Tak
Nie
This is from the reliable source.
Name: [EOS 5D Mark II]
21.1MP FF Sensor
DIGIC4
3.9 fps
9 point AF
Viewfinder 98%
3.0" 920,000 pixel LCD
Live View
HD Movie Mode (not sure it's full HD)
AF adjustment
Integrated Cleaning System
No pop-up flash
810g
will be released in late October
Nie wiadomo to żadne oficjalne dane. Może dadzą inny 8).
A i najważniejsze cena: 3200$.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-09-2008 o 19:33
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dodam to, co już wiem z kilku innych źródeł.
ISO 50-25600
FULL HD Movie stereo
BG-E6
sRaw 10 Mpx, sRaw 5,2 Mpx
O obiektywach wiem prawie wszystko
Idealna puszka ślubna i studyjna.
O obiektywach wiem prawie wszystko
no to juz grzech narzekac przy takich parametrach. Przeciez dodajac uszczelnienia, lepszy AF i wiecej klatek ubilo by toto za jednym zamachem 1d i 1ds.
ISO 50
3200 $ :/ (a miało być około 2800)
3,9 fps - może być
Reszta, jak prawda to całkiem przyzwoicie. Rewolucja ma być ponoć w 2009 roku![]()
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
No to skończyły się żarty zaczeła sie chłodna kalkulacja - myśle ze ilośc żródeł jest na tyle duża że powyższe informacje mozna przyjąc jako wiarygodne.
Aparat wyglada nieżle ale napewno nie mozna go nazwać przełomem i przyszłościa fotografii (tak jak reklamował go producent). 5D mark II juz z nazwy pachnie odgrzewaniem (choć może to zbyt drastyczne określinie bo skoro jednak poprawiny jest AF do poziomu 40/50D dodana sprzątaczka podniesione ISO to jednak róznica w stosunku do poprzedniego modelu jest).
Dla kogoś bez aparatu albo myślacego o porzuceniu cropa napewno bedzie to jeden z najbardziej łakomych kąsków na rynku jednak dla aktualnych posiadaczy 5D - nie wiem dla mnie osobiście chyba nie. Sprzedawnie teraz starej wersji za ~3000zł i dokładanie 5000zł do nowej jakoś mi sie nie kalkuluje biorąc pod uwage to co dostaje w zamian -ale to oczywiście mój punkt widzenia. Oczywiście poczekam na sample z nowej puchy ale patrząc na te ze starego 5D ... nie mam jakichś kompleksów jakościowych.
Myśle ze mając 5D warto poczekac na prawdziwe 3D z takimi bajerami jak kilka stron wyżej opisywal akustyk i spółka![]()
No i jak dali takie iso to znaczy że może być bardzo interesująco.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Stare 5D na pewno warto zostawić jako backup czy drugą puszkę i nie żonglować tak obiektywami.
Poczekajmy na pełną specyfikację, może chociaż dali prawdziwe AutoISO, albo chociaż takie działające w trybie 'M' :-)