Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 287 z 331 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 861 do 2 870 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    w kwestii kółka w nowym 5d to się zawiodłem trochę - nie wiem jak Wam, ale mnie się to cholerstwo co chwile przekręca, a szczególnie w body które wisi pod ręką... Może to cudo które ma się pokazać na wiosnę będzie pozbawione tego 'dobrodziejstwa' ....
    Mówisz o dużym kółku pod kciukiem? Przecież przełącznik do włączania aparatu jest trójpozycyjny i możesz zablokować kółko.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mówisz o dużym kółku pod kciukiem? Przecież przełącznik do włączania aparatu jest trójpozycyjny i możesz zablokować kółko.
    Jak łatwo się domyślić chodzi o przełącznik trybów, którego wszyscy się ostatnio dopatrują na flashowych zapowiedziach, a nie o kółko z tyłu body...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niedobrze, niedobrze... bylem praktycznie zdecydowany suszyc zonie glowe o starenkie 5D po wyplace, ale zaczynam sie lamac i sklaniac ku poczekaniu na nowke... bo jak znam Canona to przy 21Mpix zrobi cos lepszego niz te sample...
    tylko sobie musze przemyslec, czy rzeczywiscie az tyle musze miec, zwlaszcza za przewidywana roznice w cenie... (to sie nazywa rozpaczliwa proba racjonalizacji )...
    +1

Ku-Rycerz warn-a! Mnie, jak zwykle, Canon przerobi na szaro/goło. Mam i 85LII i 100m i 135 i pewnie długo nie pociągnę na resist.
    Już 2 Reportery 650AW nie wystarczą... FAQ!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niedobrze, niedobrze... bylem praktycznie zdecydowany suszyc zonie glowe o starenkie 5D po wyplace, ale zaczynam sie lamac i sklaniac ku poczekaniu na nowke... bo jak znam Canona to przy 21Mpix zrobi cos lepszego niz te sample...

tylko sobie musze przemyslec, czy rzeczywiscie az tyle musze miec, zwlaszcza za przewidywana roznice w cenie... (to sie nazywa rozpaczliwa proba racjonalizacji )...
    Proponuję Ci "racjonalny" powód:
    - jeśli teraz się złamiesz i kupisz starą piątkę, to nie wytrzymasz przy 5D Mk III - czyli w nieodległej perspektywie czeka Was zakup dwóch body Kupując od razu nową piątkę macie spokój na dłużej za cenę jednego
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    +1

Ku-Rycerz warn-a! Mnie, jak zwykle, Canon przerobi na szaro/goło. Mam i 85LII i 100m i 135 i pewnie długo nie pociągnę na resist.
    Już 2 Reportery 650AW nie wystarczą... FAQ!
    Przykro mi, ale mam wrażenie, że w Twoim przypadku wszelkie próby racjonalizacji są skazane na klęskę
    Tak trzymać!!
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 11-09-2008 o 09:54 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No dobra, To teraz wychodzi nam coś takiego :

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.

Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.

- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec".
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku widać w skali 1:1:1 trzy aparaty, nową 5D, 5D i 1D. Jak widać gripa takiego jak w 1D na bank nie będzie.

Ale żeby grip zmieścił się między czerwoną linią (góra wszystkich aparatów) a różową (teoretycznie możliwe zakończenie nowej 5D) to musi wyglądać jak ten wybryk na dole.

- Wydaje mi się, że to byłby klops, bo jeśli ktoś ma większe łapki to jak chwytałby coś takiego ? w 1D wyraźnie uchwyt jest dłuższy z miejscem na "szósty palec".
    Wymiękam . Normalnie "magicy" jesteście (bo więcej tu takich). Tyle śmiechu za całkowitą darmochę :-D. A miejsce na ten "szósty pazur" (palec) to body dla górali ;-). Świetnie .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 10-09-2008 o 22:07
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

Na tym podrobionym (przezemnie) obrazku...
    slabo... lepiej by sie to we flashu prezentowalo
    ...a w ogole to spokojnie, nie agresywnie jak to mawia pewnia pani, jeszcze tylko pare dni i sie dowiemy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ciekawa plotka na canonrumors:

"I've been told that Canon has a new "miracle sensor" coming that has the ability to sense the proper ISO needed for several "zones" within a photo at once. IE, the bright sky will get ISO 50, while the shaded area under the brim of a person's hat may get ISO 400....all automatically to allow the entire image to be correctly exposed. Something similar to in-camera, one-frame only HDR results.

This tip was free...so take it for what you paid for it!"

moim zdaniem: nie teraz
    no to zbyt piękne żeby było prawdziwe! szare połówki pójdą do szuflady...
    znacznie ułatwiłoby fotografowanie.... kompakciarzom

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cena D700 też jedzie w dół. Niedługo się będzie wstyd z taką małą matryczką pokazać na mieście .
    matryczka; kolejne trudne słowo po 'rozkminić'

dobre obserwacje - ze ci sie chciało grzebać...
    ale wnioski, jesli nie ma błędów logicznych, wydają sie być dobre
    w ogóle na chłopski rozum w nastepcy 5d nie powinno byc zintegrowanego gripa - C. ma to chyba zarezerwowane dla puszek pro?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 287 z 331 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów