Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 248 z 393 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 471 do 2 480 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gujaa Zobacz posta
    Dodam ze osobiscie nie lubie nikona(obsluga) ale panowie, na bok sentymenty! 50D ma byc odpowiedzia na to co robi sony i nikon? To jest pierdniecie a nie odpowiedz - kpina, totalna porazka. Ten aparat moglby namieszac ale gdyby mial FF. Bo swoja droga to Cropa w luzstrzankach nigdy byc nie powinno. Typowe marketingowe zdrzerwstwo kanaona, niech sie chlopaki w koncu obudza. A wystarczylo uszelnic 5D dodac 100% viewfinder, lepszy AF, czy to takie duze zmiany, nie. Ale chlopaki chca nadal zdzierac kase ze sprzedawanej nadal 5D. 5 D to sie nadaje do muzem.

Ja spadam do nikona. Trudno.

Sorki ale nerw mi puscil.

he he he.. wczoraj czytałem wątek o tym samym na żółtym forum - i wnioski są zgoła odmienne - czyli twierdzenie że amiat d300 za 4500 lepiej kupić 40d za 2500 czy to nowe za 3500 bo jeszcze zostanie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    To na bank. 5D przecież był w parze z 20D.

20D
    30D (+ 3 nowinki)
    40D (+ 5 nowinek?)
    50D (+ 6 nowinek?)

czyli w sumie 14 nowości, dając aż np. 14 ficzerów, ludziom zamkną buźki a dla nich to przecież i tak nie wielki wydatek już za opracowane bajery. Marketing jest beznadziejny. ;]
    O i tu IMO niezbyt dobrze kombinujesz. Z markietingowego punktu widzenia, nie jest ważna cała "ścieżka" którą tu podałeś - ważne jest ostatnie ogniwo - wychodzą razem (50D + xD), więc one będą porównywane. Już widzę te opisy w prasie i necie - "W nowym 50D pasowała by jeszcze funkcja "X" z nowego xD - wtedy aparat byłby super dla wszystkich.". Więc osoba, czytająca opis 50D pomyśli sobie: "Kurcze, ja to tą funkcje bym chciał mieć, może dołożę XXX$ i będę ją miał?", lub też "ale super ten nowy xD - szkoda, że mnie teraz na niego nie stać, ale spoko - kupie sobie 50D - zarobi częściowo na siebie, i wtedy wyłożę kasę na xD". Taka filozofia papki markietingowej

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

więcej luzu i optymizmu. ze specyfikacji "hipotetyczne" 50d zapowiada się na świetną puszkę, pod każdym względem lepszą od 40d. taka puszka jest potrzebna ale to jeszcze nie jest następca 5d, po co te lamenty i histerie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    więcej luzu i optymizmu. [...] po co te lamenty i histerie.
    Hmmm, nie wierzyłem, ale wygląda na to, że miał rację ten, kto kiedyś tu pisał, że jednym z ważniejszych powodów kupowania Canonów była dotąd chęć posiadania sprzętu lidera rynku...
    Ale z tą zapowiadaną znaczną obniżką na 1Ds też nie czuję się najlepiej
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    he he he.. wczoraj czytałem wątek o tym samym na żółtym forum - i wnioski są zgoła odmienne - czyli twierdzenie że amiat d300 za 4500 lepiej kupić 40d za 2500 czy to nowe za 3500 bo jeszcze zostanie..
    Znaczy co, będziemy sobie z żółtymi wzajemnie podkradać wiecznie narzekające trolle? A niech oni sobie przy pomocy d90 i czego tam jeszcze wszystkie wezmą!
    Żeby choć 1/5 maruderów rocznie miała dość honoru, żeby nie pitolić bez sensu i rzeczywiście zmienić system... żeby... ehhh...

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Żeby choć 1/5 maruderów rocznie miała dość honoru, żeby nie pitolić bez sensu i rzeczywiście zmienić system... żeby... ehhh...
    Myślisz, że ktoś dla puszki zmieni system ? ;-) Jeśli zmieniać to dla szkła. ale z drugiej strony to masz rację jeśli ta 1/5 co rok by zmieniała system to byłoby więcej obiektywnych opini o konkurencji..
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony

Domyślnie

Oprócz puszki każdy system ma jakieś smakołyki warte łyknięcia Jakby 1/5 zmieniała system to by się zwiększyła liczba osób rozumiejących, że wszystko ma jakieś wady i że zmiana systemu to nie zmiana skarpetek. Po jednej, góra dwóch wymianach delikwent powinien mieć dość i zmian, i marudzenia

BTW są jakieś zdjęcia 50d, bo ja tylko stronę z danymi widziałem?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Hop Hop. To już dawno za nami... Ile Twoim zdaniem dynamiki mają klisze? 20 EV?
    Oooo, które lusterko ma rozpiętość*tonalną na poziomie 10EV?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    BTW są jakieś zdjęcia 50d, bo ja tylko stronę z danymi widziałem?
    wedlug "przecieknietej" specyfikacji 50D ma dokladnie takie same gabaryty i raptem 10g mniejsza wage niz 40D. wiec w kwestii wygladu, moim zdaniem, to jak ponizej, jesli sobie wstwisz etykietke 50D

www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wedlug "przecieknietej" specyfikacji 50D ma dokladnie takie same gabaryty i raptem 10g mniejsza wage niz 40D. wiec w kwestii wygladu, moim zdaniem, to jak ponizej, jesli sobie wstwisz etykietke 50D
    To ja pomogę wyobraźni trochę...

Strona 248 z 393 PierwszyPierwszy ... 148198238246247248249250258298348 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów