Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 117 z 393 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja bym wymienił chętnie 40D na nową piąteczkę głównie ze względu na to że stara piąteczka ma, jak dla mnie dużo wolniejszy AF niż 40D. Były by dwie FF, zamiast FF i kompromisu do szybkich scen... Ale chyba w kolejce to raczej się ustawiał nie będę - najpierw poznam choroby wieku dziecięcego np. na tym forum
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    W sumie mogą planować premiery z wyprzedzeniem... w starych modelach może być zaszyta jakaś data po której włącza się specjalny układ obniżający ostrość ;-)

W ten sposób mieliby ciągły postęp bez wysiłku
    I stały odpływ klienów .

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    (...)... Ale chyba w kolejce to raczej się ustawiał nie będę - najpierw poznam choroby wieku dziecięcego np. na tym forum
    Ojj.. możesz się zniechęcić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na chlebie 2 miesiace sie bede zywil, ale ja sobie kupie...
    Hej, chyba az tak zle nie bedzie ;-)
    A czas najwyzszy zebys Barek przestal sie cropem ograniczac.
    Ja mam teraz tylko 40D i ostatni weekend to byl jakis nightmare
    Zdjecia robi to to ladne, ale uzywac tego sie za chiny nie da...
    Jak zalozylem moj 16-35 na 40D i spojrzalem w wizjer, to myslalem,
    ze ze smiechu umre
    BTW Nikon 24-70 pojawil sie w B&H, nie wiem ile sztuk "rzucili", ale
    zniknely w przeciagu paru minut. Nikon na serio jakies jaja sobie robi...
    Ciekawe co bedzie pierwsze - da sie w sklepie kupic Nikona 24-70
    czy Canon pokaze nowa piatke

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ojj.. możesz się zniechęcić .
    Nie - już się przyzwyczaiłem przy zakupie 40D że wszyscy psioczyli, a w niektórych zastosowaniach godnie zastępuje 5D...
    Mam tu paru gości upatrzonych, których spostrzeżenia dziwnym trafem pokrywają się w większości z moimi
    Już wiem, że będę głównie szukał odpowiedzi na pytanie 5DMarkII czy 1DsMarkII (używka zapewne)... pożyjemy, zobaczymy - na pewno na początku będą bateryjki, linijki itp, ale liczę że uda się odfiltrować jakieś konkrety :grin:
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corwin Zobacz posta
    A dlaczego wy wszyscy uważacie, że Canon wypuści następcę 5D, czyli 5D MkII?

A co jeśli w segmencie prosumer pojawi się jeszcze jeden model i przez pewien (być może długi) czas będzie sprzedawany równolegle z 5D?

Canon ma w obecnej chwili tak dopracowany proces produkcji matryc full frame, że jest duża szansa na to by znów uciec konkurencji w ofercie pojawi się full frame w 3 segmentach: xxD, xD oraz 1Dx

Z informacji z działu R&D w Canonie wynika, że taka strategia jest właśnie realizowana.

Ale mogę powiedzieć, że nowa puszka pomiędzy obecnym 5D a jedynkami będzie naprawdę ciekawym aparatem. Jednak dla większości fotografów a nie "posiadaczy najnowszego sprzętu" już 5D jest naprawdę wystarczającym sprzętem do robienia super zdjęć.

Pozdrawiam,
    Corwin
    Chciałem Was zapytać o spekulacje dotyczące ceny za nowe body FF. I to przy założeniu że wychodzą 2 modele - jeden pozycjonowany poniżej 5D a drugi powyżej.

Wiem że to wróżenie z fusów, ale tendencja za cenę nowego body DSLR widać cały czas spada (np 20D-30D-40D) a ja akurat jestem na rozdrożu - czy kupić 2 porządne obiektywy do mojej 40D (i poczekać na FF) czy kupić jako drugie body 5D z jasną ale tanią stałką...
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Chciałem Was zapytać o spekulacje dotyczące ceny za nowe body FF. I to przy założeniu że wychodzą 2 modele - jeden pozycjonowany poniżej 5D a drugi powyżej.
    ja bym zaspekulował tak: :-)
    - pozycjonowany poniżej - aktualna cena 5D
    - pozycjonowany powyżej - startowa cena 5D
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To było jakieś ~4000$ na początku (po tamtym kursie ok. 13000 PLN). Dzisiaj to wychodzi z 8000-9000PLN, IMO trochę dużo.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    - pozycjonowany poniżej - aktualna cena 5D

pozycjonowany poniżej/powyżej ale pod względem czego puszki czy obrazka?

Puszki już chyba nie można bardziej uprościć niż 5D. Można za to dać 24MPx, które to marketnigowo będzie dobrze widziane (sony ma mieć 24 MPx ).
    Natomiast puszkę powyżej to bym widział 16MPx, uszczelniona i z AF przynajmnej z 40D i pewnie obie będą się różnić LCD.
    pozdrawiam Krzysiek

Domyślnie

Co tutaj filozofować czy wróżyć z fusów. Obserwacja i tyle.
    20D - 5D prawie to samo tylko FF i więcej MPx
    40D - 6D pewnie miało być do samo tylko FF + więcej MPx tylko wyszedł D3 i D300 i nastąpiła zawieszka systemu Canon więc jak się odwiesi pewnie będzie mały gratis zapewne LCD 1MPx + HDMI, bo to jest spójne w przetworniku video. Nic rewolucyjnego się nie spodziewam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    (....)a ja akurat jestem na rozdrożu - czy kupić 2 porządne obiektywy do mojej 40D (i poczekać na FF) czy kupić jako drugie body 5D z jasną ale tanią stałką...
    Zdecydowanie szkła .

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Co tutaj filozofować czy wróżyć z fusów. Obserwacja i tyle.
    20D - 5D prawie to samo tylko FF i więcej MPx
    40D - 6D pewnie miało być do samo tylko FF + więcej MPx tylko wyszedł D3 i D300 i nastąpiła zawieszka systemu Canon więc jak się odwiesi pewnie będzie mały gratis zapewne LCD 1MPx + HDMI, bo to jest spójne w przetworniku video. Nic rewolucyjnego się nie spodziewam.
    To źle się spodziewasz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 117 z 393 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów