Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 345 z 393 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 441 do 3 450 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

po premierze 5dII to ciśnienie skoczy i wszyscy bedą narzekac. za to teraz jeszcze możemy ponarzekac na spokojnie.

nawet mogę napisac czemu. otóż bedzie w/g schematu: czemu tak niewiele (nowego) za tak wiele (kasy). scenariusz jest prosty. dołożenie kilku popierdółek (no może nie dla wszystkich LV jest popierdółka ale dla mnie tak) cena o 1500 USD w góre. i tyle bedziemy widzieli jesłi chodzi o zmiany w 5DII. resztę czyli przede wszystkim: zmieniony AF+ ISO 50+ flash synchro 1/250 lub lepiej, zobaczymy w wyższym modelu 7D czy jak on ma sie tam nazywac za kolejne 1500 USD na wiosnę przyszłego roku . czy taki scenariusz jest fajny i na to czekają userzy C ? nie wiem. natomiast już chyba można zakładac wątek pt: czy warto dołożyc 1000 USD do lv + zmiotki czy lepiej kupic stare 5D.

reasumując. jak wielu zauważyło .Spokojnie. nie wydarzy sie nic ponad to do czego Canona przyzwyczaił userów ostatnimi laty choc pewnie liczyliśmy że pod działaniami konkrencji trochę sie ugną i poszaleją z nowościami . tak wiec gasimy swiatło (coby księżyc lepiej było widac) i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 11-09-2008 o 16:21

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Swoją drogą spece od marketingu w Canonie mają teraz niezły ubaw jak czytają te wszystkie domysły ;-).. mam nadzieję że niezapomnieli iż ten kij ma dwa końce. Teraz nakręcają gorączkę przedpremierową i bawią sie "naszym kosztem" ale jak za te parę dni nie pokażą czegoś naprawdę "wypasionego" to userzy pojadą po Canonie po całości. bo po takim czasie oczekiwania i tak nakręconej spirali oczekiwań wszystkomającej puszki to każdy piksel z tych 16 mln bedzie testowany pod mikroskopem ;-).
    Sami nakręcacie przedpremierową gorączkę moim zdaniem nikt się w ten sposób nie bawi. W ostatnim czasie jedyny znak, że można się spodziewać 5d mkII to "pełnia księżyca".

Coś już napisał

Domyślnie

... i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.
    no właśnie... czy ktoś ostatnio jeszcze jakieś fotki zrobił ?
    po aktywności w tym wątku wnioskuje, ze wszyscy siedzą i wyją do księżyca :-P
    550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli ma być lepiej niż w 40D to ja się cieszę .
    Dla mnie lepiej to znaczy, że AF działa powyżej f/5.6 bez zaklejania styków :-P
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony

Domyślnie

Jools ...

Fotki? no co Ty. po co? doszliśmy do momentu gdy istotą tego hobby jest porównywanie puszek , czytanie testów i czekanie na kolejne puszki które mają sie pojawic w świetle księżyca.

ps. info dla smutasów. to powyżej to żarcik taki był.

Uzależniony

Domyślnie

No i takie pytanie w poście nr. 3446, czy marketing w Canonie jest potrzebny?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    No i takie pytanie w poście nr. 3446, czy marketing w Canonie jest potrzebny?
    no przestan... gdyby nie marketing to nie mialbys Direct Print button i Twoje zycie byloby zmarnowane na przyszlosc pomysl chwile, zanim taka teza rzucisz
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

po premierze 5dII to ciśnienie skoczy i wszyscy bedą narzekac. za to teraz jeszcze możemy ponarzekac na spokojnie.

nawet mogę napisac czemu. otóż bedzie w/g schematu: czemu tak niewiele (nowego) za tak wiele (kasy). scenariusz jest prosty. dołożenie kilku popierdółek (no może nie dla wszystkich LV jest popierdółka ale dla mnie tak) cena o 1500 USD w góre. i tyle bedziemy widzieli jesłi chodzi o zmiany w 5DII. resztę czyli przede wszystkim: zmieniony AF+ ISO 50+ flash synchro 1/250 lub lepiej, zobaczymy w wyższym modelu 7D czy jak on ma sie tam nazywac za kolejne 1500 USD na wiosnę przyszłego roku . czy taki scenariusz jest fajny i na to czekają userzy C ? nie wiem. natomiast już chyba można zakładac wątek pt: czy warto dołożyc 1000 USD do lv + zmiotki czy lepiej kupic stare 5D.

reasumując. jak wielu zauważyło .Spokojnie. nie wydarzy sie nic ponad to do czego Canona przyzwyczaił userów ostatnimi laty choc pewnie liczyliśmy że pod działaniami konkrencji trochę sie ugną i poszaleją z nowościami . tak wiec gasimy swiatło (coby księżyc lepiej było widac) i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.

no bez przesady... zmieni sie procesor.... af i jeszcze pewno pare innych dosyć istotnych rzeczy.... nie ma co za wczasu narzekać... trzeba poczekać
    a fotki pewno i tak każdy na bierząco strzela... bo przecież za darmo tej puszki nie będa rozdawać... a jakś trzeba na nią zarobić
    Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 11-09-2008 o 17:19
    i don' leave my home without my Canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jools Zobacz posta
    no właśnie... czy ktoś ostatnio jeszcze jakieś fotki zrobił ?
    po aktywności w tym wątku wnioskuje, ze wszyscy siedzą i wyją do księżyca :-P
    Ja czasami robię tyle, że mi tego wcale nie brakuje. A narzekanie wyprzedzające to już zupełny matrix.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Z całym szacunkiem, ale narzekasz jak stara, szczerbata i parchata baba, która sama nadepnęła sobie na odcisk a chce na siłę zrzucić na kogoś winę za to. Co gorsze, robisz to jeszcze przed premierą puszki (czy puszek - whatever), kiedy to oficjalne dane nie są nikomu (z wiadomymi zastrzeżeniami :-) ) znane. Wysysasz z palca jakieś specyfikacje, prorokujesz jakbyś dopiero co wyszedł z biur Canona z danymi - pewniakami, co oczywiście jest totalną bzdurą. Nie wiem czy to Twoje ględzenie ma na celu ostudzenie Twojego podniecenia wywołanego przez marketingowców Canona by tym wydatniej walić gruchę zaraz po premierze, jeśli Twoje bzdetne proroctwa okazałyby się totalnie nieprawdziwe - na to mi wygląda. Niestety, obrzydzasz wszystkim chyba (generalizuję, ale mnie obrzydzasz okrutnie) tak fajny temat, który miał służyć totalnej wolnej amerykance jeśli chodzi o specyfikację a nie niańczeniu rozdartych bachorów. Daj sobie na luz, walnij baranka o najbliższą ścianę i wróć ponarzekać, jak oficjalne dane zostaną przedstawione - napewno temat, w którym będziesz znów wylewał swe bezpodstawne żale będę omijał szerokim łukiem.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Strona 345 z 393 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów