KuchateK a skad ten baner na calumecie znalazles ? bo fajnie by bylo moc sobie obejrzec ta puszeczke na zywo, jakies wiarygodne zrodlo ?
Tak
Nie
KuchateK a skad ten baner na calumecie znalazles ? bo fajnie by bylo moc sobie obejrzec ta puszeczke na zywo, jakies wiarygodne zrodlo ?
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-09-2008 o 19:56
To chyba jeszcze prostsze. Przy zadanym ISO, dziurze i czasie zdjęcia muszą być jednakowo jasne/ciemne niezależnie od technologii. Najwyżej "pierdylionowe" ISO może być bezszumne, ale nie te parametry ekspozycji przy ISO 400.
a wchodziliście w link o 24/1,4 L II ... gość pisze
"I finally got my production-quality copy of the new EF 24mm f/1.4L II USM lens today, and I’m disappointed. I can’t tell you how frustrated I am right now. Everytime we get a shipment of new gear from Japan, I have to pray that I get a good working copy to test."
jeszcze się okaże, że pierwsza wersja będzie lepsza![]()
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Northlight-images.co.uk gdzies to wygrzebalo.
http://northlight-images.co.uk/camer...5d2_3d_7d.html
...
KuchateK a tak już zupełnie na poważnie to nie lepiej zmienić system niż tak marudzić? Każda firma jakaś tam jest. Canon się na pewno radykalnie nie zmieni nie ma co trwać w systemie, który ma dla Ciebie same wady, a konkurencja daje Ci wszystko co chcesz.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolega Cichy trafił ze swoją "fotoszopką" na Canon Rumors
Gratulacje
http://img230.imageshack.us/img230/9025/canon7dbmw5.jpg
ciekawy artykuł Juzy dotyczący jego opinii o przyszłości rozwoju technologicznego w dslr. Na początku jest ciekawe stwierdzenie dotyczące 5dmk2, raczej nie na poziomie spekulacji
Juza już wcześniej na dpreview i swoim własnym forum pisał, że 5dmk2 będzie miał movie mode w pełnej rozdzielczości i stereo.
Raczej nie jest przypadkiem, że Juza który ma dostęp do informacji opublikował to teraz a nie tydzień temu.
http://www.juzaphoto.com/eng/article...hotography.htm
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Daaawno temu, gdy nie było jeszcze na rynku aparatów cyfrowych, na 1 kwietnia pojawiła się wiadomość o nowym aparacie dla zawodowców - była tam m.in. mowa o niemechanicznej migawce itp. - a którego pierwszą realizacją jest dzisiejszy Panasonic micro4/3.
Jest rzeczą oczywistą, że obecna konstrukcja lustrzanek odejdzie do lamusa, podobnie jak odchodzą aparaty analogowe. Podobnie jest rzeczą oczywistą, że nastąpi unifikacja aparatu fotograficznego i kamery filmowej.
Argumenty Juzy powtarzałem niedawno w prywatnych dyskusjach zupełnie niezależnie, i mam nadzieję móc za lat kilka robić zdjęcia takimi aparatami.