Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
Nie, to wszystko się nie trzyma kupy...
Wyobraźmy sobie:

-Jeśli na dany punkt obrazu nic nie wpadło (w sensie światła), to oznacza że w efekcie jest czarny 0,0,0.

-Jeśli uległ całkowitemu zapełnieniu staje się biały 255,255,255
azaliz nie matryca jest w 100% monochromatyczna i tam jest tylko jedna wartosc. nota bene, nie od 0 do 255 tylko od 0 do 16383, bo na chwile obecna zczytuje sie 14-bitowo zreszta, ile by sie nie zczytywalo, maja byc same jedynki

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
Jaki mi się stać jeśli zostanie powtórnie naświetlony ? np. 428,428,428 ? Przecież nie ma czegoś takiego zakładając, że opieramy się na 8 bitach kolorów na kanał, choć w każdej większej głębi będzie analogicznie.
resetowanie mialoby polegac na wyzerowaniu piksela. i tu niestety dotarl do mnie problem techniczny zagadnienia: "wartoscia" piksela jest sygnal analogowy, a dopiero jego odczyt jest "digitalny". i wyzerowanie tez musi sie odbyc analogowo, czyt. przez zwykle odciecie pradu. i nie jestem wcale pewny, ze to zerowanie odbywa sie w atomowej jednostce czasu (rzedu 1/8000s jadac z grubej rury, albo chociaz 1/250s po czasie synchro - co do potrzeb praktycznych mogloby wystarczyc).

MMM - no, dokladnie to samo wykminilem. wiec prawdopodobnie nie ma to racji bytu, bo pewnie i bardziej tegie glowy na to wpadly, a implementacji nie widac