plastik jak plastik, najwieksza wada to imo rozmary dopasowane do krasnalich dloni![]()
Tak
Nie
plastik jak plastik, najwieksza wada to imo rozmary dopasowane do krasnalich dloni![]()
Jeśli chodzi o wymiary sądzę, że do tego są właśnie dodatkowe kalesony w postaci Grip-a. Jeśli komuś za mały to kupuje gripa jeśli mu to nie odpowiada to EOS xxD lub xD. Bo przy obecnym zastosowaniu akumulatorów raczej nie bierze się pod uwagę zwiększonej pojemności, którą można łatwo zastąpić zmianą akumulatora. KIedyś pstrykanie na bateriach CR2 było kosztowne i dlatego Grip dla mnie był głównym powodem przejścia za zasilanie AA. Obecnie grip można traktować jako zmianę uchwytu, bo zasilanie jest już drugorzędne przy wprowadzeniu aku. do body.
"nie idź tą drogą Ludwiku Dorn i psie Sabo."
Proszę, bo będę tu zaraz miał wycinanki.
Następca 5D, to tutaj jest tematem.
Będzie na pewno, na Sierpień/Wrzesień br:
1. 1000D.
2. uzupełnienie serii o aparat będący pomostem pomiędzy 40D a 5D a który będzie konkurencją Nikon-a D300.
3. Następca 5D. Na 99 % w tym samym korpusie ale z większą liczbą pikseli i na 100 % z ponoć "powalającą czułością ISO".
Tak więc na przełomie Sierpnia/Września nasze oczy ujrzą 3 nowe cyfrowe lustrzanki Canona. Pierwsze co zrobię jak zobaczę je na półce - sprawdzę czy mają fabrycznie brudne matryce .. /które później serwis na Żytniej będzie z łaską i w dodatku niedokładnie - czyścił - w ramach "jednokrotnego" gwarancyjnego bezpłatnego czyszczenia/ ...
W najwyższej półce - zmian na razie ma nie być ....
Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 19-05-2008 o 20:25
o rany, Panowie, nie macie żadnego kredytu zaufania. Stwierdzenia kategoryczne powtarzające to samo co wcześniej powiedział gość testujący puszki C jest laniem wody, miejcież litość.
Ja się natomiast na wypowiedź Corwin'a pierwszy raz od dawna podjarałem. Coś się święci, i to już niedługo - tego jestem teraz pewien.
zobaczymy na przełomie Sierania/Września..... Pracuję w branży i mam pewnie informacje.... Jeśli nie sprawdzą się - pierwszy je odszczekam ...
pewnie że sprawdzą
ale my to już wiemy od naszej forumowej wróżki![]()
Prawda to, ale już Mojżesz nauczał, że:
"Na podstawie zeznania dwóch świadków lub trzech świadków skazuje się na śmierć. Nie skazuje się na śmierć na podstawie zeznania jednego świadka."
A Tomasz Bradwardine z Oxfordu dodał jeszcze:
"I podobnie jak lina spleciona potrójnie jest trudna do zerwania, tak i ta konkluzja dowiedziona trzema sposobami nie będzie łatwa do obalenia."
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Myślę, że można się tego bezpiecznie spodziewać - D300 "ma wszystko" oprócz FF, a Canon - jak piszą Koledzy wyżej - ma za to obcykaną technologię FF.
No chyba, że "pomost" to będzie 1.3x![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-05-2008 o 23:03 Powód: Automerged Doublepost
EOS - conditio sine Kwanon...
Kubaman, psujesz ludziom całą radość![]()