Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 71 z 393 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    i nadrobi to w 3 lata.
    Dokładnie, Sony ma ogromny potencjał/kapitał, Nikon czy Canon mogą zostać delikatnie mówiąc zaskoczone
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie... o Sony dyskutujcie sobie w wątku obok http://canon-board.info/showthread.php?t=25539

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Panowie... o Sony dyskutujcie sobie w wątku obok http://canon-board.info/showthread.php?t=25539
    Racja. Moja wina, że to napisałem w tym wątku .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    Dokładnie, Sony ma ogromny potencjał/kapitał, Nikon czy Canon mogą zostać delikatnie mówiąc zaskoczone
    Co ty opowiadasz? Sony, że o Canonie nie wspomnę, przy Nikonie to malutka firma jest. Za Nikonem stoi mitsubishi, chyba największy koncern świata!

Coś już napisał

Domyślnie

...hmmm, to ja mam "głupie" pytanie, bo wkrótce wątek ten osiągnie tysiąc wpisów, a temat kompletnie się rozmydlił: czy canon planuje ostatecznie wypuścić następcę 5D i kiedy, miał być w sierpniu, potem w lutym, a teraz ...?

Bywalec

Domyślnie

A teraz znowu w sierpniu...

Coś już napisał

Domyślnie

... jeżeli to nie żart, to canon staje sie niepoważną firmą, albo na odwrót: zrozumieli w końcu, że dorabianie w nowych modelach jedynie czyścidełka do matrycy jest inowacją na poziomie imebecyla i że w końcu należy zrobić nowe porządne body, oby nie skończyło się to na mini wycieraczce do monitorka uruchamianej "specjalnym joystickiem"...

Bywalec

Domyślnie

To prawda. Czekałem długo na PMA (bo na prezentację nowego 5D w sierpniu 2007 nie liczyłem) no i się nie doczekałem. Nie wiem czy wytrzymam do sierpnia, czy wcześniej nie kupię "starego" 5D - w końcu ile można czekać. No ale cena coraz niższa...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Co ty opowiadasz? Sony, że o Canonie nie wspomnę, przy Nikonie to malutka firma jest. Za Nikonem stoi mitsubishi, chyba największy koncern świata!
    Nie do końca to tak jest ale może kiedyś będzie wątek, w którym będziemy mogli to rozwinąć .
    Po za tym największa firma, która działa w branży foto - jej potencjał jest większy niż wszystkich innych firm foto razem wziętych - mowa o GE - robi póki co kompakty . Także ten potencjał jest IMO stosunkowo mało ważny (w granicach rozsądku oczywiście). Raczej to jak się go wykorzystuje. Canon ma wystraczający żeby być numerem jeden w fotografii ale póki co dość kiepsko ten potencjał wykorzystuje.
    Być może to że nie ma nowej piątki jest dobrym prognostykiem. Być może jest to linia body, w której chcą wyprzedzać resztę o epokę. I być może następca będzie tak samo jak poprzednik korpusem nie na jeden sezon ale czymś co konkurencja będzie próbowała tylko gonić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aparaty z segmentu 5d mają u canona 3 letni okres przydatnosci do spozycia takze premiera nastepcy bedzie na 100% w sierpniu...mi sie wydaje ze warto poczekać...tym bardziej jesli ktos ma czym pstrykać

Strona 71 z 393 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów