Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 305 z 393 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 041 do 3 050 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będą 2 puszki - 3D i 7D. Tylko teraz która lepsza ?
    To nie tak. Imho najważniejsze (dla Canona) jest to która pierwsza. 5D użytkownicy nie czekają na lekki polishing autofokusa tylko na coś co choć trochę będzie reliable

Początki nałogu

Domyślnie

Taki niewinny link http://www.canon.com/moon/en/index.html a tu już się robi ciepełko. faktycznie chyba będą dwie nowe puchy ale teraz ile będą kosztować i jakie mogą być różnice pomiędzy nimi
    Coś czuje że dowiemy się lada chwila:P
    CANON Laik

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Widziałem już wiecej, ale nie mogę nic napisać Dla mnie właściwie nie ma znaczenia, która będzie pierwsza, nowe zakupy i tak na wiosnę
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Konstrukcja owszem ale to jest ogolnoswiatowy trend gdzie w wielu przypadkach "jakosc" zostala zastopiona przez "jakos" bo to wystarcza. I niestety dotyczy to wielu dziedzin/technologi. Szczegolnie uwydatnilo sie to przy otwarciu chin na kapital zachodni..

Mimo wszystko funkcjonalnie 50D jest lepszym aparatem od 10D i jesli ktos potrafil zrobic b.dobre zjecie 10D to na penwo to zrobi 50D a pewno nawet lepsze( albo czesciej )
    zgadza sie. z tym ze nie chodzilo tylko o sama obudowe, ale tez o nowoczesnosc i atrakcyjnosc 10D na starcie. ten aparat byl istotnym krokiem na rynku, nie tylko kotletem dla podtrzymania sprzedazy

moze zeby to ladnie zobrazowac: jak kupowalem uzywane 10D za blisko 4k PLN to to byl wypasiony aparat, kolo ktorego konkurencja Nikona (D70) nawet nie lezala i mogla co najwyzej opary boskosci wdychac

dzisiaj majac podobna kwote (nie licze inflacji) nawet bym na to 50D nie popatrzyl. a juz na pewno na tle konkurencji nie prezentuje sie wybitnie, bo tak D300 jak i Playstation 700 temu 50D znacznie nie ustepuja, a pod niejednym wzgledem sa nawet fajniejsze

PS. przepraszam .. nie "jakos" tylko "optymalne rozwiazanie adekwatne do potrzeb i kosztow"
    akceptuje z taka poprawka
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-09-2008 o 11:28
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgadza sie. z tym ze nie chodzilo tylko o sama obudowe, ale tez o nowoczesnosc i atrakcyjnosc 10D na starcie. ten aparat byl istotnym krokiem na rynku, nie tylko kotletem dla podtrzymania sprzedazy
    No tak .. ale kiedys musieli wyjsc na prowadzenie .. a pozniej tylko dystans utrzymywac tylko cos mi sie wydaje ze albo sie zagapili albo w zla strone patrzyli.

A co do tego mooooona to jednej rzeczy nie rozumiem. Ja tam widze jedna puszke a wszyscy widza dwie.. cos przeoczylem? (no chyba za ta druga to ta okragla w tle)..

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

No i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będą 2 puszki - 3D i 7D. Tylko teraz która lepsza ?
    Widziałem już wiecej, ale nie mogę nic napisać Dla mnie właściwie nie ma znaczenia, która będzie pierwsza, nowe zakupy i tak na wiosnę
    Co przemawia za tym, że będą 2 puszki?
    Ten teaser, czy to, co widziałeś, ale nie możesz napisać?
    Bo ja widzę ewolucję jednego modelu.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co do tego mooooona to jednej rzeczy nie rozumiem. Ja tam widze jedna puszke a wszyscy widza dwie.. cos przeoczylem? (no chyba za ta druga to ta okragla w tle)..
    Oni wszystko widzą podwójnie. Jak Yossarian:

Cytat Zamieszczone przez Paragraf 22
    - Widzę wszystko podwójnie - zawołał Yossarian.
    - Ile widzisz palców? - zapytał doktor Deneeka pokazując jeden palec.
    - Dwa - odrzekł Yossarian.
    - A teraz? - zapytał doktor Deneeka pokazując dwa palce.
    - Dwa - odpowiedział Yossarian.
    - Rzeczywiście widzi wszystko podwójnie - potwierdził doktor Daneeka."
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja widzę nową puszkę do astrofotografii

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Raczej na Ziemi i Księżycu
    Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Co przemawia za tym, że będą 2 puszki?
    Ten teaser, czy to, co widziałeś, ale nie możesz napisać?
    Bo ja widzę ewolucję jednego modelu.
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=29205225 - wałkują cos podobnego...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    50D ma być tańszą konkurencją dla D300. Tymczasem jest gorszy od tańszego D90.
    taa, jasne. Podobno D200 był lepszy dwa razy od 5D kilka lat temu. Nawet nie chce mi się podejmować polemiki na taki argument.

A tak po prawdzie .. co ma lepszego 10D od np 40D czy 50D ze nagle segment tak "zdziadzial"? (nie pytam tu celowo "czego nie ma?" ).
    doskonale postawione pytanie. Zdziadzienie polega na tym, że bardziej zamożni wczesniej kupowali i byli zachwyceni 10D za koszmarną kasę i byli na topie. Teraz są zaawansowanymi amatorami kupując trzy razy lepsze 50D za połowę ceny.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    - do jakich uzytkownikow adresowany byl 10D w okresie swojego zycia
    - do jakich adresowany jest 50D.
    patrz: cena, jakosc wykonania, nowoczesnosc, relatywna jakosc obrazu (na rynku), relatywne mozliwosci (tez na tle rynku).
    to nie błyskotliwość Canona w tym semencie tylko ospałośc i beznadzieja u konkurencji wywindowały to adresowanie do super profesjonalistów. Najlepszy przykład na to, że zdziadzenie było wcześniej, bo kupowaliśmy sprzęt nie war swojej ceny, bez funkcji i jeszcze byliśmy zadowoleni.
    akurat 10D to ekstremalny przypadek, bo ta puszka w momencie wejscia na polski rynek kosztowala 2,5x tyle co 50D
    a dokładnie w PL, 10D kosztował .. 12 kawałków, a 50D ma kosztować 3800. To dopiero była ślepa wiara w technologię

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.canon.com/moon/en/index.html - jak to się mówi? Teaser?
    mniam
    chyba uczą się od Nikona. Zaraz zaraz, to teraz będzie, że Canon ma matryce, a Nikon.. marketing
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 305 z 393 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów