Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 244 z 393 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 431 do 2 440 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc24 Zobacz posta
    Vitez, ja rozejrzalem sie po forum, czy nie ma watku o nowym 50D.
    Wystarczyło wpisać 50D w wyszukiwarkę .

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Właściwie to nie do końca rozumiem logikę utrzymywania w wątku "5D i co dalej..." treści dotyczących 50D. Ale ja tam się nie znam.
    Ja bym nie sklejał, ale pewna logika w tym jest, że niby ten wątek dotyczy wszelkich nowych puszek Canona a nie tylko następcy 5D.

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To jest najlepsze. Canon wypuszcza z fabryk nieskalibrowane buble a teraz się cieszysz że mógłbyś sam sobie wyregulować to co oni spieprzyli :-). Do starych modeli wiadomo że nowego firmware z regulacją AFa nie zrobią, bo może ktoś z tego powodu wymieni starą puszkę na nową i zarobią więcej kaski.
    Oczywiście, że się cieszę!
    A masz na to jakąś radę WUJU? Zarówno C jak i N mają z tym problem, więc dokładają taki feature w swoich puszkach. Mnie osobiście to napawa optymizmem, że w przyszłości będę mógł sobie rozregulować AF we własnym zakresie, nie zdając się w tym przypadku na Żytnią.
    Wolę C i jego buble niż nic...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

"Artificial Intelligence AF" co to za pies? Może tłumaczenie debilne?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków
    Ostatnio edytowane przez pazurek ; 22-08-2008 o 19:22

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    "Artificial Intelligence AF" co to za pies? Może tłumaczenie debilne?
    AI focus. to chyba trzeci obok servo i one shot w 40-tce. dziala jak one shot, ale jest wrazliwy na ruch obiektu na, ktory celujemy i przy takim ruchu ostrzy ponownie.
    tak mi sie wydaje...

EDIT: ktos mnie ubiegl ; )
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 22-08-2008 o 19:22
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    AI focus. to chyba trzeci obok servo i one shot w 40-tce. dziala jak one shot, ale jest wrazliwy na ruch obiektu na, ktory celujemy i przy takim ruchu ostrzy ponownie.
    tak mi sie wydaje...

EDIT: ktos mnie ubiegl ; )
    Nie wiedziałem że to się aż tak intelygentnie nazywa choć czasami używam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

A dla mnie to od 20D przez 30D do 40D nie wydarzyło się nic specjalnego co uzasadniałoby sprzedaż niższego modelu i kupno wyższego, a więc dołożenia choćby kilku stów. Bez urazy, ale Canon wypuszcza modele dla brandzlarzy aby nie przestawali trzepać gruchy na wysokim C. Wy tu pierdu, pierdu jakie to rzeczy przydałyby się w nowym modelu, lecz Canonjapońce gdzieś mają te wszystkie życzenia, westchnienia i zgadywanki. Capustę robić chcą na cropach, w FF dostali kopa od Nikona takiego, że łby im się zapowietrzyły i myslenie odebrało, a niedługo drugiego dostaną od Sony, że gały stracą całkiem rozeznanie co się dzieje na rynku FF.

To moje 3 grosze w temacie.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja jakimś wielkim fanem korporacji nie jestem, ale gdyby nie C, to byśmy 3 lata temu FF nie mieli, a raczej nie zdarza się, żeby firma będąca pionierem jakichś rozwiązań w tak krótkim czasie wycofywała się z rozwoju... Gdyby nie FF od C, N pewnie sam by uwierzył w swoją propagandę, że FF w cyfrze jest nikomu do niczego nie potrzebne...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Uff... Według wyciekniętej specyfikacji zostawili przycisk direct print. Całe szczęście

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    A dla mnie to od 20D przez 30D do 40D nie wydarzyło się nic specjalnego co uzasadniałoby sprzedaż niższego modelu i kupno wyższego, a więc dołożenia choćby kilku stów. Bez urazy, ale Canon wypuszcza modele dla brandzlarzy aby nie przestawali trzepać gruchy na wysokim C. Wy tu pierdu, pierdu jakie to rzeczy przydałyby się w nowym modelu, lecz Canonjapońce gdzieś mają te wszystkie życzenia, westchnienia i zgadywanki. Capustę robić chcą na cropach, w FF dostali kopa od Nikona takiego, że łby im się zapowietrzyły i myslenie odebrało, a niedługo drugiego dostaną od Sony, że gały stracą całkiem rozeznanie co się dzieje na rynku FF.

To moje 3 grosze w temacie.
    Ubawiłem się nieźle z tekstu ale masz dużo racji :razz:.

Strona 244 z 393 PierwszyPierwszy ... 144194234242243244245246254294344 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów