Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 322 z 331 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 211 do 3 220 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy tej cenie, to się posrają... Ze śmiechu Po 50D i tej zapowiedzi widać, że C poszedł za S w megapixele. Nie wiem, czy tzw. "targetowi" o to chodzi.
    No cóż, Canon idzie konsekwentnie swoim torem. Puszka ta ni w ząb nie wpasowuje się w hierarchię Nikona, ma zarąbistą matrycę i kiepską resztę. No i filmy 1080p. Niech dadzą tylko szkła, które dadzą optycznie radę tej matrycy, bo jak na razie poza 85L chyba nie ma kandydatów

Nikon póki co ma 13 Mpx i kiepskie ISO 100, więc studyjni mogą pomarudzić.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 16-09-2008 o 19:51
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

poprawili wszystko. iso, wizjer, szybkość. mpix jest więcej, niż trezba, ale to nie powód do narzekań:

RAW : Approx. 21.00 megapixels (5616 x 3744)
    sRAW1 : Approx. 10.00 megapixels (3861 x 2574)
    sRAW2 : Approx. 5.20 megapixels (2784 x 1856)

a 21 czasem się przyda.

zapewne poprawiona dynamika. 9 pkt AF + 6 wspomagających. swietny LCD. korekcja szkieł. dla mnie, do slubów - wymarzone narzędzie.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy tej cenie, to się posrają... Ze śmiechu
    Spoko Panie i Panowie :-D. W grudniu pierwszy cash back a początkiem nowego roku będzie już tysiąc $ mniej . Ceny lecą na łeb na szyję. Wiosną chyba następca następcy 5D.
    Tylko 85 1,2 da rade tej matrycy ? Cholera, jedno używalne szkło się mi ostanie .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 16-09-2008 o 19:57
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    No czyli zgodnie z przewidywaniami puszka 50D z inną matrycą.
    o mamusiu, ty musisz tak nieustannie? Toż to nudne niezmiernie.. największe trole wymiekają a ty trzymasz linię..
    Ile ta puszka ma wspólnego z 50D? Ja znajduję dwie cechy: lcd i af adjustment. Reszta jest inna:

21.1 mpx
    native iso 100-6400
    ISO 50
    AF z 6 punktami support
    ilość klatek/s
    obudowa
    brak lampy
    filmy full hd
    wizjer 98%

czy coś pominąłem?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Ile ta puszka ma wspólnego z 50D? Ja znajduję dwie cechy: lcd i af adjustment. Reszta jest inna:

czy coś pominąłem?
    No, jeszcze czyszczałka jest :-) IMHO bez sensu są takie porównania. Każdy aparat ze swej natury musi mieć sporo podobnych do siebie funkcji. W końcu służy fotografowaniu... Jak dla mnie ta specyfikacja jest b. dobra. Daliby jeszcze to AutoISO tak jak w Nikonach co jest tylko kwestią softu i mogłaby to dla mnie być puszka na b. długo. No, ale właśnie dlatego pewnie nie dadzą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    o mamusiu, ty musisz tak nieustannie? Toż to nudne niezmiernie.. największe trole wymiekają a ty trzymasz linię..

Zabawne, że mówi to osoba, która sikała w majtki przez kilka(naście) ostatnich tygodni za każdym razem, gdy Corwin popychał na forum jakąś bajkę o cudach Canona, które jak się na końcu okazało nie będą na razie wyprodukowane.

Nadmuchałeś balonik, to się nie dziw, że ludzie są rozczarowani. To jest dokładnie taka sama reakcja jaką obserwowaliśmy z uśmieszkiem politowania u Ciebie, tyle że teraz będzie przegięcie w drugą stronę.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Teraz tylko czekać na sample na wysokim ISO pozostało. Ale rewelacji nie ma żadnej.
    Bawiłem się obrazkami z imaging-resource. ISO3200. Obrazek z 1Ds MK III (21mpix) odszumiłem, resampel w dół, rozjaśniłem (bo był za ciemny). Zobaczcie w zestawieniu z D700:

21mpix z Dsa daje taki zapas detalu, że nie ma się co bać o następcę 5d, jeśli nawet dostanię matrycę po 1Ds bez usprawnień. Co się łamiesz?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    (....)
    21mpix z Dsa daje taki zapas detalu, że nie ma się co bać o następcę 5d, jeśli nawet dostanię matrycę po 1Ds bez usprawnień. Co się łamiesz?
    Nie dostanie to zupełnie nowa matryca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

no jezeli to prawda, to puszka ideal Raz kupie i bedzie spokoj na pare lat... a moje wierne 20d w koncu bedzie moglo odejsc na emeryture

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    no jezeli to prawda, to puszka ideal Raz kupie i bedzie spokoj na pare lat... a moje wierne 20d w koncu bedzie moglo odejsc na emeryture
    Już brałem się za robienie fotek na allegro mojej 20D, aby ją sprzedać i jako drugą puchę mieć 5D Marka II, ale jeśli te dane się sprawdzą, to żal mi będzie pozbywać się tych 5 FPSów, kurcze, miałem nadzieję, że będzie coś w okolicach 4.7kl/s to bym się nie zastanawiał, muszę poczekać do testów, ile w rzeczywistości 5dmk2 będzie mógł wycisnąć, jeśli okaże się, że np 3.5 kl/s ... to 20D chyba zostaje w domu. ??:
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Strona 322 z 331 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów