Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 343 z 393 PierwszyPierwszy ... 243293333341342343344345353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 421 do 3 430 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niedobrze, niedobrze... bylem praktycznie zdecydowany suszyc zonie glowe o starenkie 5D po wyplace, ale zaczynam sie lamac i sklaniac ku poczekaniu na nowke... bo jak znam Canona to przy 21Mpix zrobi cos lepszego niz te sample...
    tylko sobie musze przemyslec, czy rzeczywiscie az tyle musze miec, zwlaszcza za przewidywana roznice w cenie... (to sie nazywa rozpaczliwa proba racjonalizacji )...
    +1

Ku-Rycerz warn-a! Mnie, jak zwykle, Canon przerobi na szaro/goło. Mam i 85LII i 100m i 135 i pewnie długo nie pociągnę na resist.
    Już 2 Reportery 650AW nie wystarczą... FAQ!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

niedobrze, niedobrze... bylem praktycznie zdecydowany suszyc zonie glowe o starenkie 5D po wyplace, ale zaczynam sie lamac i sklaniac ku poczekaniu na nowke... bo jak znam Canona to przy 21Mpix zrobi cos lepszego niz te sample...

tylko sobie musze przemyslec, czy rzeczywiscie az tyle musze miec, zwlaszcza za przewidywana roznice w cenie... (to sie nazywa rozpaczliwa proba racjonalizacji )...
    Proponuję Ci "racjonalny" powód:
    - jeśli teraz się złamiesz i kupisz starą piątkę, to nie wytrzymasz przy 5D Mk III - czyli w nieodległej perspektywie czeka Was zakup dwóch body Kupując od razu nową piątkę macie spokój na dłużej za cenę jednego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    +1

Ku-Rycerz warn-a! Mnie, jak zwykle, Canon przerobi na szaro/goło. Mam i 85LII i 100m i 135 i pewnie długo nie pociągnę na resist.
    Już 2 Reportery 650AW nie wystarczą... FAQ!
    Przykro mi, ale mam wrażenie, że w Twoim przypadku wszelkie próby racjonalizacji są skazane na klęskę
    Tak trzymać!!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 11-09-2008 o 09:54 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Proponuję Ci "racjonalny" powód:
    - jeśli teraz się złamiesz i kupisz starą piątkę, to nie wytrzymasz przy 5D Mk III - czyli w nieodległej perspektywie czeka Was zakup dwóch body Kupując od razu nową piątkę macie spokój na dłużej za cenę jednego
    Ależ z ciebie optymista. Na mkII gawiedź czeka chyba z 3 lata, a ty już prorokujesz mkIII. W tym tempie wprowadzania ,,nowości'' Canon zaoponuje model trzeci z chwilą wejścia Bolandy w strefę euro

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

niedobrze, niedobrze... bo jak znam Canona to przy 21Mpix zrobi cos lepszego niz te sample...
    rzeczone sample zostały przeniesione na właściwe miejsce:
    http://canon-board.info/showthread.p...752#post525752
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pierwszy raz słyszę, żeby to było komukolwiek potrzebne :]
    Cytat Zamieszczone przez Robert_Ploch Zobacz posta
    mam od roku 40D z LV i nawet raz nie wlaczylem, zeby zobaczyc jak to dziala... po co to komu w lustrze?
    Trochę odgrzeję i dodam od siebie...
    Na pewno to "moja wada wzroku", ale na matówce przy f/1.2 (mam póki co tylko zwykłą) nie widzę prawidłowo głębi, którą później mam na zdjęciu (a wcześniej na LV). A ponieważ mam też ciemne szkło f/4, to zmienianie matówki nie jest najwygodniejszym z rozwiązań.

PS
    A wracając do tematu: strona Canon USA coś się kićka - uzupełniają zawartość?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 11-09-2008 o 11:16

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    a co do LV.... to faktycznie w tym segmencie zbędny gadżet,

zależy co robisz. W zdjęciach mebli przydaje mi się wielokrotnie, np. żeby na podstawie siatki z LV sprawdzić prawidłowe ustawienia aparatu względem obiektu. Poza tym w wizjerze nie widzisz pełnego kadru, w LV tak. Sprawdzam więc przez LV czy mi się obiekt dobrze w kadrze rozłożył. Albo gdy potrzebuje zrobić zdjęcia z wysoka, np. tańczących na weselu: włączam LV, sprawdzam kadr, wyłączam LV i strzelam.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    włączam LV, sprawdzam kadr, wyłączam LV i strzelam.
    Dlaczego tak? 40D ma przecież tryb zwykłego AF w LV... (którego mi czasem brak, a który w nowej piątce powinien być).

Bywalec Awatar Poohutch
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja co prawda nigdy LV nie używałem, ale lepiej kadruje mi się na matówce 6x6 niż małoobrazkowej, o kropianej nie mówiąc. Po prostu łatwiej mi się skupić na kadrze, kompozycji itd. Myślę, że z LV moż być podobnie przy statycznych obiektach.
    Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
    Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na dpreview ludzie się doktoryzują z przytaczanego tu już przeze mnie położenia napisu EOS.

Znalazłem taki komentarz, który mnie akurat by bardzo pasował. Nie sądzę aby C tak bardzo grał na ludzkich emocjach aby fakt że odsłonił napis EOS miał coś więcej oznaczać, ale kto to wie

The EOS position similar to Elan7 style.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Albo gdy potrzebuje zrobić zdjęcia z wysoka, np. tańczących na weselu: włączam LV, sprawdzam kadr, wyłączam LV i strzelam.
    Przez te prawie 2s, które upłyną od podjęcia przez Ciebie decyzji o zrobieniu zdjęcia do momentu jego zrobienia, to Ci się może nawet para w kadrze podmienić..
    Ten tryb jest bez sensu głównie przez shutterlag.
    Jarek

Strona 343 z 393 PierwszyPierwszy ... 243293333341342343344345353 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów