Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    zamiast flasha wolałbym wbudowany sterownik do zdalnego wyzwalania lamp
    Każdy by wolał.

Ile razy użyłem flasha w 20D ? Hmm no trochę tego było, fakt, lepiej używać EXa, ale już kiedyś się mądrze wybrałem na wieczorny spacer po Paryżu, chciałem zrobić fotkę przy schodach osobie a w tle wieża Eiffla. Ze sobą miałem tylko 5D i 50/1.4 , zestaw minimum, bo nie chciało mi się dźwigać. Gdybym doświetlił choć minimalnie + 1/20s byłoby cacy, ale mi się nie chciało dźwigać EXa , tak wiem, takich sytuacji jest mało, ale to jak z nagrywaniem filmów w D90, lepiej mieć niż nie.
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Każdy by wolał.

Ile razy użyłem flasha w 20D ? Hmm no trochę tego było, fakt, lepiej używać EXa, ale już kiedyś się mądrze wybrałem na wieczorny spacer po Paryżu, chciałem zrobić fotkę przy schodach osobie a w tle wieża Eiffla. Ze sobą miałem tylko 5D i 50/1.4 , zestaw minimum, bo nie chciało mi się dźwigać. Gdybym doświetlił choć minimalnie + 1/20s byłoby cacy, ale mi się nie chciało dźwigać EXa , tak wiem, takich sytuacji jest mało, ale to jak z nagrywaniem filmów w D90, lepiej mieć niż nie.
    trzeba być na wszystko przygotowanym - dlatego mam skrzywienie, nie tylko kręgosłupa, od noszenia torby z aparatem i resztą sprzętu
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów