Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta

bardzo ładnie nałożone - pisałem już że wydaje mi sie ze szkło jest większe (średnica)... ale nikt nie podjął..

Pewnie większość ominęła...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Pewnie większość ominęła...
    dlaczego ominęła przecież była dyskusja że to może być 24-105 F2.8 IS lub 24-70 F2.8 IS

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    dlaczego ominęła przecież była dyskusja że to może być 24-105 F2.8 IS lub 24-70 F2.8 IS
    sorki - to był żarcik - lekki sarkazm... pst wyzej w poście daje do zrozumienia, ze omija posty niektorych userów, a na dole posta tak jakby się żalił, że nikt jego pomysłu nie podjął... kto mieczem wojuje...
    mozę zbyt wysoki poziom abstrakcji i skrót myślowy - jesli tak, to przepraszam...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

sorki - to był żarcik - lekki sarkazm... pst wyzej w poście daje do zrozumienia, ze omija posty niektorych userów, a na dole posta tak jakby się żalił, że nikt jego pomysłu nie podjął... kto mieczem wojuje...
    mozę zbyt wysoki poziom abstrakcji i skrót myślowy - jesli tak, to przepraszam...
    eeee tam od razu żalił :razz:
    lubie sarkazm, choć u mojego (na szczęście) byłego szefa sarakzm był zabroniony
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    a juz myslalem ze nikt nie zauwazy ;-)
    czego?

edit
    jak canon wypuści 24-105 2.8 is to stawiam jedno piwko każdemu na najbliższym zlocie - poważnie 8)
    Ostatnio edytowane przez pst ; 12-09-2008 o 16:19
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

jak canon wypuści 24-105 2.8 is to stawiam jedno piwko każdemu na najbliższym zlocie - poważnie 8)

wystarczy ze postawisz tyle ile będzie on ważył

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    wystarczy ze postawisz tyle ile będzie on ważył
    nie sądzę, aby taki obiektyw się pojawił; ale dla ścisłości - nie byłoby to chyba jakieś nierealne monstrum.

Był Tamron 28-105/2.8 i wazył 880g
    http://www.tamron.com/lenses/prod/m28105mm.asp

więc nawet majac na uwadze solidniejsze wykonanie eLki jestem zdania, że nie zaważyłoby to jednak więcej niz 2 browce + dedykowane szkło (2 butelki lub 2 kufle) :grin:
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

mi sie wydaje że ten z wiekszą średnicą gwinta - z tego co kojarze to 35mm ma mniejszą ... chyba że go przerobili

edit
    tylko ze ja na prawde nie wiem jakie znaczenie ma mieć feast or famine (ang. znam; to co google wyrzuca tez jakoś nie pasuje...)
    To - w szerzej umiejscowionym kontekście i w zamyśle autora miało być po prostu: "Canon nakręca ludzi tak, że będzie albo fiesta, albo rozpierducha na forach"

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    więc nawet majac na uwadze solidniejsze wykonanie eLki jestem zdania, że nie zaważyłoby to jednak więcej niz 2 browce + dedykowane szkło (2 butelki lub 2 kufle) :grin:
    Proponuję puszki - mają najlepszy stosunek wagi netto/brutto
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    nie sądzę, aby taki obiektyw się pojawił; ale dla ścisłości - nie byłoby to chyba jakieś nierealne monstrum.

Był Tamron 28-105/2.8 i wazył 880g
    http://www.tamron.com/lenses/prod/m28105mm.asp
    rozumiem że to pod ff - nie strasz mnie bo bede musiał statyw opchnąć żeby było na to pivo :wink:

+ dedykowane szkło :grin:
    dedykowany to kit zwyczajny jest

@Bahrd
    dzieki
    famine to dosłownie głód - ale do rozpierduchy moze doprowadzić :P
    bo jak wygooglałem i pojawiło sie CD dub jazz salsa to wymiękłem

dobra koniec na dziś - biorę aspiryne i ide sie wypocić
    Ostatnio edytowane przez pst ; 12-09-2008 o 21:39
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Ominęłą - nie ominęła... trudno podejmować ponownie jak nikt nie czyta odpowiedzi: http://canon-board.info/showpost.php...postcount=3431
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ominęłą - nie ominęła... trudno podejmować ponownie jak nikt nie czyta odpowiedzi: http://canon-board.info/showpost.php...postcount=3431
    czytałem ale nie zajarzyłem - a wstyd sie było przyznac
    ;-)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów