Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 337 z 393 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347387 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 361 do 3 370 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Dostaniesz 14-bitow, TROCHE lepszy AF, 21MP i zaplacisz $3K...
    Hej, nie pamiętasz już... dla mnie Canon musi wypuścić coś co będzie choć trochę podobne do CAM 3500 FX, te 19-tki, ukryte servo strażniki mogą sobie...darować... o tłoku na schodach, wyłączonym telefonie, mailu w polskim serwisie nie wspomnę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Tak, specjalnie zchrzanili sensor, zeby robil kolorowe ciapki juz przy ISO400.
    Ale za to nastepnym razem to dopiero pokaza!
    Zastanow sie, puszka moze byc okrojona, ale sensor pokazuje na co ich stac.
    Na nic. Ja ta puszke widzialem na PMA w Vegas ponad 1.5 roku temu!
    Z wielka pompa i balonami opowiadali, co to nie bedzie...
    Cóż, jak na firmę bez doświadczenia w tej branży. Fakt, że kupując Minoltę kupili tez i technologię. Jednak technologia sprzed kilku lat nijak się ma do tego, co obecnie na tym rynku się dzieje. Tym bardziej, że Minolta swoich matryc nie miała a Soniak CMOSa dorobił się niedawno. Czy pierwsze matryce Canona cechowały się jakością widzianą obecnie? Soniak musiał nadgonić technologię która leżała w Minolcie z powodu braku funduszy.

Półtora roku temu pokazywali jakiegoś strugańca z drewna bo trzeba było pokazać, że poważnie myślą o tej działce, żeby zahamować odpływ miłośników Minolty do konkurencji.

Sensor pokazuje, że stać ich na wyprodukowanie masowo matrycy o rozmiarach pełnej klatki. Teraz przed nimi długa droga nad doskonaleniem technologii. Przynajmniej nie startują z najniższej półki, a Minoltowcy są w niebowzięci, bo dołączyli do elitarnej grupy systemów posiadających cyfrową pełną klatkę.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Soniak musiał nadgonić technologię która leżała w Minolcie z powodu braku funduszy.
    A to Minolta prowadziła prace nad sensorami? Korzystali przecież z CCD Sony. Co więc Soniak miał nadgonić, bo Minolta kulała? Puszki, to oni zawsze mieli fajne :-) ADI było takie se w cyfrach podobno, AF nie za szybki. Ale nie to jest problemem w A900 przecież nie?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ciekawe, czy się domyślicie, skąd ten tekst...
    Czyżby Matrix Reaktywacja?
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Półtora roku temu pokazywali jakiegoś strugańca z drewna bo trzeba było pokazać, że poważnie myślą o tej działce, żeby zahamować odpływ miłośników Minolty do konkurencji.

Sensor pokazuje, że stać ich na wyprodukowanie masowo matrycy o rozmiarach pełnej klatki. Teraz przed nimi długa droga nad doskonaleniem technologii. Przynajmniej nie startują z najniższej półki, a Minoltowcy są w niebowzięci, bo dołączyli do elitarnej grupy systemów posiadających cyfrową pełną klatkę.
    ...tak, tylko kto im to kupi????
    udowodnili, że fizycznie są w stanie, ale porównywanie nowej matrycy Sony do pierwszych matryc canona nie ma sensu wszak mamy AD 2008 i właśnie czekamy na superhiper 5D mark cośtam, z drugiej strony dobra kampania reklamowa z tygrysem rozbijającym bańki mydlane (przez analogię) może zdziałać cuda...no i te 24MPix:smile:
    jak dobrze że 2 lata temu wybrałem jedynie słuszny system(a miał być D200 lub KM7D...)
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Do tego, co teraz Canon wyczynia, to mi jeszcze jeden cytat pasuje:Ciekawe, czy się domyślicie, skąd ten tekst...
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wciągnąć dałeś się dawno - teraz tylko zdałeś sobie z tego sprawę!
    "Wolność to uświadomiona konieczność" - nie pamiętam, kto to powiedział (zdaje się, że Lenin albo Marks)...
    Nie, to oczywiscie Engels z inspiracji Hegla. 8) Ale sa dzisiaj lepsi filozofowie ktorych moznaby zacytowac w zwiazku z "Destined evolution":

"Reports that say that something hasn't happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns -- the ones we don't know we don't know."

Nie wiem co Canon pusci, ale wiem co ja bym zrobil. 5D MarkII czyli odswiezony z lekka 5D. Matryca 15-16 Mp , duzy dysplej z 50D, koniecznie LV, wiecej bitow, DIGIC najnowszy, AF lepszy, troche szybszy, moze 4-5 kl/s i tyle. Niezla jakosc na ISO 6400. Cena na wejsciu $2499. Kupuje.

Sony nie jest zly. Jednak ja juz swoja ostatnia puszke bez LV kupilem i nawet sprzedalem. Byl to XTi a.k.a. 400D. No LV no deal.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No LV no deal.
    Pierwszy raz słyszę, żeby to było komukolwiek potrzebne :]
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No jak to, nie wiesz, ze z LV najszybciej i najlatwiej przetestowac BF/FF?
    Powazniej: Przydaje sie w macro a i Kubaman wspominal cos, ze uzywa, wiec widocznie sie przydaje tez w innych sytuacjach, a w kazdym razie nie zaszkodzi
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 10-09-2008 o 18:19
    .

Dopiero zaczyna Awatar Robert_Ploch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam od roku 40D z LV i nawet raz nie wlaczylem, zeby zobaczyc jak to dziala... po co to komu w lustrze?
    | 5D | 50/1.4 | 24-70L | 70-200/4L IS + TC 1.4x | 430EX II | MacBook + Cinema Display 20" |
    http://robertploch.com
    http://robgoesaroundtheglobe.blogspot.com/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja też nie kupię z tego powodu 5D, a były takie plany 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 337 z 393 PierwszyPierwszy ... 237287327335336337338339347387 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów