Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jools Zobacz posta
    no właśnie... czy ktoś ostatnio jeszcze jakieś fotki zrobił ?
    po aktywności w tym wątku wnioskuje, ze wszyscy siedzą i wyją do księżyca :-P
    Ja czasami robię tyle, że mi tego wcale nie brakuje. A narzekanie wyprzedzające to już zupełny matrix.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    po premierze 5dII to ciśnienie skoczy i wszyscy bedą narzekac. za to teraz jeszcze możemy ponarzekac na spokojnie.

nawet mogę napisac czemu. otóż bedzie w/g schematu: czemu tak niewiele (nowego) za tak wiele (kasy). scenariusz jest prosty. dołożenie kilku popierdółek (no może nie dla wszystkich LV jest popierdółka ale dla mnie tak) cena o 1500 USD w góre. i tyle bedziemy widzieli jesłi chodzi o zmiany w 5DII. resztę czyli przede wszystkim: zmieniony AF+ ISO 50+ flash synchro 1/250 lub lepiej, zobaczymy w wyższym modelu 7D czy jak on ma sie tam nazywac za kolejne 1500 USD na wiosnę przyszłego roku . czy taki scenariusz jest fajny i na to czekają userzy C ? nie wiem. natomiast już chyba można zakładac wątek pt: czy warto dołożyc 1000 USD do lv + zmiotki czy lepiej kupic stare 5D.

reasumując. jak wielu zauważyło .Spokojnie. nie wydarzy sie nic ponad to do czego Canona przyzwyczaił userów ostatnimi laty choc pewnie liczyliśmy że pod działaniami konkrencji trochę sie ugną i poszaleją z nowościami . tak wiec gasimy swiatło (coby księżyc lepiej było widac) i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.

no bez przesady... zmieni sie procesor.... af i jeszcze pewno pare innych dosyć istotnych rzeczy.... nie ma co za wczasu narzekać... trzeba poczekać
    a fotki pewno i tak każdy na bierząco strzela... bo przecież za darmo tej puszki nie będa rozdawać... a jakś trzeba na nią zarobić
    Ostatnio edytowane przez dpgstyle ; 11-09-2008 o 17:19
    i don' leave my home without my Canon

Domyślnie

po premierze 5dII to ciśnienie skoczy i wszyscy bedą narzekac. za to teraz jeszcze możemy ponarzekac na spokojnie.
    Z całym szacunkiem, ale narzekasz jak stara, szczerbata i parchata baba, która sama nadepnęła sobie na odcisk a chce na siłę zrzucić na kogoś winę za to. Co gorsze, robisz to jeszcze przed premierą puszki (czy puszek - whatever), kiedy to oficjalne dane nie są nikomu (z wiadomymi zastrzeżeniami :-) ) znane. Wysysasz z palca jakieś specyfikacje, prorokujesz jakbyś dopiero co wyszedł z biur Canona z danymi - pewniakami, co oczywiście jest totalną bzdurą. Nie wiem czy to Twoje ględzenie ma na celu ostudzenie Twojego podniecenia wywołanego przez marketingowców Canona by tym wydatniej walić gruchę zaraz po premierze, jeśli Twoje bzdetne proroctwa okazałyby się totalnie nieprawdziwe - na to mi wygląda. Niestety, obrzydzasz wszystkim chyba (generalizuję, ale mnie obrzydzasz okrutnie) tak fajny temat, który miał służyć totalnej wolnej amerykance jeśli chodzi o specyfikację a nie niańczeniu rozdartych bachorów. Daj sobie na luz, walnij baranka o najbliższą ścianę i wróć ponarzekać, jak oficjalne dane zostaną przedstawione - napewno temat, w którym będziesz znów wylewał swe bezpodstawne żale będę omijał szerokim łukiem.
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Nie wiem czy to Twoje ględzenie ma na celu ostudzenie Twojego podniecenia
    kolega Canion już w czerwcu ogłosił wszem i wobec i nie omieszkał tego wymienić w podpisie boldem, że Canon jest głupi i be i on w związku z tym kupuje najprzefajniejszego D700.

P.S> kolego hrabia_wader. Dostałeś już upomnienie za wulgaryzmy skierowane pod adresem innych od innego moda. To naprawdę najprostsza droga, żeby się tu więcej nie pojawić. Zwróć waćpan uwagę na kulturę wypowiedzi w stosunku do innych.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    chodzi o specyfikację a nie niańczeniu rozdartych bachorów. Daj sobie na luz, walnij baranka o najbliższą ścianę i wróć ponarzekać, jak oficjalne dane zostaną przedstawione - napewno temat, w którym będziesz znów wylewał swe bezpodstawne żale będę omijał szerokim łukiem.
    A może rób tak jak ja; czytaj posty tylko tych, których znasz, cenisz ich wiedzę i interesują Cię ich przewidywania. Resztę zwyczajnie omijaj, jak powiedzmy reklamę podpasek. BTW, coś czerwonego Ci wyrosło
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

nawet mogę napisac czemu. otóż bedzie w/g schematu: czemu tak niewiele (nowego) za tak wiele (kasy). scenariusz jest prosty. dołożenie kilku popierdółek (no może nie dla wszystkich LV jest popierdółka ale dla mnie tak) cena o 1500 USD w góre. i tyle bedziemy widzieli jesłi chodzi o zmiany w 5DII. resztę czyli przede wszystkim: zmieniony AF+ ISO 50+ flash synchro 1/250 lub lepiej, zobaczymy w wyższym modelu 7D czy jak on ma sie tam nazywac za kolejne 1500 USD na wiosnę przyszłego roku . czy taki scenariusz jest fajny i na to czekają userzy C ? nie wiem. natomiast już chyba można zakładac wątek pt: czy warto dołożyc 1000 USD do lv + zmiotki czy lepiej kupic stare 5D.

reasumując. jak wielu zauważyło .Spokojnie. nie wydarzy sie nic ponad to do czego Canona przyzwyczaił userów ostatnimi laty choc pewnie liczyliśmy że pod działaniami konkrencji trochę sie ugną i poszaleją z nowościami . tak wiec gasimy swiatło (coby księżyc lepiej było widac) i wracamy do focenia tym co tam każdy ma.

Dla mnie pokazanie przez Canona teasera, podczas, gdy inni pokazują nowe aparaty, może świadczyć o tym, że nasza ulubiona firma deczko przespała sprawę, uśpiona sukcesem 5D. A Nikon zaatakował bardzo mocno.
    Teraz pewno, jak napisałeś, naprędce zrobią 5D face lifting, dołożą odkurzacz i/albo LV i nową nazwę oraz cenę.
    Wtedy wielu "kropowców" będzie pewno miało okazję zaopatrzyć się w dotychczasową wersję 5D po bardziej przystępnej cenie.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....) New ergonomic design,(....)
    Trochę się tego boję .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Swoją drogą spece od marketingu w Canonie mają teraz niezły ubaw jak czytają te wszystkie domysły ;-).. mam nadzieję że niezapomnieli iż ten kij ma dwa końce. Teraz nakręcają gorączkę przedpremierową i bawią sie "naszym kosztem" ale jak za te parę dni nie pokażą czegoś naprawdę "wypasionego" to userzy pojadą po Canonie po całości. bo po takim czasie oczekiwania i tak nakręconej spirali oczekiwań wszystkomającej puszki to każdy piksel z tych 16 mln bedzie testowany pod mikroskopem ;-).
    Sami nakręcacie przedpremierową gorączkę moim zdaniem nikt się w ten sposób nie bawi. W ostatnim czasie jedyny znak, że można się spodziewać 5d mkII to "pełnia księżyca".

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów