Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 360 z 393 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 591 do 3 600 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Skąd ta złośliwość? Nie wszyscy tutaj zarabiają na zdjęciach, niektórzy robią to dla przyjemności. Nie wszystkim "super pucha" jest potrzebna. No i nie wszyscy wymagają od Canona zeby nowy 5D miał to wszystko co ma Ds, a kosztował tyle co 1000D.
    nie bądź taki poważny :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

SkNo i nie wszyscy wymagają od Canona zeby nowy 5D miał to wszystko co ma Ds, a kosztował tyle co 1000D.
    Ale byłoby miło ze strony Canona
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    nie bądź taki poważny :-)
    Jest sobota rano, a ja jestem w pracy - nie mogę być niepoważny
    Sporo osób tu gdybających chciałoby sprzęt profi z cenę amatorskiej puchy. A ja chciałbym FF dla mas (wiem, że to jeszcze mniej realne niż Ds w cenie xxxxD) - każdy ma jakieś pragnienia :wink:

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No ale już wrzesień więc po zawodach...:-)
    przecież sierpień będziemy mieli już za 11 miesięcy, nic straconego

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Skąd ta złośliwość? Nie wszyscy tutaj zarabiają na zdjęciach, niektórzy robią to dla przyjemności. Nie wszystkim "super pucha" jest potrzebna. No i nie wszyscy wymagają od Canona zeby nowy 5D miał to wszystko co ma Ds, a kosztował tyle co 1000D.
    Napisałeś że Tobie wystarczy EOS 300 tylko z matrycą. No to nikt Ci nie broni, kup 300D / 350D , powinno wystarczyć. Chyba, że chcesz pełną klatkę - no to masz świetną możliwość zakupu 5D. Pozamiatane.

To nie temat jaki chcemy aparat kupić tylko rozmowy na temat przyszłości Canona, to czego Ty oczekujesz już dawno jest.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    no to masz świetną możliwość zakupu 5D. Pozamiatane.
    Wiesz, cały czas chodziło mi o FF (wątek jest o następcy 5D to wydawało mi sie logiczne, z resztą już jawnie napisałem to ze 2 posty wyzej), a dokładnie FF "dla mas", a 5D jak dla mnie to jeszcze nie jest dla mas - przynajmniej w PL. Ja chciałbym taki cyfrowy odpowiednik EOSa 300. Ale to raczej nie jest możliwe.

edit:
    Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    To nie temat jaki chcemy aparat kupić tylko rozmowy na temat przyszłości Canona
    Wiesz, przyszłości Canona tu tutaj jest tyle róznych wersji, że głowa boli (bardzo dobrze to oddaje jeden z tagów - "wrózenie z fusów')
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 13-09-2008 o 11:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta

Nałożone 5d i nowe D jak widać napis EOS w całkiem innym miejscu. Poza tym obudowa się nie wiele rózni praktycznie identyczna prócz zaokrąglenia przy spuście i bardziej ostre wzgórze mocowania lampy
    Obudowa jest zupełnie różna od 5D. Sprawdź sobie jak daleko "za kółko" zachodzą guziki, jak głęboko osadzone jest pokrętło trybów. Nawet kiosk jest odrobinę inny.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Chce po prostu powiedziec , ze Canon nie traktuje swoich klientow powaznie i mysli, ze wszyscy to idioci, ktorzy tylko leca na ulotkowe megapiksele i kolejne numerki DIGICa.
    Opowiadał mi kolega z Arthura Andersena (czyli dosyć dawno ), że w biznesie, w większości wypadków sprawdza się zasada 80:20 - luźno ją interpretując (w końcu sobota, nie? ) - można przyjąć, że Canon ma "tylko" 80% klientów za idiotów

PS
    W ramach zobowiązań na nowy tydzień, postanowiłem poczekać biernie na oficjalne dane nowej piątki
    EOS - conditio sine Kwanon...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    W ramach zobowiązań na nowy tydzień, postanowiłem poczekać biernie na oficjalne dane nowej piątki

nie dasz rady :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Opowiadał mi kolega z Arthura Andersena (czyli dosyć dawno ), że w biznesie, w większości wypadków sprawdza się zasada 80:20 - luźno ją interpretując (w końcu sobota, nie? ) - można przyjąć, że Canon ma "tylko" 80% klientów za idiotów
    To zasada Pareto, dość uniwersalna chociaż wyszła z ekonomii. Można to samo powiedzieć inaczej - z 20% klientów Canon ma 80% przychodów
    Pozdrawiam, Rafał

Strona 360 z 393 PierwszyPierwszy ... 260310350358359360361362370 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów