Tak
Nie
mi bardziej zalezaloby na poprawieniu czasu synchro. przynajmniej do 1/250, ale poniewaz, to model xD, to moglo by byc 1/500. jesli to zrobia, to mozliwe, ze kupie to body jako body studyjne.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
Chciałem Was zapytać o spekulacje dotyczące ceny za nowe body FF. I to przy założeniu że wychodzą 2 modele - jeden pozycjonowany poniżej 5D a drugi powyżej.
Wiem że to wróżenie z fusów, ale tendencja za cenę nowego body DSLR widać cały czas spada (np 20D-30D-40D) a ja akurat jestem na rozdrożu - czy kupić 2 porządne obiektywy do mojej 40D (i poczekać na FF) czy kupić jako drugie body 5D z jasną ale tanią stałką...
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
pozycjonowany poniżej/powyżej ale pod względem czego puszki czy obrazka?
Puszki już chyba nie można bardziej uprościć niż 5D. Można za to dać 24MPx, które to marketnigowo będzie dobrze widziane (sony ma mieć 24 MPx ).
Natomiast puszkę powyżej to bym widział 16MPx, uszczelniona i z AF przynajmnej z 40D i pewnie obie będą się różnić LCD.
pozdrawiam Krzysiek
Delikatnie zasugeruję, żebyście przeczytali dokładnie jeszcze raz post Corwina.
Jarek
No cóż.. W momencie gdy prawie 3 lata temu wszyscy radośnie produkowali kolejne linijki domysłów w wątku podobnym do tego, Corwin miał przedprodukcyjny egzemplarz aparatu i robił nim zdjęcia śmiejąc się z nas w kułak. Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby teraz sytuacja wyglądała podobnie.
Jarek