Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 370 z 393 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 691 do 3 700 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Przy takim stwierdzeniu mam poważne obawy czy nie zacząć już tej droższej optyki się pozbywać..
    Coś w tym jest.

Użytkownicy lustrzanek Olympusa zastanawiają się poważnie czy nowa technologia Panasa i mikro4/3 nie odstawi "normalnego" 4/3 do lamusa, tym bardziej że właśnie micro spełnia obietnice małych aparatów z wymienną optyką. Trochę traci 4/3 na możliwościach obrazu (ISO) z powodu mniejszej matrycy, ale trochę teraz micro4/3 podciągnie jakość obrazu zbliżeniem obiektywu do matrycy.
    W każdym razie nowa technologia może starą odsuwać w cień.
    Teraz, do wyjaśnienia sprawy (tj. czy Olek pokaże coś micro) wielu ludzi zastanowi się pięc razy nim wyda większy $ na Zuiko TOP PRO czy możę nawet PRO.

Jeśli Canon też zrobi sugerowany technologiczny numer, może rzeczywiście jasne szkiełka stracą sporo uroku. Czasy podciągnie sie wysokim ISO, a GO ustawi na kompie? Czy będzie dowolnie można sterować głębią, czy tylko płaszczyzną ostrości?

Przy tym postępie zaczyna tracić sens inwestowanie w droższy sprzęt, bo okrutnie szybko starzeje się moralnie. Kiedyś 10 letni aparat nie różnił się bardzo od nowego (technologicznie), dziś 5 lat to przepaść. A jutro?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

...a jutro będziemy mieli mnóstwo sfrustrowanych amatorów fotografii którzy przez pierwsze trzy miesiące będą robili zdjęcia swoimi nowymi zabawkami a przez następne dwa i pół roku będą czytać fora i zastanawiać się co dalej z ich supersprzętami....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Ja bym sie naprawde zaczal z wolna pozbywac ciezkiego szkla.

Sam Eumorphic Light Field Imaging (ELFI), ktory pozwala na dowolny wybor punktu ostrzenia i GO, to tylko polowa rewelacji Canona.

Sens ELFI w DLSR dopiero jest oczywisty w polaczeniu z Quantum Amorphous Nanodot Amplified Photon Injection (QANAPI). Elektromagnetronowy wzmacniacz QANAPI wyglada jak telekonwerter, ale zamiast wydluzac ogniskowa, prawie bezszumowo (quasi-noiselessly, albo V0N, virtually zero noise) wzmacnia swiatlo z jakiegokolwek obiektywu, obecnie o 3-4 EV. Oczywiscie GO pozostaje ta sama, stad koniecznosc ELFI. W tej chwili jedynym pozostajacym problemem jest sprawnosc energetyczna elektromagnetronow (stad idea zasilania przyszlych puszek przez ogniwa paliwowe na wodor).

QANAPI w polaczeniu z ELFI to ucielesnienie idealu fotografii --- hiper jasnych obiektywow bez aberracji.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    QANAPI w polaczeniu z ELFI to ucielesnienie idealu fotografii --- hiper jasnych obiektywow bez aberracji.
    A prototyp od Canona zapewne masz na biurku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja pier..... to ten nowy 5D to już stary jest . Kto to kupi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W sumie to stary nie jestem, ale nie wiem jak Wy - ja się cholernie staro poczułem.. Chyba jestem konserwą(-tystą) i jakoś te technologie mnie odstraszają mocno.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Taaaaa... kanapa z elfem z dodatkiem rezonansu magnetycznego zapewni spokój duszy. Potrzebna tylko jeszcze mała elektrownia atomowa, żeby to wszystko zasilać no i komputerek DIGIC MCDX zapewne co by se z tymi danymi poradził

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Jak zbudują taki kombajn, to ja się wypnę i zrobię swój... Na przekór wszystkim, zupełnie w drugą stronę. I też nie będę miał abberacji, BF/FF itd...
    .

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Taaaaa... kanapa z elfem z dodatkiem rezonansu magnetycznego zapewni spokój duszy. Potrzebna tylko jeszcze mała elektrownia atomowa, żeby to wszystko zasilać
    Tylko jak rozwiązać problem radioaktywności? Chociaż z drugiej strony, były kiedyś szkła na M42 z domieszką radioaktywnych pierwiastków i ludzie żyją

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czyli jednak będą możliwe nocne zdjęcia przy 1/100s, f11 i ISO 400 . Tylko dlaczego to wszystko w wątku o nastepcy 5D? Takie cudo w pierwszym rzędzie byłoby kilerem FF. Już na cropie byłoby bezszumne ISO 12800 (ok, na FF 51200, ale dałoby się bez tego żyć), plastyka FF straciłaby przewagą. Crop też by dawał dowolną GO. No i crop pozwoliłby w końcu zrealizować marzenie o mniejszych i jasnych obiektywach. Kto wie, czy najlepszy do tej technologii nie okazłby się system olka?

Strona 370 z 393 PierwszyPierwszy ... 270320360368369370371372380 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów