...a jutro będziemy mieli mnóstwo sfrustrowanych amatorów fotografii którzy przez pierwsze trzy miesiące będą robili zdjęcia swoimi nowymi zabawkami a przez następne dwa i pół roku będą czytać fora i zastanawiać się co dalej z ich supersprzętami....
Tak
Nie
...a jutro będziemy mieli mnóstwo sfrustrowanych amatorów fotografii którzy przez pierwsze trzy miesiące będą robili zdjęcia swoimi nowymi zabawkami a przez następne dwa i pół roku będą czytać fora i zastanawiać się co dalej z ich supersprzętami....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Ja pier..... to ten nowy 5D to już stary jest. Kto to kupi?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Taaaaa... kanapa z elfem z dodatkiem rezonansu magnetycznego zapewni spokój duszy. Potrzebna tylko jeszcze mała elektrownia atomowa, żeby to wszystko zasilać no i komputerek DIGIC MCDX zapewne co by se z tymi danymi poradził![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
No widzisz.. różnica jest tylko taka że Corwin ma prawie na 100% te puszki - tak jak było z 5D - którego u niego o ile pamiętam Jarek Grabek chyba oglądał przed premierą.. A może tą nową też - Oskarkowy - przyznaj sięa Ty trolujesz - Corwin ma podgrzewać atmosferę i czyni to nadzwyczaj skutecznie
a Ty trolujesz..
A może w exifie ma ten egzemplarz coś napisane?
Może Cowrin - ogłoś konkurs - wrzuć prawdziwy spakowany plik z tego czegoś z długim hasłem w zipie i zobaczymy czy szybciej canon wypuści nowość czy obecni tu fanatycy złamią hasło![]()
Ostatnio edytowane przez arturs ; 15-09-2008 o 21:17
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
No jasne, a Corwin pisząc że "coś ma ale nic nie powie" nie troluje.![]()
Równie dobrze sobie może pisać że ma 9D Mark 16 ale nie pokaże i nic nie powie. Co to za podgrzewanie atmosfery? Tak Cię bardzo podnieca że ktoś już tą nową puszkę widział i macał?Przecież w wielu redakcjach na świecie już ją mają i testują.
W sumie to stary nie jestem, ale nie wiem jak Wy - ja się cholernie staro poczułem.. Chyba jestem konserwą(-tystą) i jakoś te technologie mnie odstraszają mocno.
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Jak zbudują taki kombajn, to ja się wypnę i zrobię swój... Na przekór wszystkim, zupełnie w drugą stronę. I też nie będę miał abberacji, BF/FF itd...![]()
.
Czyli jednak będą możliwe nocne zdjęcia przy 1/100s, f11 i ISO 400. Tylko dlaczego to wszystko w wątku o nastepcy 5D? Takie cudo w pierwszym rzędzie byłoby kilerem FF. Już na cropie byłoby bezszumne ISO 12800 (ok, na FF 51200, ale dałoby się bez tego żyć), plastyka FF straciłaby przewagą. Crop też by dawał dowolną GO. No i crop pozwoliłby w końcu zrealizować marzenie o mniejszych i jasnych obiektywach. Kto wie, czy najlepszy do tej technologii nie okazłby się system olka?
![]()