Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 39 z 393 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Ej, Oskarkowy podoba mi sie że bedąc "zawodowcem" jesteś ciągle "amatorem."
    Zostań z nami.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I jeszcze jedno. Żal mi tych wszystkich, którzy wolą poczekać jeszcze trzy miesiące i kupić sprzęt 200zł taniej. A przez ten czas ślinić się do obrazków na monitorze i patrzeć jak inni robią fajne zdjęcia. Ludzie! kupcie tańszy aparat i nie traćcie czasu. Najlepsze kadry przejdą Wam koło nosa.
    Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    I mi dokladnie o to chodzilo, o co sie kolega JiNN sie tak obruszyl. Sa przyjemniejsze rzeczy niz "modlenie sie do skapca.pl", zeby cena 5D, 40D czy nawet 400D spadla o 100PLN. Skoto to 100PLN ma byc takim mega wyrzeczeniem, to chocby trabanta z 50-tka kupic i zdjecia robic, a nie bezsensownie analizowac ceny, dociekac kiedy i ile spadnie, zakladajac kolejne nic nie wnoszace watki na forach.
    Toz w amatorskiej czy raczej hobbostycznej fotografii chodzi o robienie zdjec!!
    Marcin
    100% racji..

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    ja tam wyliczylem ze 40D po cash backu wychodzi 3370. I nie wiem jaki cash back masz ktory daje 500zl zwrotu. Chyba ze euro podrozalo bo cash back wynosi 70? co daje jakies 250 a nie 500
    A ja tam kupiłem 40D za 4000 bez cashbacku w połowie września i wcale nie żałuję.. może teraz kupiłbym taniej ale za to porobiłem trochę fajnych zdjęć i ja i moja rodzina mamy z tego masę radości.. właśnie robimy sobie wspólnie rodzinny kalendarz z tegorocznych zdjęć.. jakbym nie miał aparatu to i nie miałbym materiału na tenże..

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Ej, Oskarkowy podoba mi sie że bedąc "zawodowcem" jesteś ciągle "amatorem."
    Zostań z nami.Pozdrawiam
    Świetne podsumowanie Marku..
    Pozdrowienia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

No z tym robieniem zdjęć to już trochę przesadziliście!
    To w fotografii zawodowej chodzi o robienie zdjęć, w amatorskiej chodzi wyłącznie o przyjemność.
    Kto twierdzi, że onanizowanie się nie jest przyjemne, no kto?! Ręka, znaczy ręce do góry!
    A że przy okazji można jakieś zdjęcie zrobić (żeby sprawdzić ostrość nowego nabytku oczywista) to inna sprawa.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    No z tym robieniem zdjęć to już trochę przesadziliście!
    To w fotografii zawodowej chodzi o robienie zdjęć, w amatorskiej chodzi wyłącznie o przyjemność.
    Tu sie nie zgodze.
    W fotografii zawodowej chodzi o.....zarabianie pieniedzy. Jesli klient zaplaci za zdjecia zrobione pudlekiem po butach z dziurka, tudziez Smiena to wysmienicie bo koszta mniejsze. Jesli klient zaplaci za zdjecie, ktore zawodowiec ma zrobione dawno temu, tez wysmienicie.
    Ale o ile zawodowiec moze sobie odpuscic tego klienta, zrobic zdjecia dla nastepnego, to sytuacje rodzinne, wakacyjne, itp, ktore uciekna hobbysci-amatorowi z braku aparatu, juz raczej nie powroca. Dziecko nie zrobi na zyczenie drugi raz pierwszego kroku, bo tata czekal az aparat stanieje o kolejne 100PLN. Tak jak nie mozna uwiecznic w zastepstwie pierwszego kroku dziecka sasiada. Tzn, mozna, ale tylko sasiad zsie z tego ucieszy.
    Zawodowcowi to rypka, czyje dziecko sfotografuje, grunt zeby mu za prace zaplacono.

