Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 50 z 393 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

"...nie wierz nigdy kobiecie...",
    monii bez urazy...

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Chyba Ci wybacze ze względu na święta

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ja powiem tak:
    na problemy z szybkością polecam 300D.
    Potem już każdy aparat działa wystarczająco szybko - sprawdzone na własnej skórze :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie wiem jak to jest w 5D, w moim malutkim 400D, po zrobieniu serii zdjęć, gdy aparat jeszcze zapisuje na karte, podglad pojawia sie dość wolno (oczywiście chodzi o zdjęcia, które już są zapisane). Monii robiłaś zdjęcia serią?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    dość wolno (oczywiście chodzi o zdjęcia, które już są zapisane). Monii robiłaś zdjęcia serią?
    Pisała, że robiła w studio.. Lampy sie nie wyrabiają często już przy 2 klatce.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pisała, że robiła w studio.. Lampy sie nie wyrabiają często już przy 2 klatce.
    Wiem, ale pozwólmy odpowiedzieć Monii.

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

Nie robiliśmy zdjęć seryjnych .Zwykła sesyjka modeli w studio..oczywiście kilka fotek pod rząd ..ale bez seryjnych
    Puszkę testowaliśmy na zmiane. Obojgu nam podgląd zdjęć wydawał się spowolniony (napewno wolniejszy niż w 350D i pentaxie) ... w czym tkwi problem nie wiem.

Całe szczęście koledze tez się tak wydawało bo gdybym napisala ze sesja robiona tylko przez baby ... to by się dopiero dyskusja zaczęła )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A jak z ostrością w podglądzie ? W 10D jest taki motyw, że obraz wyostrza się po jakiejś sekundzie. Niby nic ale jest to denerwująca przypadłość. Uporali się z tym w 5D ?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monii Zobacz posta
    Całe szczęście koledze tez się tak wydawało bo gdybym napisala ze sesja robiona tylko przez baby ... to by się dopiero dyskusja zaczęła )
    Najpierw wytknęłaś tę "panienkę", teraz to.. Kompleksiki wyłażą?

A do rzeczy: 5D nie ma żadnych opóźnień w wyświetlaniu obrazu na ekraniku. Jeśli było coś, co powodowało jakiekolwiek opóźnienia, to było to Waszą winą. Większość możliwych przyczyn opóźnień masz wypisane wyżej. Zawsze mogliście też naknocić coś w ustawieniach CFów, mogły być jakieś problemy z dostępem do karty, cholera wie, co jeszcze. Czasem są to jakieś pierdoły, które objawiają się w dziwnych momentach.

Ale osobiście obstawiam brak praktyki użyszkodnika.
    Jak ja zaczynam fotografować innymi aparatami, to dopiero są problemy i przeszkody, żal pisać
    Jarek

Bywalec Awatar monii

Domyślnie

należe do tych dziwaków co nie maja kompleksów ale jesli ktoś pisze "panienko" (czy jakkolwiek podobnie) to powinien miec pewnosc ze mowi do Panny ...dlatego czasem irytują mnie niektóre wypowiedzi

Co do naszej winy...może i jakaś byla nie twierdzę że nie
    Tylko widzisz kolega nie do końca jest laikiem w dziedzinie fotografii...i nie powinno się od razu zakładać sie ze to nasze zwidy itd ani oburzać gdy ktoś napisał że super 5D ma jakąś wade

A ja robilam zdjecia 300, 350D, 40D i nikosiem i uwierz problemu z wolniejszym podgladem nie mialam

Może to jakaś wada tego konkretnego egzemplarza, karty (niesądze), a może gdy robi się kilka zdjęć pod rząd i chce się podejrzeć fotke to aparat wolniej sobie z tym radzi

pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez monii ; 20-12-2007 o 15:02

Strona 50 z 393 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów