Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 46 z 393 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    nie wiem i to napisałem w następnbym zdaniu po twoim cytacie
    Nie wierzę jednak, choć gorąco sekunduję waszym nadziejom, że do puszki amatorskiej FF w cenie 2000$ C da nagle wszystkie ficzery z półki profi, tylko dlatego, że Nikon dał w puszce za 5000$ coś naprawdę dobrego. I tyko dlatego, że ludzie by tego chcieli. Nikon miał mega odpływ klientów przez 5 lat i co? Umarł? Źle się miewa? Jedna dobra prezentacja i nagle wszyscy kochają Nikona.

Kolekcjoner, to co mówisz raczej potwierdzało by tezę, że 5D Mk2 to nie będize nic zasadniczo nowego i dopiero 1dmk4 jesienią przyszłego roku może pokazać pazur.
    A ja nie sądzę, żeby już jesienią pojawił się 1dMkIV... Co do 5D to nawet jak Canon wypuści chociaż trochę lepszego następcę 5D to i tak odniesie sukces bo nikon dalej nie ma niczego konkurencyjnego (zwłaszcza cenowo) w pełnej klatce. Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    A ja nie sądzę, żeby już jesienią pojawił się 1dMkIV... (....)
    Nie jest to całkiem wykluczone.
    Canon EOS-1D Mark II - Announced 29-Jan-04
    Canon EOS-1D Mark II N - Announced 22-Aug-05
    Z tym, że IV to na pewno nie będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    A ja nie sądzę, żeby już jesienią pojawił się 1dMkIV... Co do 5D to nawet jak Canon wypuści chociaż trochę lepszego następcę 5D to i tak odniesie sukces bo nikon dalej nie ma niczego konkurencyjnego (zwłaszcza cenowo) w pełnej klatce. Pozdrawiam
    Powiem tylko jedno jeżeli canon wypuści 5d mark II - przez co rozumiem maryce ze starego 5D w puszce o funkcjonalności 40D ( pomijając szybkostrzelnośc którą trudno bedzie dogonic zakładając że będzie to FF ) to będzie to komercyjny hit !! Czy doczekamy sie tego na wiosnę - wątpie bo aktualnie canon nie ma za bardzo konkurentów w tej klasie sprzetu a już szcególnie w tej klasie cenowej.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

czy wypusci czy nie wypusci, jak zwykle rewolucji nie bedzie, ale przynajmniej 5Dmk1 ciagle jest na topie jako jeden z najlepszych aparatow za ''rozsadne'' pieniadze, wiec nic tylko czekac az jego cena spadnie
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Szwedzi piszą, że już za miesiąc z okładem to ho ho!: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26062356
    "Rok 2008 ma być dla Canona jeszcze lepszy niż 2007" - zaiste...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    czy wypusci czy nie wypusci, jak zwykle rewolucji nie bedzie, ale przynajmniej 5Dmk1 ciagle jest na topie jako jeden z najlepszych aparatow za ''rozsadne'' pieniadze, wiec nic tylko czekac az jego cena spadnie
    A kto by dzisiaj chciał kupić tego starego rzęcha? Przecież odkąd wyszedł D3 to piątka robi kiepskie zdjęcia, strasznie szumi na ISO6400 i ma fatalny AF

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A kto by dzisiaj chciał kupić tego starego rzęcha? Przecież odkąd wyszedł D3 to piątka robi kiepskie zdjęcia, strasznie szumi na ISO6400 i ma fatalny AF
    z tym AF to przesada

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Szwedzi piszą, że już za miesiąc z okładem to ho ho!: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=26062356
    "Rok 2008 ma być dla Canona jeszcze lepszy niż 2007" - zaiste...
    Oby nie - ja bym był za normalnością.
    Co do lat to ostatnio czytałem, że ten rok był dla Canona trochę kulawy ze względu na reorganizację firmy. Pozmieniali zarząd na niższych szczeblach. Niektóre działy połączyli, niektóre podzielili. Podobno mieli reorganizację we fabach - (może dlatego sknocili mkIII ). Do tego wprowadzają tę swoją nową filozofię k... coś tam . Kupili ostatnio też firmę, która ma duże osiągnięcia w opracowywaniu technologii produkcji OLED.
    Zapowiadają też zmiany w dotychczasowym "product lineup" - cokolwiek by to miało oznaczać. Mają być też zmiany w częstotliwości wypuszczania nowych produktów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zapowiadają też zmiany w dotychczasowym "product lineup" - cokolwiek by to miało oznaczać. Mają być też zmiany w częstotliwości wypuszczania nowych produktów.
    No cóż - powiedzmy to sobie głośno i jasno - niebawem pojawią się telefony komórkowe Canon z optyką L, a dotychczasowe aparaty zostaną wycowane z produkcji
    PS. Z 3,5" wyświetlaczem OLED.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    No cóż - powiedzmy to sobie głośno i jasno - niebawem pojawią się telefony komórkowe Canon z optyką L, a dotychczasowe aparaty zostaną wycowane z produkcji
    PS. Z 3,5" wyświetlaczem OLED.
    Uś! W pierwszej chwili chciałem prosić modów o usunięcie tego "złego posta", ale po chwili ochłonąłem... Po co? Przecież "wszyscy wiedzą", że Canon nigdy nie słucha opinii swoich użytkowników...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że jak wypuszczą wymarzone-wypasione body 3D, to będzie znak, że szykuje się duża zmiana technologii w następnych latach? (Tak jak wypuścili ostatniego Mohikanina EOS-a 3 "ze wszystkim", bo im wisiało... I tak jak Nikon wypuścił "wszystkomający" F6...)
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 18-12-2007 o 00:23 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 46 z 393 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów