Zawsze moga potraktowac "nowa" puszke jako cos eksperymentalnego - w koncu lepiej umoczyc tu, niz w polce PRO.
Tak
Nie
Zawsze moga potraktowac "nowa" puszke jako cos eksperymentalnego - w koncu lepiej umoczyc tu, niz w polce PRO.
Spokojnie.to dobry aparat, Uspokojcie się chłopcy i dziewczynki Róbccie dobre zdjęcia dzieciaki czego wam życzę mili moi.Pozdrawiam Janmar
Do robienia dobrych zdjec nie potrzeba 5D :P
nie potrzeba to fakt ale nie przeszkadza jak się ma
Jedyną rzeczą, ktora mi przeszkadza robic zdjecia, to aparat. Nie ma znaczenia - 5D, 1D, miliard-D ..
Niektórym obiektyw też nie pomaga
Natomiast pomysł na podział na FF i 1.3 wygląda sensownie. I świadczy chyba o tym, że 1.6 zadomowi się w DSLR na stałe - w końcu silniki w samochodach też nie są tylko jednej pojemności, nie?
No i zapowiedź w kwietniu, a "wypusk" później też przypomina podobny "chłyt matetindowy" z obiektywami 200 i 800... ciekawe, że taki Intel, to swoją "roadmap" przedstawia na kilka lat w przód.
EOS - conditio sine Kwanon...
Faktem jest, że jeśli zapowiedzi o wymianie wszystkich modeli w tym roku są prawdziwe to muszą coś zacząć robić wcześniej przed Photokiną, bo jakoś sobie nie wyobrażam, że pokażą na niej 5 nowych aparatów.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z 2giej strony odpada winietowanie oraz slabe brzegi kadru. Crop 1.3 to "prawie jak tc 1.4"Teoretycznie tez wieksza gestosc pixeli daje wiecej szczegolow na zdjeciu. Mysle ze dlugo mozna by wymieniac zalety crop'a 1.3.. tak samo jak i wady.