Ja kupilem 5D w styczniu 2007, pare dni przed ktorymis tam targami foto, gdzie to wszyscy z racji 18-miesiecznego okresu u Canona, spodziewali sie 5D mkII. Tylko dlatego, ze jechalem w miejsce, w ktore juz pewnie nie pojade ;-) Moglem wiec sobie podziwiac ktorys tam cud swiata z mysla, jaki to ja se kiedys wypasiony aparat kupie (jak stanieje), albo .... robic zdjecia.

Oczywiscie sprawa wyglada inaczej jezeli amator to nie hobbysta-fotograf, tylko hobbysta-onanista-sprzetowy. Wtedy wszelakie abberacje i dziwactwa w zakupie sprzetu foto sa zrozumiale ;-) Wtedy niejako sam proces zakup sprzetu i w slepiania sie godzinami w cegly i tabelki, ceny, jest samym hobby (dziwnym i niezrozumialym jak dla mnie).

Pamietajcie, ze profesjonal, zyje z foto i mu sie zkaupiony sprzet zwraca. W przypadku amatora czy hobbysty, z zalozenia to jest studnia bez dna do ktorej sie wylacznie doklada. Darcie szat zracji wahan ceny o 5 procent to bezsen. Jak juz pisalem, kupic tanszy sprzet i miec frajde (z robienia zdjec) od razu.

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 29-11-2007 o 09:49
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Każdy sam decyduje - czy czeka, aż aparat stanieje do akceptowalnej przez niego ceny (pytanie jaka to cena?), czy też na nowszy,lepszy, tańszy (?) aparat. Można tak wyliczać bardzo długo i czekać również teoretycznie w nieskończoność. Można też kupić go i robić zdjęcia. To raczej indywidualna sprawa każdego z nas i zaglądanie innym w kieszeń lub stawianie zarzutów za czyje to pieniądze ktoś kupuje swój sprzęt jest delikatnie mówiąc nie na miejscu.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Jak myślicie kiedy pojawi się 5D Mark II ? Jeszcze na święta, czy luty-marzec 2008 ?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Myślimy, że najlepiej zapytaj u źródła - w kraju kwitnącej wiśni lub u wróżki.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Myślimy, że najlepiej zapytaj u źródła - w kraju kwitnącej wiśni lub u wróżki.
    Forumowy mądrala. To by się zgadzało

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Forumowy mądrala. To by się zgadzało
    To pytanie bylo/jest zadawane w starych watkach milion razy. Ba - sa tacy madrzy, co nowe watki pozakladali na ten temat. I jakby Pan troszke poszperal, to nie zadawalby tegoz pytania po raz milion pierwszy ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Każdy sam decyduje - czy czeka, aż aparat stanieje do akceptowalnej przez niego ceny (pytanie jaka to cena?), czy też na nowszy,lepszy, tańszy (?) aparat. Można tak wyliczać bardzo długo i czekać również teoretycznie w nieskończoność.
    Dokladnie - szczegolnie, ze to troszke taka petla z ktorej wyjsc nie mozna. Bo z jednej strony najlepiej kupic najtaniej. A najtaniej jest w chwili wypuszczania nastepcy. Jednak wtedy nie bedziemy mieli nanowszej puszki. To juz lepiej poczekac na nowy model. Ale zaraz - przeciez jak wchodzi nowy, to zawsze cena jest mocno zawyzona. No to lepiej poczekac az troszke spadnie... I tak caly czas

Oj - ciezkie jest zycie fotografa
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 29-11-2007 o 11:50 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Zgadza się. Tylko większość pytań i odpowiedzi w tym temacie jest tak aktualna jak ta ankieta u góry. Dlatego pytam dzisiaj tym bardziej w kontekście tej informacji http://swiatobrazu.pl/index.php?s=14813
    Możliwe, że ktoś już ma coś jeszcze nowszego.

Strona 39 z 393 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów