Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 304 z 393 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    w D90 / D300 są:
    - filmy HD
    - gniazdo GPS
    - 11 / 51 punktów AF
    - obróbka i efekty na zdjęciach już w puszce
    - korekcja winiety i CA.
    - działające AutoISO

odchylany LCD do następnej puszki Nikon też włoży. Czyli Canon już na starcie goni Nikona z rzeczami które dawno powinny być w 50D.
    zieeewww
    płaczecie jak nastolatki

jest taki aparat jak D90/D300? Bo ja nie znam. Chyba że kupisz dwa. Przecież w lutym będize 500D z pierdylionem niepotrzebnych gadżecików i D90 straci atuty, a przy okazji będzie droższy i to sporo. Czy to ma być powodem moich zmartwień? Jest tam jedno bardzo ważne zdanie - 50D to tańszy i niżej pozycjonowany konkurent D300. Nie D400 ani nie połączenia D90/D300. Kasa - oto bardzo trafiony target.

Tańszy czyli mniej prestiżowy. Dla mas. Co was tak dziwi, że gradacja się zmienia? Najpierw był 300D i rządził, później 20D, a teraz będzie 5dmk2.

BTW, czytając to mam nieodparte wrażenie, że wygram oba piwka

To podkreślenie, że pomimo całkowitej zmiany serii 1 będą jednakowo dbać o studio i o reporterkę ja odczytuję jako zapewnienie, że połączenie nie sprawi odłożenia którejś z opcji na bok.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Sorry (ja zawsze byłem inny ), ale dziś już nawet 1Den nie zachwyca. Taka jest prawda. Classic Ds był o tyle fajny, że hulały z nim i Sigmioki i Tamrony.
    Zobaczymy czy do cztery wsadzą coś więcej niż tylko matrycę.
    nie no... 1 to zupelnie nie moja polka cenowa i zupelnie inne potrzeby.

moj idealny aparat jest mozliwie niewielki, ciezki, pelnoklatkowy, zabezpieczony przed woda, ma natywne ISO 50, sporo gesto rozlozonych czujnikow AF. z duzym zapasem wystarczy tam i z 16Mpix, bo to nawet do billboardu starczy jakby co. do tego ficzery w desen przycisku i wskaznika MLU na wyswietlaczu, kurtynka do zaslaniania celownika, mozliwosc sterowania pilotem bezprzewodowym (na * mi ten kabel w xxD/xD to nie wiem...?), czytnik RFID z odczytem zapisywanym w EXIF-ie, wbudowane WiFi z softwarem, ktory mozna bujnac na takim EeePC albo podobnym i w plenerze otworzyc "laptoka", zeby sobie na biezaco pociagnal pliki z aparatu i zrobil backup (hehee... i od razu zakatalogowal i zrobil plik do importu w LR w chacie ). tadi je wszechno...

poniekad to prawie D700, tylko niestety Nikon poszedl w wysokie ISO zamiast niskie...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Tańszy czyli mniej prestiżowy. Dla mas. Co was tak dziwi, że gradacja się zmienia? Najpierw był 300D i rządził, później 20D, a teraz będzie 5dmk2.
    Dokladnie tak sie dzieje. Wystarczy popatrzec jak cenowo wszystkie segmenty sie przesunely, co oczywiscie zawdzieczamy zejsciem Dslr pod strzechy. Na moje oko to tak ze 1.5 - 2.5kpln taniej niz np 3, 4 lata temu(nie biore pod uwage seri 1d). A jak wiadomo, im sprzet tanszy tym wiecej ludzi sobie moze na niego pozwolic .. w szczegolnosci tych ktorzy w ogole nie znaja sie fotografi. Firma chce zarobic to i beda dodawac ulatwiacze i wodotryski aby Zienczyslaw Kowalski mogl jednym przyciskiem robic takie rzeczy ze jego sasiadowi oko zbieleje ( tudziez sasiadce nogi zmiekna ) . A tak po prawdzie .. co ma lepszego 10D od np 40D czy 50D ze nagle segment tak "zdziadzial"? (nie pytam tu celowo "czego nie ma?" ).

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    A tak po prawdzie .. co ma lepszego 10D od np 40D czy 50D ze nagle segment tak "zdziadzial"? (nie pytam tu celowo "czego nie ma?" ).
    chyba nienajlepiej postawione pytanie.
    moze zmienmy je tak:
    - do jakich uzytkownikow adresowany byl 10D w okresie swojego zycia
    - do jakich adresowany jest 50D.
    patrz: cena, jakosc wykonania, nowoczesnosc, relatywna jakosc obrazu (na rynku), relatywne mozliwosci (tez na tle rynku).

akurat 10D to ekstremalny przypadek, bo ta puszka w momencie wejscia na polski rynek kosztowala 2,5x tyle co 50D w chwili wejscia. zeby nie byc goloslownym: http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS10D/page2.asp - tak, tam stoja 2 grube patyki zielonych papierkow

a tak nawiasem mowiac, owszem, da sie do dzis znalezc cos co 10D ma lepsze. konstrukcje. jak bedziesz mial okazje to wez 10D do reki i porownaj z ktorymkolwiek pozniejszym xxD. 10D to byla fantastyczna, ciezka, twarda cegla
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    jest taki aparat jak D90/D300? Bo ja nie znam.
    50D ma być tańszą konkurencją dla D300. Tymczasem jest gorszy od tańszego D90.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a tak nawiasem mowiac, owszem, da sie do dzis znalezc cos co 10D ma lepsze. konstrukcje. jak bedziesz mial okazje to wez 10D do reki i porownaj z ktorymkolwiek pozniejszym xxD. 10D to byla fantastyczna, ciezka, twarda cegla
    Konstrukcja owszem ale to jest ogolnoswiatowy trend gdzie w wielu przypadkach "jakosc" zostala zastopiona przez "jakos" bo to wystarcza. I niestety dotyczy to wielu dziedzin/technologi. Szczegolnie uwydatnilo sie to przy otwarciu chin na kapital zachodni..

Mimo wszystko funkcjonalnie 50D jest lepszym aparatem od 10D i jesli ktos potrafil zrobic b.dobre zjecie 10D to na penwo to zrobi 50D a pewno nawet lepsze( albo czesciej )

PS. przepraszam .. nie "jakos" tylko "optymalne rozwiazanie adekwatne do potrzeb i kosztow"
    Ostatnio edytowane przez wain ; 05-09-2008 o 11:09

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.canon.com/moon/en/index.html - jak to się mówi? Teaser?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będą 2 puszki - 3D i 7D. Tylko teraz która lepsza ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    potrafia chlopaki dawkowac emocje to pewno przez dbalosc o nasze zdrowie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że będą 2 puszki - 3D i 7D. Tylko teraz która lepsza ?
    Myślę, że nie zaznasz spokoju nie mając obu
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 304 z 393 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów