Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 133 z 393 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Zawsze znajda sie tacy co beda udowadniac po premierze - ze starą 5-tką to juz sie nie da focic.
    I tacy, którzy będą udowadniać, że kupno nowej jest zupełnie bez sensu, bo stara jest super i do tego hiper kultowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    ciekawy jestem jaka byla by cena hipotetycznie takiego 24-70 IS i czy wersja bez IS by zostala- tak jak jest z 70-200
    Tak ostatnio się zastanawiałem jaki jest sens stosowania IS-a w tak krótkich szkłach skoro 1/20 to spokojnie można z ręki zrobić

ISO 1600 2.8 1/20

Przeciez problemem nie tyle jest ruch ręki co ruch obiektu przy dłuższych czasach, więc chyba czegoś nie rozumiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przecież to, że konkurent wypuszcza jakąś wypasioną nowość jest niemal gwrancją, że za chwilę w "naszym" systemie będzie coś podobnego i to być może taniej. Taki monopol i dominacja jedynej słusznej marki prowadzi do patologii typu upgrade 20D-->30D. Tego chyba nikt sobie nie życzy.
    Ale przecież patologie zdażały się i u konkurencji pomimo iż obrywała po dupie i na siłę próbowała gonić lidera. Popatrz na D70 i D70s czy D40 i D40x.

Chyba, że to były specjalne kroki aby uśpić czujność Canona i żeby w ten sposób zyskać czas na opracowanie kilerów które teraz spokojnie wprowadzają na rynek. :-)
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Tak ostatnio się zastanawiałem jaki jest sens stosowania IS-a w tak krótkich szkłach skoro 1/20 to spokojnie można z ręki zrobić

Przeciez problemem nie tyle jest ruch ręki co ruch obiektu przy dłuższych czasach, więc chyba czegoś nie rozumiem.
    Jakiś tam sens jest. Spróbuj pofotografować w ciemnych kościołach czy muzeach, gdzie nie wpuszczą ze statywem lub go nie masz. Ostatnio używałem 18-55 IS masowo w takich sytuacjach przy czasach np. 1/6 na szerokim albo 1/20 na długim końcu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Ale przecież patologie zdażały się i u konkurencji pomimo iż obrywała po dupie i na siłę próbowała gonić lidera. Popatrz na D70 i D70s czy D40 i D40x.

(....)
    W segmencie D40 i D70 Nikon obrywał po d.. chyba coś konfabulujesz .. ?

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jakiś tam sens jest. Spróbuj pofotografować w ciemnych kościołach czy muzeach, gdzie nie wpuszczą ze statywem lub go nie masz. Ostatnio używałem 18-55 IS masowo w takich sytuacjach przy czasach np. 1/6 na szerokim albo 1/20 na długim końcu.
    Dokładnie. Ja marzę o takim jasnym szkle z IS (mógłby być nawet F2 ).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta

ISO 1600 2.8 1/20

Uwierz mi ze czasem sie naprawde IS przydaje. Ja z IS w 24-105 jestem bardzo zadowolony. Moze moja reka nie jest tak stabilna - ale tak mam.:-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W segmencie D40 i D70 Nikon obrywał po d.. chyba coś konfabulujesz .. ?
    Ogólnie dostawał po dupie. D70 czy D40 nie były żadnymi kilerami dla tego samego segmentu Canona. Natomiast na półce profi Nikon już wtedy nie istniał (albo cholernie szybko z niej spadał lotem koszącym w dół).

A jeśli już konfabulowałem to tak samo jak ty pisząc o patologii na przykładzie 20D->30D. :-)
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ktoś tu wspominał o jakiejś konferencji C dzisiaj. Zapewne głównie drukarki, bo puszki najpewniej będą przed photokiną pod koniec sierpnia, ale tak z ciekawości pytam czy to się w ogóle odbyło?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ale tak z ciekawości pytam czy to się w ogóle odbyło?
    Właśnie mnie uprzedziłeś, chciałem o to samo spytać. Na portalach foto cisza, nikdo nic nevi...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ktoś tu wspominał o jakiejś konferencji C dzisiaj...
    nie dzisiaj, tylko "jutro"...
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1573

to tak, jak z rzucaniem palenia: wieczorem wypalasz ostatniego fajka i kładziesz się spać z mocnym postanowieniem "od jutra nie palę!"

Rano się budzisz, przecierasz oczy, odpalasz fajka... o, q! miałem nie palić!
    Eeee tam, dopiero "od jutra"
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 133 z 393 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów