o jakich ty burdach piszesz? cos sobie wkreciles(łas?)... tłumacze ci tylko iż w twoim rozumowaniu troche mało logiki jest... rozpatrujesz dwa body i nie pasuje ci iż ktos zwraca uwage na to iż obiektyw ktory wybierasz bedzie mial rózne kąty widzenia na dwoch roznych body... jesli to nie jest pomoc to ja nie wiem jak pomoc wygląda... chyba nie oczekujesz iz ktos przyjedzie, cie przytuli, poglaszcze po glowce wezmie za reke i zaprowadzi do sklepu ?w sumie to ja mam chyba najblizej do ciebie ale przytulal cie nie bede
![]()
kup co chcesz a sie przekonasz ze nasze uwagi to nie madrzenie sie czy zlosliwosc ale brutalna rzeczyiwstosc... wejdź sobie na http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_24105_4l pooglądaj fotki z dowolnego zestawu aparat/obiektyw a dojdziesz do wniosku ze jednak mamy racje![]()
warto tez zaprząc logike i jesli jak mowisz chcesz robic architekture to juz powyzej Marantz zaznaczył obiektyw stricte do architektury pod FF ma ogniskowa 24mm bo przy niej nie ma jeszcze tak duzych zniekształcen i łatwo je skorygowac wiec obiektyw od 24 mm w gore bedzie lepszym obiektywem i bardziej uniwersalnym... no ale skoro wiesz lepiej to chyba rzeczywiscie nie ma po co sie scierac![]()