wielu kanonierów Nawet Tych co nie kupią ale cieszą się, że ich system ma najlepsze puszki. Nie wiem jaki będzie miała symbol bo moja ma w tym miejscu czarny punkt bez nazwy. Zresztą być może ktoś na forum już go widział bo jak robiłem zdjęcia w Łazienkach podszedł do mnie jeden fotoamator i pytał co to za Canon bez numerka. Chyba, że to znów Nikoniarz (tak jak to było z 5D poprzednim razem :razz
    2 Aparaty Canon, worek obiektywów, dwie lampy i wężyk

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uwielbiam takie posty... Canon cos juz ma super hiper ale tego nie bedzie w sprzedazy. To po co sie w ogole odzywasz? Kazda firma, ktora ma R+D ma cos "super" czego nie bedzie w sprzedazy, a wraz z uplywem czasu bedzie powoli dokladala nowosci do produktu. Truizm jak cholera wiec nie mam pojecia po co ludzie wypisuja takie glupoty.

Poza tym idac tym tropem wojsko ma jeszcze lepszy sprzet, ktorego na pewno nie zobaczymy w przyszlosci, skoro z setek, a moze i tysiecy kilometrow potrafia zrobic zdjecie, na ktorym widac goscia z papierosem Tylko pytanie - co z tego?

Uzależniony

Domyślnie

Corwin - nie musisz pisac bo Sprawa jest bardzo prosta. chodzi o możliwośc ustawiania GO już po zrobieniu zdjęcia z poziomu softu na kompie. nie jakiś tam blur niemaskowanych obszarów ale prawdziwa regulacja GO. już kilku producentów sie do tego przymierzało i sprawa zawisła w oczekiwaniu na to kto sie pierwszy odważy w to rozwiązanie wejśc w masowej produkcji. to rzeczywiście sporo zmieni jeśli chodzi o postrzeganie samego procesu zrobienia zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-09-2008 o 17:02

Zablokowany

Domyślnie

Corwin - nagroda specjalna za PR. W Łazienkiach od dzisiaj w krzakach masz na kocach z 10 szpiegów Shoguna śledzących każdy twój krok. Po bułki chodzisz już z ,,ogonem'', uważnie otwieraj lodówkę, zamykaj sedes. Możesz być osaczony

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Sprawa jest bardzo prosta. chodzi o możliwośc ustawiania GO już po zrobieniu zdjęcia z poziomu softu na kompie. nie jakiś tam blur niemaskowanych obszarów ale prawdziwa regulacja GO. już kilku producentów sie do tego przymierzało i sprawa zawisła w oczekiwaniu na to kto sie pierwszy odważy w to rozwiązanie wejśc w masowej produkcji. to rzeczywiście sporo zmieni jeśli chodzi o postrzeganie samego procesu zrobienia zdjęcia.
    Ja bym poszedł dalej. Możliwość generowania w sofcie obrazu finalnego bez focenia czegokolwiek. Wyobraźmy sobie fotorepów wojennych w wypiekami na twarzach generujących w miękkich domowych fotelach jednym guzikiem w puszce eksplozję C4 w wiosce czeczeńskiej lub gruzińskiej...
    Ostatnio edytowane przez himi ; 15-09-2008 o 17:02 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

no to teraz otworzyła sie puszka spamdory
    ps. gdzie ten popcorn?!

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Corwin - nie musisz pisac bo Sprawa jest bardzo prosta. chodzi o możliwośc ustawiania GO już po zrobieniu zdjęcia z poziomu softu na kompie. nie jakiś tam blur niemaskowanych obszarów ale prawdziwa regulacja GO. już kilku producentów sie do tego przymierzało i sprawa zawisła w oczekiwaniu na to kto sie pierwszy odważy w to rozwiązanie wejśc w masowej produkcji. to rzeczywiście sporo zmieni jeśli chodzi o postrzeganie samego procesu zrobienia zdjęcia.
    Okay, może mało wierzę w postęp, ale dla mnie to niemożliwe. Może jeszcze z poziomu softu zamieni obraz z mojej stałki 100mm w piękny krajobraz z kątem widzenia 180 stopni?
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    generujących w miękkich domowych fotelach jednym guzikiem w puszce eksplozję C4 w wiosce czeczeńskiej lub gruzińskiej...

haloooo, mamy wrzesień 2008. to o czym piszesz dawno ma miejsce i z poziomu foteli są generowane wydarzenie i obrazy które zainteresowane strony chcą pokaza opini publicznej. ot chocby ostatnie wydarzenia w gruzjii. wieszośc naprawdę uwierzyła że to rosja napadła na biedną gruzję bo zobaczyli to co tv pokazac chciała/musiała. a ze nie miało to nic wspólnego z rzeczywistością to zupełnie inna sprawa no i nie miejsce tu na to.

ps. aha. Corwin. nie pytaj mnie skąd wiem że softowa zmiana GO jest możliwa w tej nieprodukcyjnej puszce po zrobieniu zdjęcia, bo i tak powiedziec nie mogę :wink:. .
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 15-09-2008 o 17:15

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poohutch Zobacz posta
    Okay, może mało wierzę w postęp, ale dla mnie to niemożliwe. Może jeszcze z poziomu softu zamieni obraz z mojej stałki 100mm w piękny krajobraz z kątem widzenia 180 stopni?

Proszę bardzo : http://audioblog.fr/archives/2007/10...-story-future/

Firma Adobe już o czymś takim myślała.
    Ostatnio edytowane przez MaciekCi ; 15-09-2008 o 17:17
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba się starzeję, czas odkurzyć analoga, powiększalnik i powrócić do korzeni

Strona 368 z 393 PierwszyPierwszy ... 268318358366367368369370378 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów